Podvod - Marcus Spurway
Ahojte,
Chcela by som sa opýtať či tu je niekto, kto má skúsenosť as francúzkou firmou Marcus Spurway. Našla som od nich pracovnú ponuku ľahká práca a privyrobenie na doma balenie a dopĺňanie parfumov a etiketovanie. Od začiatku som bola voči tomu skeptická, ale hľadala som si prácu a penicillin žky by sa zyšli, bola to dobre platená práca. Lenže to som ešte nevedela, že bude xy poplatkov čo budú vkuse vyžadovať. Skrátene prišla som o nie malý peniaz požadovali prniaze za poistenie, registráciu,prepravu atď a už mi to prišlo ako podvod, tak som začala žiadať svoje peniaze naspäť ani som pre nich nestihla pracovať pretože mi ani žiadny materiál neprišiel vkuse len sľuby a prt z toho. Zakaždým je daky problém, vymluvy pritom preposlanie peňazí trvá reálne dva kliky a max dva dni. Viem že tá firma skutočne existuje, aj som si to overila. Ale reálne mi nevedia poslať moje peniaze za 4 mesiace. Aj som si osobne písala s ich riaditeľom ktorý mi všetko vybavil a sľúbil mi,že svoje peniaze uvidím na konci mesiaca. Už začal dávno další a zase dáky problém, úprimne mi dochádza trpezlivosť. Preto sa chcem opýtať či je tu niekto kto má s nimi skúsenosť alebo poradiť ako v taktomto prípade postupovať. Keby mi na tom tak nezáležalo, tak to nechám tak, ale viem, že tie peniaze som si vydrela v práci a určite nenechám aby ma niekto okradol..
Ďakujem
@vktria do Francúzka rovnako ako firmám na Slovensku sa peniaze posielajú normálnym prevodom na účet, zadáš IBAN čísla účtu a príjemca to má na druhý deň. Ak tvoja banka má okamžité platby tak to má do 10 sekúnd.
Western Union používajú podvodníci aby sa platba nedala jednoducho vystopovať, rovnako ako platba cez Bitcoiny.
Ak niekto v EÚ chce poslať peniaze inak ako na bankový účet, tak je tam vysoké riziko podvodu.
mne sa páči ako furt melies o tom generálnom riaditeľovi 🤣 s koncovkou gmail 😉
@vktria aj mne by sa zišla tisícka, aký doklad ti mám napísať? Rodný list, colnicu alebo platbu za dedičské konanie?
@vktria Keď ti príde email z adresy emmanuel.macron.president@gmail.com budeš si písať s prezidentom Francúzka?
A este autorka, pozor na kadejake potvrdenia o platba atd, ktore tebe ani nepridu a budu okolo toho basnit, a rozplyvat sa = takych potvrdeni si vyrobi kto chce kolko chce...
@simca06022011 ešte v roku 2014 kamoš riešil podvod cez bazoš, kupujúci akože poslal platbu ale banka to zadržala a čakala podacie číslo balíčka.
Kupujúci bol z USA, používali holandskú banku, mali vytvorenú web stránku ktorá sa podobala na tú banku a falošná "banka" posielala potvrdenia o platbe a čakala na zaslanie balíčka. Po odoslaní doporučeného listu aby mal sledovacie číslo (neposlal podvodníkovi balík s tovarom), sa stal odrazu omyl v platbe a chceli od predávajúceho 700€.
Kupujúci namiesto 300€ poslal "omylom" 1000€ a "banka" to zablokovala a kupujúci žiadal zaplatiť 700€ aby mu potom banka uvoľnila peniaze a poslala príjemcovi 1000€. Potom sa vyhrážal FBI a kadekým, že má blokovaný účet a predávajúci že je podvodník.
Takže keby naletel podvodníkovi by nemal ani odoslaný/predávaný tovar, a ani 700€.
@maranco ano taketo su moznosti chranit si prevody... vela ludi proste zije z tychto podvodov... ja nejdem ani pisat podrobnosti ale jedna moja velmi blizka sa dala odrbat (s prepacenim, ale to sa neda inak napisat) o cca 20t EUR. Uplne typicke su priklady s tymito predajmi... v poslednej dobe s kuriermi, packetou... a ludia sa stale nechaju nachystat
@lubkavargova1 Prepáčte, ale nie nemám peniaze na rozdávanie, som študentka a peniaze som mala našetrené z práce. Chcela som si len viac privyrobiť ešte nikdy som nikomu nenaletela a snažila som sa peniaze vypýtať už hneď od prvej platby. Nechcela som to riešiť políciou lebo som sa bála, aby ma nevysmiali a neobvinili z niečoho. Mala som strach a skúšala som už všetko. Neviete aké obdobie v rodine máme, navyše som sa snažila zarobiť penižky, aby som ich mohla dať bratovi na liečbu, takže prosím pred tým než napíšete takúto správu pouvažujte nad slovami. Ja viem že som bola naivne hlúpa, ale robila som všetko pre to aby som tie prniaze získala naspäť. Ďakujem za pochopenie
@vktria * robila som všetko pre to aby som tie peniaze získala naspäť *
Presne tak fungujú podvody.
Pošli balík na "potvrdenie" z banky, alebo screenshot v mobile že sú už peniaze na ceste, potom predávajúci nemá ani balík ani peniaze, tak je pod tlakom získať to späť a urobí všetko aby to získal, aj nelogické veci
Rovnako gambleri, najprv nahádžu pár € a potom v snahe získať to všetko späť, veď už boli tak blízko výhre, tentokrát to musí vyjsť, tam nahádžu väčšie peniaze.
Podvodník bude s tebou udržiavať komunikáciu dovtedy kým si ochotná posielať peniaze. To je ich jediný dôvod s tebou strácať čas. Akonáhle už nebudeš užitočná v posielaní peňazí sa na teba "riaditeľ" vykašle.
Investovanie do finačných pyramíd. Už som investoval toľko €, teraz tam mám s úrokmi veľký zisk chcem to všetko vybrať, tak budem podvodníkom platiť akékoľvek vymyslené poplatky aby som svoj "zárobok" získal za každú cenu.
@simca06022011 Ano ďakujem za upozornenie, práve takýmto veciam sa vyhýbam až doposiaľ. Ale každého sa dá obalamutiť a človek ani nevie ako a zrazu sa vyskytne v takejto situácii
Prišla som si sem po radu nie o po výsmech. Ďakujem veľmi pekne tým, ktorý ma pochopili a dali mi užitočné rady, a tým ktorý sa takto posmešne vysmievajú, aby sa zamysleli nad sebou a možno pouvažovali nad tým, ako sa k ostatným chovajú. Človeku skôr ešte viac ublížite ako pomôžete.
A vyriešenie mojej situácie. Polícia mi niako nepomohla, a v banke nahlásili každú platbu a poslali vyššie. Po čase sa mi ozvú či to schválili alebo nie a či je možnosť návratu peňazí.
@vktria tie peniaze uz v zivote neuvidis...to je hola realita s ktorou sa musis zmierit a ludia ti len pravdu napisali ktora hold boli a tazko sa prijima...
@lubkavargova1 Beriem, ale dá sa to povedať aj inak. Ale v dnešnej dobe už ľudia nevedia byť ani kuštik milý. A priať mi, aby ma okradli ešte viac mi príde trošku povrchné a na hlavu. Peniaze si vážiť viem a tie svoje som si doslova oddrela o to ma to mrzí viac. Každý robí chyby, sme ľudia nie bohovia. Veď ako sa vraví kto nezažie nepochopí.

@vktria boze ty sa fakt nechas opit rozkom, ze generalny riaditel, ze zablokovany ucet.. :DDD ako nehnevaj sa, chapem, ze si zufala, ale je to na smiech. Este im poposielaj aspon dalsich 1000EUR.
A jasne, cez western ti to budu posielat, v dobe "rychlych" a zadarmo platieb cez ucty.
A jasne, cez western ti to budu posielat, v dobe "rychlych" a zadarmo platieb cez ucty. ?
Pre firmeny ucet 10t eur je NIC. Za to ucet nikomu nezblokuju (ja mam limit na obycajne prevody az 100t, a ani ked poslem 95t NIK MI NEVOLA! a uz duplom neblokuje ucet, ved firma nemoze byt tyzden bez uctu)