icon

Podvod v Bazári - dá sa podať trestné oznámenie na základe čísla účtu?

zuzinapipina
27. júl 2018

Jedna "mamička" tu na koníkovi predáva tovar a žiaľ ja a ešte jedna mamička sme jej naleteli a poslali sme jej peniaze dopredu, aj keď nemala žiadne recenzie. Tovaru sme sa žiaľ nedočkali. Dá sa podať na ňu trestné oznámenie len na základe čísla účtu?

zuzinapipina
autor
27. júl 2018

@veronique_1 ďakujem pekne 😊

zuzinapipina
autor
27. júl 2018

@victory1 ďakujem 😊

zenaajmama
27. júl 2018

@zuzinapipina samozrejme choď podať trestné oznámenie.Polícia sa rozhodne na základe všetkých okolností ako to bude kvalifikované.
Aj keď to nebude trestný čin, bude to určite priestupok, budú ju kontaktovať,aj si ju predvolaju.
Je celkom možné už na ňu iný takéto oznámenie podal.

zuzinapipina
autor
27. júl 2018

@zenaajmama ďakujem, áno pôjdem hneď v pondelok. Podľa mňa si vedia zistiť podľa účtu meno adresu, nenechám to len tak. Ďakujem 😊

loyda
27. júl 2018

A hlavne zverejni ten nick, aby si ostatne davali pozor ;)

alexa21
27. júl 2018

@zuzy20 este sa to nedoriesilo?citala som to vtedy ked si sa tu radila a ostala som v soku..
Ja neviem v akej bubline to zijem ale myslela som si ze ked uz nie koli svedomiu tak koli hanbe ich vrati naspat.
Smutne toto

gebeente77
27. júl 2018

@victory1 ved pisem, ze sa to posunie na OU
🙂 ale posielala som na policiu.

gebeente77
27. júl 2018

@victory1 sorry, az teraz som to precitala v plnom kontexte 😀

gebeente77
27. júl 2018

@zuzinapipina no pekne, a este tehula... Ja neviem, nie je lepsie prehltnut hrdost a napisat, prepac, nemam ti to ako teraz vratit, vratim ti napr. z vyplaty alebo z rodicaku? Ta moja tiez slubila vratenie navela, ked som jej napisala, ze ju udam, ale podla mna potom pogooglila, nasla, ze pod 266,01€ to nie je trestny cin a riskla to...

zuzinapipina
autor
27. júl 2018

@gebeente77 ach hrozne, ale ktovie ci je vôbec tehotná. Možno je to celé len fiktívne. Rozum sa mi pozástava, koľko žien a celkovo aj ľudí, nemá svedomie 😣

reni1512
27. júl 2018

predava kocik za 20e...tak....asi to normalne byt nemoze :D a 100e domcek za 25e...sorry ale na toto naletiet a este pravopis

zuzy20
27. júl 2018

@alexa21 nie nepohlo sa to vobec dalej. Ona na moje spravy nereaguje, nepomohlo ani jej oznacenie v diskusii aby sa vyjadrila. Jedina reakcia od nej bola ked odpisala na moje negativne hodnotenie aj to napisala uplnu blbost, na ktoru jej uz neviem odpisat kedze sa to neda. :( skusim este tu moznost s adminom.

loyda
27. júl 2018

Ja si myslim, ze je to fake profil...ceny tych veci su take, ze podla mna nie ste len dve, ktore naleteli..urcite vas je viac..len to zverejnite na plochu...;)

gebeente77
27. júl 2018

@zuzinapipina skus este poslat adminom jej link, lebo presne takto sme dopadli my, asi 20 mamin, tiez slo o domcek, smykalku atd, spojili sme sa na hromadne trestne, tu vas bude urcite tiez viac ako vtedy nas, je leto, maminy taketo veci hladaju... Mozem skusit dat aj ja zaujem, ze co mi napise...

zuzinapipina
autor
27. júl 2018

@loyda idem napísať aj na diskusie aj na plochu

zuzinapipina
autor
27. júl 2018

@gebeente77 ano napisala som aj adminom už, ved to, ze to mala za super cenu a som naletela.jej no vyskusaj, uvidíme ci bude reagovať. 👏

alexa21
27. júl 2018

@zuzy20 to mi je moc luto..citala som vtedy aj jej bazar a z jej reakcii sa mi rozum zastavil.
Ako ja viem ze tam neslo o nejaku horibilnu sumu ale toto fakt zamrzi.
Moc prajem ked uz aj tato madam nema svedomie aby ste sa uz s nikym podobnym nestretli..
Ja som tu na bazare uz dlhe roky a zatial som mala vzdy stastie ale raz sa mi teda podarilo zamenit balicky.boze ja vtedy 2 noci nespala a s kludom som sa vyspala az ked sa kazdy vratil tam kam mal.
Zarobila som prd,prerobila na postovnom ale kludne sny za to stoja.chcela by dom vediet ako spava ona

vlasica19
27. júl 2018

Treba napisat tuto adminke aby to riesila 🙂

zuzy20
27. júl 2018

@alexa21 dakujem si zlata 🙂 vsak prave ze aj ja som tu uz dlho a vacsinou som mala stastie. Toto je prvykrat ked som nieco take riesila tu na konovi. Myslela som ked som od nej kupovala dve veci v priebehu troch tyzdnov ze nebude problem, pochopi ze som omylom poslala cislo uctu a peniazky vrati. Fakt som necakala ze sa takto zachova. Mas pravdu, cloveka to zamrzi.

martinkachrustikova
27. júl 2018

@zuzinapipina neviem či pomôžem, ale viackrát som na facebooku zahliadla príspevok o tom, že mamičky chceli kúpiť záhradný domček cez bazoš a zaslali zálohu na nejaký IBAN, a potom už len ignorácia zo strany predávajúcej... možno to nesúvisí, ale uvádzali tam aj IBAN (majiteľ účtu bol rovnaký, len vystupoval pod inými mailovými adresami), skús pohľadať ten príspevok a porovnať IBAN... keďže aj táto "mamička" predáva domček...

zuzinapipina
autor
27. júl 2018

@martinkachrustikova ďakujem krásne pohľadám 😊

katka2602
27. júl 2018

@zuzinapipina TO to asi nebude (ak teda sucet nie je vyšší ako 266€) ale na policiu s tym choď a pojde o priestupok. A netreba sa nechať odradiť ak Ti policajt bude vravieť, že to nie je TO tak s tym nikto nič nespraví. To hovoria len prwto, že sa im nechce písať spis a naťahovať sa kvôli "par euram".

alexa21
27. júl 2018

@zuzinapipina urcie to tak nenechaj.
Tito podvodnici sa prave na to spoljehaju..ze sa ludom nebude chciet koli 20e natahovat sa s policiou..
Moc ti drzim palce aby sa ti peniazky vratili a takyto lufia ti uz nikdy neprisli do cesty

renatkaf1
27. júl 2018

@zuzinapipina
Aj mňa tu jedna oklamala o 65€ poslala som jej peniaze vopred na účet a balík neprišiel.Vraj ho poslala obyčajne.Nekomunikuje.Posunula som to adminovi ale neviem či niečo vyrieši.

cokololadka
27. júl 2018

Neviem či je to tá istá osoba,ale už dávnejšie,myslím že tak asi rok dozadu tu tiež jedna mamina predávala záhradný domček a šmyklavku,pýtala si peniaze dopredu a tovar neposlala. Tých podvedených mamičiek bolo viac,jedna maminka to zverejnila aj na TV joj . Neviem ako to skončilo,ale zaujímalo by ma to.

matazirafa
27. júl 2018

@renatkaf1 taketo velke sumy by som urcite neposielala vopred, to uz si rovno mozes dat tu namahu a spravit si vylet osobne.. a obycajne poslat balik sa neda, lebo kazdy ma sledovacie cislo ci uz na postu alebo na adresu, neviem teda co si kupila.

gebeente77
27. júl 2018

@cokololadka mala tam byt dohoda o vine a treste, potom mi prislo nanovo ist na vysluchy lebo zmenili obhajcu, teraz to stale pokracuje, mala som pravo nahliadnut do spisu, ale to by som musela zo ZA do Brezna, ale uz ani jedna z nas tie prasule asi neuvidi...

renatkaf1
27. júl 2018

@matazirafa
Da sa poslat obycajne preto sa to nazyva obycajne ze to nema ziadne sledovacie cislo len ja som ju o to nepoziadala aby to tak poslala a uz som u nej 2 krat nakupovala a bola som spokojna tak som jej verila.Ved nenecham to len tak ak nepochodim s adminom tak pojdem na policiu.

cokololadka
27. júl 2018

@gebeente77 A čo sa ona chce ešte obhajovať ? Veď je to evidentné že ona zámerne okrádala ludí. 😞