icon

Podvodné vyžiadanie sms kódu na Bazos.sk

slnecna4
30. aug 2014

Dobrý deň, chcem sa opýtať, či tak isto ako ja, niekto hlúpo naletel podvodníkovi z mailovej adresy baozeas@gmail.com. Mailom mi prišla upomienka, že mám zadať pre pridanie inzerátu sms kód, ktorý mi prišiel na mobil z neznámeho čísla, inak mi budú vymazané do 5min všetky inzeráty. Sms kód mi chodil opakovane 3x, tak som ho teda poslala na uvedený mail. V živote by ma nenapadlo, že toto môže byť podvod, keď mi prišiel reálny kód na telefón. Teraz zisťujem, že mi vymazal všetky inzeráty a pochybujem, že moje telefónne číslo nijak inak nezneužije. Ako sa mám proti tomuto zneužitiu brániť? Telefónne číslo mám na Bazosi zablokované a ani neviem ako to pôjde odblokovať, a či vôbec...

prado28
6. jan 2018

Dobry den, rovnaky pripad. Par minut po pridani inzeratu na mobil nas kontatkovala pani z telefonneho cisla ‭+421 949 220 683‬ s tym ze ma zaujem o mobil. Tiez si pytala mobilny kluc aby si mohla telefon “rezervovat”. Ked sme jej ho odmietli uviest, zlozila.

ludmila152
27. jan 2018

@230804 Dobrí den mne sa to stalo dnes kde mám napísať na akí email.Dakujem.

romi999
4. feb 2018

@0flint dnes nam volala pani z Hanuliakova ze si pride pre telefon len chce rezervacny kod :D ked sme jej povedali ze jej ho nedame a precitali sme co bolo napisane v sms ze ho nemame nikomi davat, tak nam telefon zlozila :D potom som si o 5 minit precitala toto :D

romi999
Autor odpoveď zmazal
sonata888
10. feb 2018

Včera mi volala niaka pani z Pezinka rsp ma prezvonila a ja som jej volal ...predstavila sa ako Monika ze má záujem o telefon ktorý predávam ... ako rozprávala tak mi prišla správa na mobil ... v dobrej viere som jej kód nadiktoval (vypýtala si ho kvôli niakej rezervácii )a ze dnes má prísť si pre telefon ...
tel cislo dotyčnej ‭+421 944 946 549‬

ketykate
11. mar 2018

Uz som.naletela aj ja 2x mi dosla sms overovaci kod poslat na meil ach jaj poslala som .samozrejme uz mam vsetko vymazane a moje cislo je zablokovane.co teraza?ako ste to vyriesili?dakujem

bambinno
20. mar 2018

Naletela som aj ja. Dnes mám vymazané všetky inzeráty a zablokovaný telefón. Napísala som o radu na: podpora@bazos.sk
Emailová adresa podvodníka je: ivallzzzqe@gmail.com

bambinno
20. mar 2018

Práve som dostala odpoveď z bazos. sk.
Dobrý den,
bohužel jste poslala mobilní kód někomu kdo se
vydával za pracovníky Bazos,ale byli to podvodníci a vložili na vás podvodné
inzeráty, mobilní klíč neslouží ani na žádnou reservaci,
proto ta blokace, nikdy tento mobilní kód prosím nikomu nesdělujte,
tak jak je to napsáno v SMS.
Každý takový podvod již hlásíme Policii SR.
Napište prosím za týden a já Vás odblokuji.
Pro odblokovaní je nutné napsat na tento email.
S pozdravem
David Kubját

www.bazos.sk
david.kubjat@bazos.sk

rhino12
29. mar 2018

A ja som naletel včera. Volala nejaká žena že si zarezervovala môj ponúkaný mobil a mám jej dať kod. Tel číslo +421944963682. Napísal som na podporu bazosu. Chcem sa spýtať má niekto tu skúsenosť s tým že ho odblokovali Resp. Niekto mal kvôli tomu nepríjemnosti? Ďakujem

bambinno
29. mar 2018

Zdravím. Odblokovali ma po týždni, bez problémov. Len niektoré pôvodné inzeráty, čo mi vymazali, po zadaní sa nezobrazovali v inzercii. Písala som im a odpísali mi, že musím nafotiť nové fotky.

roland7676
7. máj 2018

To isté mne dnes😡😡😡 ale zablokovali mi tel.cislo, takže inzerát nemozu podať v mojom mene. Aj inzerát je zakázaný. Tel.c. Z ktorého mi volali je 0944907283 dufam ze nic z toho nebude. Som ale hlupak😡😡😡😡

bambinno
7. máj 2018

Bez obavy. Treba si len počkať týždeň na odblokovanie. A samozrejme......ponahadzovať znovu všetky zmazané inzeráty.

roland7676
7. máj 2018

@bambinno tiez som si myslel že nič nemozu urobiť. Telefon mam na predaj za 900 eur,pochybujem že ny niekto poslal vopred na ich ucet peniaze. Ďakujem za info

bambinno
7. máj 2018

To by musel byť blb, aby posielal toľko peniažkov...také drahé vecičky sa preberajú osobne.....

roland7676
7. máj 2018

@bambinno Veď to. A aj keby,neni to môj účet,tak ze ľahko to zistia. Ale nechápem prečo to robia,čo z toho maju

bambinno
7. máj 2018

Tak to by zaujímalo aj mňa...

roland7676
7. máj 2018

@bambinno lebo nič z toho nemaju. Inzerát bok zakázaný,tel.c. blokované.

slimstar
7. máj 2018

Ešte dobre, že tu je toto fórum nech si ludia prečítajú. Samozrejme, sms kod nikomu nedávať, tuším pri zadávaní inzerátu je to aj uvedené. Logicky, ak niečo predávam, ak si to chce rezervovať, tak len ústne, medzi vami. Rezervujem do 16:00, prídete osobne atd. Bazos, posiela len emaily, o editacii, zmazaní inzerátu a ked im napíšete to je všetko. Z tých adries čo ste písali, tak také emaily mi chodia rovno do spamu, ani by ma nenapadlo, na to odpovedať. Je to podobné ako s podvodnými správami o odoslanie prihlasovacích údajov do ib banky. To znamená Pishing. A čo z toho majú ? asi nemôžu inzerovať na najlepšom serveri, tak takto skúšajú, alebo sa hrajú deti. Už mi volali aj deti, čo sa zabávali. Takže nikomu nedávať žiadne sms, ani iné údaje. Chceš telefón, príd si osobne, atd nič viac.

bambinno
7. máj 2018

Ale zrejme musia niekomu urobiť stoj čo stoj zle....

roland7676
7. máj 2018

@slimstar uz som múdrejší

roland7676
7. máj 2018

@bambinno takýchto by som najradsej vyfackal do nemoty!

hawaika24
29. jún 2018

INFO dalsi podvodnik - email - mokanovapetra+silva1428@gmail.com a tel. c. - 0944730561, spyta sa ci je inzerat aktualny a potom mi posle sms a email, ze mu mam poslat Mobilny kluc. - t.j.

Vážený zákazník,

Overenie je zadarmo . Prosím pošlite Mobilny kluc pre Bazos .sk .

Dakujeme, že používate .

S pozdravom.

bar_bora
29. júl 2018

Ahoj 🙂 ja dnes prispejem s novým tel.č. a e-mailom, práve sa jedna pani pokúsila o podobný podvod: 0902348072/0949381186 a e-mail: martinaauradnikova@gmail.com/martinaauradnikova+dana3@gmail.com

vanilka32
4. aug 2018

potvrdzujem, aj mne dnes sms od martinaauradnikova@gmail.com ze mam okamzite jej poslat mailom moj mobilny kluc...nevolala, len vypisuje maily, ktore ignorujem.

medek
5. aug 2018

ja som tu písala už aj v októbri, tiež mi došiel mail len "Aktuálne?", a teraz 28.07.2018 ma zas kontaktovala tá istá mailová adresa ako Vás: martinaauradnikova+robo42@gmail.com a martinaauradnikova+robo444@gmail.com samozrejme bez pozdravu: "Aktuálne?" a došli mi tie 2 maily v priebehu 2 minút, a kedže to boli mierne zmenené adresy a reagovali na rôzne veľkosti na takú istú vec, tak som to rovno odignorovala... Tak je to ten istý, a baví ho to už dosť dlho...tak sa toho držte a naozaj nikdy neposielajte svoj mobilný kľúč

ninalena
22. aug 2018

+421949381186 tel.číslo a na email písala pani pod menom kinyikovamonikaa@gmail.com. Kontaktovala som podporu odpísali mi že sa jedná o podvodný email a kód zadávať nemám.

viktoriapiptova
Autor odpoveď zmazal
bambinno
5. apr 2019

Aj mne poslala emaily, aby som napísala mobilný kľúč a moje telefonne číslo, inak mi budú vymazané inzeráty.....

viktoriapiptova
6. apr 2019

Takže podvodnicka je katarinaabajusova+gaci72 alebo katarinaabajusova+gaci12 alebo katarinaabajusova

petkopeter
28. máj 2019

Dnes sa mi stalo že som našiel inzerát tak som tam zavolal že mam zaujem o mobil a pani mi poslala ten mobilný kľúč alebo ten kód na číslo ktoré som jej nadiktoval a ja som jej ten kľúč alebo kod nadiktoval a potom si si prečítal tieto prípady že o čo ide tak som hneď vybral som kartu a zlomil som ju môžu aj v tomto prípade na mna spraviť neaky ťah ?? :(