Podvodníci cez internet

ingridag
30. aug 2013

Stala som sa obeťou podvodu cez internet a oklamala ma osoba vystupujúca pod mailom simonakucerakova@centrum.sk. Potrebovala by som dokázať, že ide o tú istú osobu, ktorá vystupuje pod mailom annaholla@centrum.sk. Baby ak oklamala aj niektorú z vás prosím ozvite sa, nech sa mu to neprepečie.

lilysk
30. aug 2013

@ingridag A ako ta oklamala ak smiem vediet ?

miruska320
30. aug 2013

To by aj mna zaujimalo pretoze podvodom sa to tu len tak hmyri-tiez som riesila vcera jednu vec s adminom a ukazalo sa ze som tiez prisla na podvod,ale tykalo sa to celkom inej osoby

ingridag
autor
31. aug 2013

@lilysk Ja som zháňala určité knižky cez net (Bazoš)a ona (teda on, ako som sa neskôr dozvedela) sa mi ozval, že ich má a dal mi ešte aj veľmi výhodnú cenu. Ja som mu zaplatila peniaze na účet a knižky mi samozrejme neprišli. Odvtedy sa mi neozval a nereagoval ani na moje maily. Asi o pol roka nato som znovu naletela, keďže dotyčný ma oblbol spôsobom, že "na dobierku vám to dať nemôžem, lebo ma už veľakrát oklamali alebo ak by som mala cestu do Kremnice..." a ja som znovu naletela. Riešilo sa to už aj súdnou cestou, keďže sa nazbieralo dosť ľudí na to, aby škoda, ktorú spôsobil bola 265 eur (keď som bola vypovedať, tak som sa dozvedela, že to bolo celkom 26 000 eur). Prvýkrát ma ošklbal o 11 eur a tie mi na základe súdneho rozhodnutia boli vrátené. Lenže druhýkrát som prišla o 9 eur, ale o tie ma pripravila osoba s iným mailom a iným číslom účtu. Ja si však myslím, že to je jedna a tá istá osoba, len vystupujúca pod iným menom. Keby som dokázala, že je to tak, tak by sa mi vrátilo aj tých zvyšných 9 eur. Ak by to nebola tá istá osoba, musela by som pozháňať ľudí, ktorých tiež oklamala a suma by musela presahovať tých 265 eur, aby sa začalo súdne konanie.

lilysk
31. aug 2013

@ingridag Ani mi nehovor -vcer asom kupila na Bazosi knizku -ale mail je iny -hadam pride ta knizka 🙂
Este zhanas knizky ?

ingridag
autor
31. aug 2013

No ja si myslím, že tento dal už od toho ruky preč... ak teda nie je hlúpy! 🙂

ingridag
autor
31. aug 2013

@lilysk a z tých knižiek ešte zháňam č. 40 a 44. ide o sériu Medzi nami dievčatami.

lilysk
31. aug 2013

@ingridag Aha tak to nemam .Ja vacsinou kupujem take zenske citanie co su viac menej novinky 🙂

ingridag
autor
31. aug 2013

@lilysk to zbieram pre dcéru. 🙂 o chvíľu s ňou bude plieskať puberta a ja som vtedy tie knihy doslova žrala!

ingridag
autor
31. aug 2013

@miruska320 a čo sa stalo tebe?

lilysk
31. aug 2013

@ingridag
Ja som zatial kupila ,,len ,, bundu ,ktora v zivote neprisla 🙂)