Pozor na internetové podvody: Hľadám ďalších poškodených
Chcem verejne upozorniť na osobu vystupujúcu na internete ako selka1066, ktorá má používať meno Jana Veselá a na Facebooku meno Smutno Veselá, a na osobu vystupujúcu ako Roman Sani.
Oslovili ma už viaceré ženy, ktoré tvrdia, že pri nákupoch od týchto osôb poslali peniaze, ale objednané IKEA kupóny, Booking kódy, vstupenky na koncerty, lístky do zábavných parkov alebo iné veci nikdy nedostali.
Podľa správ, ktoré som dostala, sa v niektorých prípadoch opakujú veľmi podobné výhovorky – napríklad že platba neprišla, banka mala odstávku alebo že platbu banka zablokovala a peniaze treba poslať ešte raz.
❗ Poškodených podľa doterajších informácií pribúda a celková suma sa už pohybuje v tisícoch eur.
Aj mne vznikla nepríjemná skúsenosť. Išlo síce „len“ o 10 €, ktoré mi boli neskôr vrátené, ale rozhodla som sa vec nenechať tak.
🙏 Preto prosím každú ženu, ktorá má podobnú skúsenosť, aby sa mi ozvala do súkromnej správy.
Pošlite mi prosím: 📌 dátum a sumu platby
📌 čo ste kupovali
📌 komunikáciu s predávajúcim
📌 potvrdenie o platbe
📌 prípadne ďalšie dôkazy, ktoré máte
Chcem, aby sa všetky prípady dali zdokumentovať a odovzdať polícii na preverenie.
⚠️ Prosím, neposielajte ďalšie peniaze a pred prípadnou platbou si dôkladne overte, komu peniaze posielate.
Ak ste boli poškodení, ozvite sa. Aj keď išlo o malú sumu. Každý jednotlivý prípad môže byť dôležitý.
📩 Čím viac poškodených sa spojí, tým lepšie sa dá celá vec zdokumentovať.
Kto normalny si take veci kupuje od pofidernych osob na internete? Ved to aj keby im poslala tak mohla “predat” dalsim piatim a co by ste robili s takym kuponom. Jasne, podvadzat sa nema a neobhajujem to, ale aj rozmyslat trochu treba 🤦♀️
@petkovamamina ked chces byt hamizna tak to tak dopada.. lakomost je tiez diagnoza
@petkovamamina čítala som o nich na FB ... som rada, že sa o takýchto ľuďoch hovorí verejne

Pýtanie si súkromných konverzácií a čísiel účtov anonymným účtom nie je dobrý nápad, už to je podozrivé, lebo sa to dá zneužiť v sociálnom inžinierstve. Treba ísť priamo na políciu a oni si tie prípady spoja.