icon

Podvodníci zneužívajú meno Packeta

jankamorekova
18. okt 2022

Dávajte si pozor pri inzerovaní napriklad bazoš ak sa vam ozve zaujemca zo zahraničia a bude chciet posielať tovar cez Packeta. Neklikajte na linky, nedavajte svoje cislo karty a uz vonkoncom nie CVC. Pekný deň 😉

Číslo na podvodníčku,,Sandru'' ako bonus +49 176 94919717

Strana
z2
klarasamuelko
26. máj 2024

@maranco ešte mam otázku predtým ako som zistila podvod do mailu písali ze adresu tel.cislo a bojím sa aby to neznuzili to sa dá zneužiť?

maranco
26. máj 2024

@klarasamuelko poslal som správu registrátorovi domény, potom cloudflare ktoré používajú a googlu a esetu

poštovú adresu na nič nepoužijú, neposlala si im fotku občianskeho a telefónne číslo len ti môžu vyvolávať a posielať správy podvodníci

klarasamuelko
26. máj 2024

To je inak hrozne toto nechápem ako si to bazos nejak nezabezpeci

maranco
26. máj 2024

@klarasamuelko bazos s tým veľmi nemá čo urobiť, tu som písal čo sa dá podniknúť ak by sa chcelo tomu venovať
https://www.modrykonik.sk/blog/jeennyv/message/to-faaakt-heeej-jednorozca-som-obje-fg8msx/
Musí spolupracovať polícia, internetový poskytovatelia, mobilný operátori, banky, kartové spoločnosti, poskytovatelia webhostingu a to všetko na medzinárodnej úrovni

Už vidím ako sa policajt ide pretrhnúť aby začal riešiť medzinárodný podvod keď sa ozveš, že ťa okradli o pár 100€.

maranco
26. máj 2024

@klarasamuelko ale môžeš aj ty niečo urobiť na svoju ochranu,
používať rozum a skontrolovať si veci predtým ako ideš niekde platiť, nastaviť si nízke limity na karte pre platby cez internet a MOTO platby, neukladať si karty v prehliadači, dôkladne čítať notifikácie z banky a bezhlavo neposielať overovacie kódy niekomu cudziemu

klarasamuelko
26. máj 2024

Nie nič som neposlala a mam všetko zabezpečené a nepoužívam kartu účtu na internete a na mobile mam nastavene podozrivé cisla

klarasamuelko
26. máj 2024

Hneď som to zbadala ,že je to čudné, že pýta to heslo do banking ale nikdy som sa s tým nestretla.nahlasila som to na packeta hneď a na bazos.

klarasamuelko
26. máj 2024

Ďakujem za pomoc a rady

Strana
z2