Pohár vínka a kojenie
Ahojte, chcela by som sa opýtať,nie nato aka som krkavčia mater že si chcem dat pohar vina a podobne mudrosti. Ale ak su tu nahodou mamičky čo si na oslave chceli aspon pripit sampanskym. Ako sa to robí, ked budem mať odsaté mlieko v chladničke/mrazničke tak na kolko krmeni mi ho treba mať odsaté? Resp. Kedy už moje mlieko nebude "toxické" a taktiež pri konzumovaní napriklad sushi alebo podobných vecí?
@ajka0207 pisala som vyššie že budem mať narodeniny a rada by som si pripila šampanskym
Tak podla tychto tvrdo abstinujucich mamiciek by som si uz 4 roky nemohla dat ani deci vina 😂😂😂 tipujem ze paralen, nurofen, ockovania a pod svojim detom davaju len taky fukot 😂 ja som sa nikde nedostala k informaciam, kolko alkoholu sa dostane do mlieka, za aky cas 'vyprcha' ale ked si das pohar vina, verim, ze k tomu malemu sa dostane menej skodliveho, ako v tom nurofene. Btw, precitajte si tu podaktore obsah napr sirupov proti kaslu, kazdy druhy (aj pre babatka) obsahuje alkohol 😂
@merkelica no dakujem za studiu -ze vzorka 12 zien s priemernym vekom dietata 4mesiace - uz len to ma taku vypovednu hodnotu ze dovi...a co vlastne z tejto analyzy vyplyva? ze mlieko vonia za alkoholom, ze dieta saje kratsie a menej vypije? a zjavne u mojho 16 mesacneho syna to neplati, kedze mi visel na cicke asi hodinu a pol a pritom si mlaskal ako nikdy 🙂))))))))
nepisem, ze ty si socka, ale pokial ma dieta nejaka socka, co bez alkoholu nevydrzi ani den, tak ta sa naloga. ja za seba vydrzim a teda neulejem mojmu babatku a nechybalo mi to ani pocas toho obdobia tehu+kojenie. ale ja uz mam vacsich, uz si pohar vinka dam kludne vecer 🙂 pokial si niekto chce dat aj pocas tehu/kojenia, nech si da, mne je to sumafuk, ale raz je to jed, hlavne pre vyvijajucu sa osobnost a telo, tak proste treba ratat, ze ked to "kvapne" nevhodne, tak sa nieco udiat moze, aj hned aj v buducnosti...
@tripetta ako uplne primitivna odpoved 😁 co je natomked si chcem s manzelom dat vino ? Alebo pohar sampanskeho na oslave 🤦♀️ Vy mate v hlave len tie svoje primitivne nazory ze co lignes co hned aj dieta pije 🙈 (hovorim o dojceni nie tehotenstvo)
Desiatky studii aa tymto zaoberali ale nacoo citat ja mam
v hlave len svoju debilnu formulku ktoru rapotam dookola 🙂
@ajka0207 neviem ty asi pijes preto aby si sa zcucala ??? Ja si dam pohar vina s manzelom aby som si trosku vypla a prisla na ine myslienky
@merkelica keby ste sa tak starala o seba , urobili by ste najlepsie....lebo ked tu pisete taketo hluposti potom matky sa cele obdobie dojcenia boja pomaly napit vody aby neuskodili svojmu dietatu a kvoli tomuto vela z nich ukoncuje dojcenie predcasne....lebo si myslia, ze nemozu pit kavu, pohar vina, alebo piva....obtazuje ich to, ze si neziju zivot ako pred dojcenim...a pritom dojcenie aj s prilezitostnym pozitim alkoholu v malej miere, dava dietatu skvely zaklad do zivota...a nie, nebude z neho alkoholik 🙂)))))
Ja som si obcas dopriala pohar vina, mala som to naplanovane medzi kojeniami. Povacsinou mi mala zaspala okolo 7 vecer a potom som kojila az po polnoci. Je na to dokonca appka ktora odpocitava kedy alkohol vyprcha 😁
@lavender273 ako sa vola?😁
@lavender273 ked alkoholička a socka tak poriadne s poriadnymi technologiami 😁😁
Appka sa vola Feed Safe (ale mozno ze su aj ine).
Tak tak, budes aspon moderna socka .. uzi si to sampanske 👍😎
Toto si sem ani nemala písať... zas sa tu zbehla KOJOMAFIA podľa ktorej nemôžeš ani ovoňat alkohol 😅
Ja si s priateľom dám pohár dva striku aj kľudne každý týždeň ( ono to je super po pôrode 👉👌 vedela som sa viac uvoľniť)
Mňa by len zaujímalo, kde sú všetky tie baby, ktoré tu písali do diskusie o tom, že muž si dá cez víkend pár pív, že je to alkoholik, že by s ním neboli a podobne. Dobre, že autroke neradili rozvod. A tu zrazu, dojčiaca matka, požijúca 4 malé pivá počas 8 hodín je úplne v pohode.
ja mam taky pocit ze ludia chcu mat aj deti aj si uzivat aj chlastat.. akosi sme si zvykli ze mame vsetko a hned, lusknutim prsta.. lenze realita je taka, ze nie je mozne mat vsetko, resp. je mozne mat vela, ale vzdy si to zoberie nejaku dan.. v tomto pripade to moze byt dan v podobe zdravia matky/dietata.. len je smutne ze sa rozhodujeme za to dieta, ze ta dan ide byt na ukor neho...
@smejko25 no mne sa to tiez zdalo zvlastne take dlhodobe kojenie, ale cim je moj drobec vacsi, tym viac by som chcela, aby to tak dlho trvalo...to uz asi nie je o tom piti mlieka ale o blizkosti...na chvilocku si ho potulit a polaskat...ale kazdopadne necham nech sa odstavi sam...uvidime.
"Čierne na bielom"? Od "poradkyn" s víkendovym kurzom v Tatrách?
Btw.k otázke. Normalne som dojcila a dala som si pohár piva-cierneho-mala som viac mlieka. Ked boli deti staršie aj pohar vina. A nie nie som "ochlasta".😀😉

Tak ono je zas rozdiel kojit stvorrocne dieta a pol rocne dieta. Ale teda ani tomu pol rocnemu deci vina neublizi, otazne je naco? Z deci vina nemozes byt ani pripita.