icon

Pohotovosť- súrne

bielavlcica
29. dec 2018

Baby potrebujem surne radu 4 decembra som si zlomila malicek na nohe ale do nemocnice som sa dostala az 18 decembra kde zistili ze je naozaj zlomeny. Zafixovali mi ho a napisali ze kontrola o 3 tyzdne. Fixacia sa mi ale rozpadla pred dvoma dnami a odvtedy ma malicek boli ako ten den ked som si ho zlomila. Zacinam zas krivat a boli ma to na dotyk. Bola som dnes na pohotovosti a sestricka ma odbila ze co chcem je to zlomene ani sa mi na to nepozreli. Ked som to mala zafixovane bolo dobre. Myslite ze bx som mala skusit ist teraz znova? Boli ma to na dotyk a nemozem na to poriadne stupit aspon keby mi to zafixovali

Strana
z2
ipetka
29. dec 2018

@bielavlcica oblep si to prst o prst takym pevnejsim leukoplastom..a chod na rtg ci sa ti to zle nezrasta..ked sa to zle zrastie tak ti mozu ostat bolesti natrvalo..ja mam dodnes problem s opatkami..zle sa mi prostredny na nohe zahojil a po 2-3h v opatkoch umieram bolestou

janinah
29. dec 2018

pohotovosť nechaj tak,majú dosť roboty aj bez takých "súrnych prípadov",v pondelok chod na traumatol. amb. kam patríš podľa bydliska,niekde to majú chir.traumatol,ortoped .ambulanci espolu

lucka12399
29. dec 2018

@bielavlcica nieje to nic vazne .. ved takato zlomenina sa lieci 2-3 tyzdne ked si to silnejsie oblepis tak to bude ok.

maris5
29. dec 2018

Medzi malicek a prstennik si daj gazu, alebo kusok obvazu a malicek zafixuj zlepenik k jednemu alebo dvom prstom, fixuj leukoplastom. Nic ine ti nepomoze. Ja som si zlomila malicek na nohe ked som bola tehotna. Nemohli mi robit ani rontgen, sestricka zafixovala ako som pisala, ked sa mi to rozpadlo umyt a zafixovat doma sam. Robila som to asi mesiac. Potom som bola na rontgene ked som uz mohla, lebo ma to bolelo, prst bol naozaj zlomeny, co si doktor povodne nemyslel. Zrastol sa krasne, len na konci kosti vznikol taky vyrastok, ktory sa bezne vytvori ako "ochranny obal", citila som ho aj na dotyk. Po case prestalo boliet aj to.

sense
29. dec 2018

Mozes si to zafixovat aj sama kym sa nedostanes k chirurgovi...medzi malicek a prstenik daj vatovy tampon al gazu,aby si vyplnila ten priestor...a pevne prilepp leukoplastom al zviazat obvazom malicek a prstenik...

A samozrejme nohu setrit ...a vyvijat co najmensi tlak

bielavlcica
autor
29. dec 2018

Problem je ze ja to mam opuchnute a pulzuje mi to. Mala som to oblepene ale uz aj pri tom to bolelo tak sme to dali a oblepili znova a aj tak nemozem stupit na to. Setrit nohu nemozem kedze chodim do roboty a tam stojim a beham 12 hodin takze si ta noha odpocinie iba v noci. Neriesila by som to keby to nenapuchlo tak ze ani obut sa uz nemozem

sense
29. dec 2018

@bielavlcica tak treba ist na pn...

bielavlcica
autor
29. dec 2018

@sense lenze pnku mi nikto teraz nevystavi

sense
29. dec 2018

@bielavlcica tak teda zajtra opat prip v pondelok

janinah
29. dec 2018

@bielavlcica ty pracuješ so zlomeným prstom? koleduješ si o zdrav. problémy ,toto ozaj nieeeee
PN ti vystaví aj obvodná dr. na zaklade papiera od traumatologa,hned v pondelok si to vybav

lucka12399
29. dec 2018

@janinah presne tak .. necuduj sa ze prst boli ked nema klud.

miricka77
29. dec 2018

@bielavlcica Malicek som mala na tej istej nohe zlomeny 4 krat.Ano,mam velke nohy-42-a vsade ten malicek zachytim.Ako pisali baby,zafixujes si ho aj sama vyssie uvedenym sposobom.Chybu robis v tom,ze ho nesetris.Nohu si treba vykladat co najviac,aby ti odpuchol a liecil sa.Ja som tiez s tym chodila do prace,robim manualne vo fabrike,takze oddych minimalny,co sa tyka nohy.Malicek mam teraz dost zhrubnuty,akoby opuchnuty.Na chirurgii ma na to upozornili,ze ked nebudem nohu riadne setrit,tak mi to ostane zhrubnute...a stalo sa.Mam problem kupit topanky kvoli svojej velkej nohe a k tomu ma este obmedzuje aj ten zhrubnuty malicek,takze pouvazuj,ci nestoji za to tu nohu setrit a vykladat.

beky1813
29. dec 2018

Tak v pondelok, ak ordinuje tvoj obvodný lekar, sa vypusat na PN a 2.1 obehat odbornych lekarov a konecne nohu setrit

renab
29. dec 2018

@bielavlcica oblep si to, ako ti mamicky poradili a davaj ladove obklady. A ked ti aj napisali, ze kontrola o 3 tyzdne, vzdy mozes ist skor, ak sa stav nezlepsuje. Aj ked sa ti obvaz rozpadol, mohla si ist na prevaz.

bielavlcica
autor
30. dec 2018

@renab ja som vcer bola okolo 2 ale sestricka ma odmietla osetrit iba pozrela co to mam vratila mi karticku a ked som jej povedala boli ma to a nemam fixaciu tak mi iba povedala ze co cakam ze ked je to zlomene hoji sa to aj 4 tyzdne. A tym to pre nu haslo

mogaa
30. dec 2018

@bielavlcica prepáč ale to naozaj nie je stav na pohotovosť....ako ti tu už písali, treba ísť na chirurgiu kde ťa ošetrovali a poprosiť aby ti to znovu zafixovali...inak bežne sa malíček ani fixovať nemusí, ono sa to zhojí aj tak...len u teba je problém že si tú nohu nešetríš, ono je to jednoduché podstatok zhojenia zlomeniny ani tak nie je fixácia ale obmedziť pohyb a šetriť.... Takže v práci buď dovolenka alebo choď k obvodnej s papierom že je to zlomené a nemôžeš na to stúpať nech ti dá PN....Žiadne že chodenie po vonku, doma vyložená noha. Doma si to natri s kostihojovou masťou, sfixuj elastickým obväzom k nohe a 3-4dni uplne kludový režim(vyložená noha, kluden došlapuj na tej nohe na pätu)...Bolieť ťa to bude dlho, podstatou je dovtedy šetrenie nohy...Keďže robíš 12-tky určite nerobíš každý deň, takže ked máš volno, sedieť doma s vyloženou nohou....malíček zafixuješ elastickým obväzom k nohe...

bielavlcica
autor
30. dec 2018

Bola som doterazna pnke kvoli chripke. V praci mi bolo povedane nech sa neoopovazim zmysliet si ist na pnku s malickom ze to nic neni insk vraj pridem o miesto. Bola som na chirurgii kde ma osetrovali vtom case ked som tam bola uz koncila a prechazdala na pohotovost.

bielavlcica
autor
30. dec 2018

Ja som len chcela nech mi to znova zafixuju ale sestricka to odmietla. Kebyze tam pridem v uniforme ako minule este by mi aj kavu uvarili holt ked ste civil ste ldn na obtiaz.

sense
30. dec 2018

@bielavlcica zdravie by ti malo byt prednejsie...zafixovat si vies aj sama ale pokial nohu nesetris fixacia ti je na nic....

anjika44
30. dec 2018

DIVNé - Ja som mala zlomený prst na nohe a bolelo ma to iba asi dve minúty, zistilo sa to tak, že bol nejaký hrubší a išla som na rtg - ostal tak zle zrastený, lebo som nebola ochotná si ho dať znovu zlomiť a napraviť - každopádne držím palce, ale keď to bolí, tak radšej chodiť a stáť čo najmenej - inak zajtra je pracovný deň, to sa ti nedá? Aj keď viem, že ortopédi mávajú aj tisíc pacientov denne

lucka12399
30. dec 2018

@bielavlcica zafixovat je to jednoduche .. vies si to aj sama ..ale aj ked to mas zafixovane a nohu nebudes setrit tak ta to boliet bude stale.

bielavlcica
autor
30. dec 2018

Zajtra idem do prace skusim tam zbehnut znova. Uvidim a ked ma nastvu hodim si pnku a majte ma radi

tanika
30. dec 2018

@bielavlcica a to ťa tak ťa vybavili kde na vrátnici ?😮veď nato je chirur.pohotovost predsa neverím manžel mal podobný problém a cez víkend ho vybavila chirurgická pohotovost a potom keďže začínali Vianoc .sviatky a lekári mali sj tak dovolenky pomohlo mu to pokým sa dostal o 6 dni n tramat.ambulanciu.ved aj tam malo kto robí lebo “sviatky “a lekári majú aj dva týždne zavreté odbor.ambulancie .dufam že sa zdravoťačky nenahnevaju ale je to tak ,i keď chápem ale napríklad u bas teraz ako som počula susedu musíte ísť 40 km od okresného mesta aby si sa dostala do chirgickej ambulancie lebo mame tu síce dvoch lekárov ale obaja nerobia od 21.12.-7.1. No des . Pomôž si sko ti hore radia kocky radia ale u nás na chir.pohotobosti by si takto nedopadla 😏

mogaa
30. dec 2018

Tak ale ked niekto príde s tým že to má zlomené a už mal fixáciu ktorá sa "rozpadla"....A hlavne tá fixácia na tom prste už bola cca 10dní čo je postačujúce.....Neboli povinný znovu dávať novú fixáciu....prst bol riadne ošetrení po zistení zlomeniny, ani ked si niekto dá dole sádru a príde na kontrolu a zistí sa že to nie je zhojené tak druhú už nedostane....pri zlomenom ramene sa tiež len ruka priviaže k telu, so zlomeným rebrom sa nerobí nič....tam je princíp šetriť sa a hýbať so zlomeninou čo najmenej....na pohotovosti sa riešia akútne stavy - čerstvé zlomeniny, úrazy ale nie "rozpadla sa mi fixácia" a dajte mi novú.....to sa naozaj nerieši na pohotovosti, s tým sa chodí na bežnú chirurgiu, teda ak nemám na elastický obväz alebo som taká lavá že ho neviem použiť...

renab
30. dec 2018

@bielavlcica nerozumiem ich postupu, synovi vzdy bez problemov previazali ruku na urazovke, ked mu obvaz povolil. Tiez si myslim, ze ti to mali pozriet, ked ta to stale boli a mas to opuchnute. Moze sa tam nieco diat.

renab
30. dec 2018

@mogaa ja so synom chodim normalne tam, kde nas prvotne osetrili a kazali prist na kontrolu. Akonahle sa mu obvaz povoli, idem mu to dat previazat aj pred terminom kontroly a nikdy s tym problem nemali.

tanika
30. dec 2018

@mogaa chápem keby zajtra pozajtra robili bezne chir.ambulacie ale práveže sú sviatky a ambulacie majú dovolenky práve preto ju mali ošetriť a ešte k tomu to ide riešiť sestrička 😮ako čo má rengen.oci čo je stym . U nás na dvoch chir.ambul . Kde je dovolenka dva týždne je napísané že vybavuje ošetrenie chir.pohotovost v nemocnici .ved predsa nato sú tam aby pomohli a ošetrili ako treba .je to môj názor vážnym si prácu lekárov sestričiek ale niekedy mi pripadá že čo nás vlastne otravujeme veď sú Vianoce . Jednanie niektorých sestričiek je katastrofálne 👎česť výnimkám 👍

tanika
30. dec 2018

@renab presne tak 👍

beky1813
30. dec 2018

Ale ved fixacia sa jej rozpadla pred 3 dnami, keby nebola leniva, mohla ist na chirurgicku ambulanciu. Toto fakt nie je na pohotovost

lucka12399
30. dec 2018

@beky1813 presne tak ...

Strana
z2