Pohreb potrateného dieťaťa
Ahojte, chcela by som sa opýtať či máte skúsenosť niekto s pohrebom potrateneho dieťatka,
Ďakujem
@bublinka7891 ešte skús navštíviť aj iných odborníkov....
@bublinka7891 nemôžeš si z nemocnice odniesť mŕtve dieťatko. zisti si to v nemocnici, načo sa to vôbec pýtaš tu, keď neveríš, čo ti tu kto píše..
hej, a verím ti, zabiť dieťa, ktoré môže byť postihnuté kvôli tomu, že sa naň nebudem vedieť pozerať..... uff, idem radšej het.
@gubiko prekrúcaš slova
@deti95060810 hej to mám v pláne
@gubiko starala si sa niekedy o postihnuté dieťa? Asi nikdy že? preto tie reči...nikdy nehovor NIKDY.
@veronika121286 u mňa to boli skoro 3kg v 33tt a nebol pohreb. je to na rozhodnutí rodičky. možno mal lekár nesprávne informácie alebo to nejasne naformuloval.
@deti95060810 nechcem to hodnotiť. pre mňa osobne je to silné kafe. a tam je bodka. autorka sa rozhodne, ako uzná za vhodné, nepotrebuje na to moje pochopenie ani súhlas. a ani jedno odo mňa nedostane. čo čaká mňa, uvidíme. a že neviem, čo to je starosť o postihnuté dieťa, to už je iná téma.
@tanyan to uz teda neviem presne... Ja som bola na tom tak mimo, ze mozno som ho zle pochopila, mozno zle povedal on... Len som opisala svoj pohlad na vec.
@bublinka7891 ak dieta umrie a musi byt potrat farar s tym problem nema...ine by bolo keby malo "iba" downov syndrom a ty si to preto nechcela s tym maju problem...osobne by som babo nedokazala zahodit do biologickeho odpadu ...pochovala by som
@deti95060810 jasne ze sa nestarala.. preto tak reaguje.. klasicka odpoved tu na mk.. tu pochopenie taka zena nenajde, len taka co ma 8 deti lebo to je dar a poslanie a bla bla.. skoda pisania, zas sa mi len nozik otvara vo vrecku, nic viac
Najlepsie bude ak sa neunahlis a vsetko si zistis v nemocnici, pretoze je na to zakon. Pride mi predcasne to riesit na fore ked su su mohla vyguglit nape.to co sim poslala vyssie a to som ani vela nehladala. Ale v takomto tyzdni ako si to pravdepodobne nebude mozne pretoze sa to berie myslim do 24tt.stale ako plod. A dalsia vec je ze by sa jednalo o upt a s tym by som asi za knazom nesla nakolko si veriaca. Nesudim len konstatujem. Vela stastia
@bublinka7891 mne povedali doktori ze syn bude mať rastep chrbtice nedá sa to operovať nič proste s krvi to zistili s nejakých výsledkov do 24tt som mohla ísť na potrat nakoniec mi robili takebsono po mesiaci a syn je zdravý
@bublinka7891 ufff huste slova matky
..mas to v sebe male srdiecko....radsej by som porodila aj keby malo byt s nami iba minutu alebo par rokov ako leziak...a dala mu dar zivota....osobne "nezvladla sa na neho pozerat" a na seba sa zvladnes? Ze si si zabila dieta? A aka je ta "vazna" choroba?
Ako vazne knazi nepochovaju babo, ktore zomrelo po umelej interrupcií? Ved to bábo za to nemôže, ze matka sa tak rozhodla. Nechapem.
@gubiko pozerat myslela urcite tak, ze pozerat sa na to ako trpi, ze nevie ani o svete, ani ze zije, nema zo zivota absolutne nic, akurat utrpenie, rovnako ako aj jeho mama a cele okolie.. alebo povazujes taky zivot za plnohodnotny? Resp. je povinnost matky sa tak obetovat? Kde je to napisane? Zit na antidepresivach a kazdemu tvrdit aka je stastna a podobne dristy, aj ked kazdy vie aka je pravda, ze sa len trapi a trpi
@lenka9g mna odmietli 5farari...a rozvedena som lebo ma tyral ,bil...dala som fararom aj lek spravy aj od policajtov papiere a nepomohlo- nemala som sa rozvadzat 🤦 deti mam s druhym potom sa nam podarilo ked mala rok najst jedneho 102km od nas ktory pokrstil.... Lebo dieta za to nemoze....ale krstny museli mat birmovku a vsetko....
@lucinkab a prečo ste sa chceli stať súčasťou niečoho, kde mňa/moje dieťa odmietajú?
@gubiko nežiadala som tá ani o pochopenie ani o súcit ja som sa pýtala na iné tak keď nemáš čo tak radšej nepíš...ja som to napísala obrazne že pozerať...nepochopila si to evidentne
@bublinka7891 o aku diagnozu sa jedna ze bude taka zavazna? Farar by ti ho mal pochovat,dieta za to ako zomrelo predsa nemoze. Len ci ti zakon povoľuje take male pochovať,skor nie. Bohuzial "niekde" skonci. Strasna situacia 😭 Je mi to luto,rozhodni sa spravne ak sa da...😑
@lenka9g good point, treba nad tým aj takto rozmýšľať! no len dodám, že dieťa, hoc aj umelo potratené ide priamo do neba, pohrebný úkon na to nemá žiadny vplyv. takisto spontánne potratené dieťatko. a už čítam aj tvoj druhý komentár a úprimne ma mrzí tvoja skúsenosť. tak dúfam, že sa toto zmení a zjednoduší :-/
@lucinkab pokrstí. poznám niekoľko kňazov, čo to robia bežne.
@aprilowka ja poznám mnoho životných príbehov, v ktorých to tak nie je. neviem si to preto myslieť ani inak, ani tak, ako to píšeš ty. mám skrátka inú životnú skúsenosť. a priala by som ti vidieť, koľko radosti, pokory a šťastia vedia mať matky s postihnutým dieťaťom. a ako smelo a dojemne vedia prejavovať radosť niektoré deti s postihnutím. áno, nie je to plošný jav. a utrpenie takejto matky, niekedy i detí je veľké, niekedy ohromné. pre mňa je to o pohľade na život, ktorý mi bol daný. neberiem ti tvoj názor, ani ho nehodnotím. môžeš si to na základe toho, čo si žila a prežila ty takto myslieť, rovnako ako ja to vidím takto.
@bublinka7891 asi nepochopila. držím ti palce, nech máš čo najmenej trápenia.
@lucinkab farár nepokrsti ani dieťa, kt. umrelo na druhý den v 38tt, manželom, lebo dieťa malo hriechy. Odvtedy mam svoj názor na fararov🤐
@danielahamar ...pokrstit babatko moze aj zdravotna sestra alebo lekar ked zomrie pri porode.
@gubiko ale tie matky su na antidepresivach, preto su vysmiate.. kto normalny by sa tesil ze ma postihnute dieta? Vsak prve co sa praje ked je zena tehotna je ,,hlavne nech ste zdravi" ... alebo sa mylim?
A myslim ze autorka ma podozrenie, resp. doktori na dg nezlucitelnu so zivotom, je ich velmi vela, nemyslim si ze ide napr len o Downov syndrom, vsak s nim ludia ziju, urcite je to nieco zavaznejsie
@bublinka7891 minule jedna písala, že bola na prerušení skrz diagnózy bába, dali jej vybrať klasický pôrod, alebo cisársky.

@gubiko len ja budem asi musieť už rodiť normálnym spôsobom nebudú mi robiť kyretaz v cca 20 týždni...