Pôjdete v septembri 2023 voliť?
@paulinam99 ja sa neplaším. Ale človek vidí kto tam je, čo si myslíš že sa do volieb zmení? Že sa tam zrazu zjaví niekto normálny a schopný?
@savoya Voľby sú ako samoobslužná reštika kde si môžeš vybrať len z 3 vecí guláš, sviečkovu alebo vyprážaný syr. A keď tam nejdeš tak ťa ti čo tam chodia obviňujú, že môžeš za to že sa tam nedá stravovať zdravo 😭 Nie je koho voliť lebo kandidáti sú predselektovani dopredu tak aby vyhovovali niekomu inému 😥
Keby išlo naozaj o to aby občania mohli ovplyvniť riadenie štátu už dávno máme priamu demokraciu. Nejdem sa s nikým hádať o tom že priama demokracia má svoje vlastné problémy a úskalia, jasné že má tak ako všetko to by to bola diskusia na mesiace 😘
Nechápem ako sa niektorí ľudia pred voľbami sú schopní pohádať s rodinou, kamarátmi a s morálnou nadradenostou zazerat na tých ktorí voliť nejdú. Akoby tie voľby fakt zmenili niečo okrem toho ktorí zlodeji sú pri koryte.
To čo máme nie je skutočná demokracia len ilúzia demokracie,tak ako keď v práci dostaneš úlohu a môžeš sa 'slobodne' rozhodnúť či ju spravíš dnes alebo zajtra 😂
Čo posledné voľby zmenili pre bežného občana? Nechcem diskutovať o bývalej alebo terajšej vláde. Zaujíma ma ma, či sa objektívne máme lepšie ako pred štyrmi rokmi, lebo s tým idú ľudia k voľbám, chcú sa mať konečne lepšie a žiaľ väčšinou to dopadne presne naopak.
@katka700 ono je to tak, keby voľby mohli niečo zmeniť, už dávno by boli zakázané.
po pravde aj keby boli volby zajtra alebo az v decembri, podla mna je to uplne jedno, kedze nop moj nazor je, ze nie je koho volit, aby sa na slovensku nieco zmenilo k lepsiemu. ono niekde sa ako keby na okolo prida ale v zapeti zas nieco hned zdrazie
Vela ludi ocakava, ze sa vsetko zlepsi, ked si zvolime toho najlepsieho prezidenta, tu najlepsiu vladu. Ja si vsak myslim, ze keby sa tam naozaj dostala ta najcistejsia osobnost, ktora by to naozaj myslela dobre, dlho by tam nevydrzala. Bud by ju nacisto znemoznili, alebo by ten cestny clovek jednoducho nevydrzal ten tlak a odisiel sam. Nasa spolocnost nema take nastavenie, aby mohli byt do jej cela zvoleni po vsetkych strankach dobri a uslachtili ludia.
@bloger Chlapče, upokoj sa a ak nerozumieš významu pojmu DISKUSIA, že ide o výmenu názorov. tak radšej zmeň portál. Nie si tu sám a ani nikdy nebudeš. Zmier sa s tým.
Diskusia - výmena názorov medzi ľuďmi na nejakú tému, ktorá má obyčajne za cieľ vyjasniť alebo vyriešiť nejaký problém
@katka700 Rozumiem Ti, že si nespokojná so súčasným stavom. Už menej Ti však rozumiem, že nerobíš nič pre to, aby si volebný systém zmenila na priamu demokraciu. Snívať o tom iba nestačí.
K tým 3 jedlám, ktoré Ti nechutia ...
Máš 3 možnosti:
1.) navariť si sama svoje obľúbené jedlo (založiť stranu a ponúkať Tvoje obľúbené jedlo), ktoré možno osloví toľko ľudí, že tí kuchári tých 3 jedál skrachujú (nedostanú sa k moci)
a/alebo
2.) navariť si sama a nikomu ho neponúkať (kašlať na štát, starať sa iba o seba, ale potom nepindať)
a/alebo
3.) ak nevieš variť, zmieriť sa s tým, že hoci nebudeš sa zdravo stravovať, tak aspoň neumrieš od hladu
Chystam sa ísť voliť. Zatiaľ viem, koho naisto voliť nebudem (a že je ten zoznam riadne dlhý 😁) a z toho, co zostane niečo schopné snad vyberiem...hoci sme na SR, takže ilúzie si už asi nikto nerobí...
Pri každých voľbách voliči vkladajú nemalé nádeje do politikov a strán - a ku koncu volebného obdobia (niekedy i skôr) si mnohí z nich pomyslia: Nech už ťahajú, dočerta!
Keď si vezmeme novoveké dejiny Slovenska - za ktorou vládou bolo väčšinovému národu ľúto, na koho v dobrom spomínajú? Občas ekonómovia spomínajú v tejto súvislosti druhú Dzurindovu vládu, avšak aj tú väčšinové obyvateľstvo s úľavou vyprevadilo - ak by to tak nebolo, tak jeden z členov vládnej koalície (ANO) nezíska vo voľbách len hanebných 3300 hlasov, a aj strana samotného Mikiho mala dosť zredukovaný počet hlasov.
Volit urcite pojdem, budu to klucove volby. Totiz, ide o to, ze Matovic kompletne znicil akekolvek nadeje na zmenu Slovenska v lepsiu spolocnost. V 2020 dostal sancu upratat mafiansky stat a priblizit sa k civilizovanej spolocnosti.. Totalne zlyhal na vsetkych urovniach, bol to skratka omyl dekady, co uz. Vysledkom je, ze demokraticky orientovani ludia su demotivovani a neveria na ziadne zlepsienie a ta druha polovica volicov ma nejake hodnoty ako sloboda, demokracia a pravny stat uplne v pazi a najradsej by bola, keby nas obsadilo Rusko, aby sme mali "lacne energie" (nehovoriac o intenzivnej dezinformacnej masazi o tom, ako nam EU furt chce robit zle - cipovat vakcinami, ovladat 5G, v skolach vymyvanie mozgov, aby deti sa stali homosexuali, aby sa nepouzivalo oslovenie muz a zena ale neutralne oslovenie, miesat hmyz do potravin a podobne - ja uz ani neviem, aka blbost je momentalne aktualna, kazdy tyzden nova "hrozba" - vyberte si co sa vam paci).
Cize volby budu o tom, ci to bude zle (Hlas + demokraticke strany) alebo katastrofalne (Fico + mafiani, fasisti a rusofili). Sanca na nejaku proeuropsku a proatlanticku vladu je blizka nule.
@evamarek77 pozor, ja som nikde nenapisal, ze nemame ziadne demokraticke strany. Mame, bez pochyb. Ja hovorim, ze demokraticki orientovani volici su demotivovani a po Matovicovom vycinani stratili nadeje. A nie, nie vsetky strany su demokraticke - dostat sa k moci demokratickou cestou to ano, ale potom by demokraciu najradsej zrusili a zaviedli nejaku formu diktatury.. to sa stalo uz x-krat v historii
Jasne ze pojdem. Jedine kde som nebola bolo toto referendum
@bloger Je koho voliť. Len sa treba zbaviť predstavy, že sa s nejakou stranou zhodnem na 100percent a že nejaká strana bude 100percentne bez chýb a káuz. S čistým svedomím sa dá voliť SaS ako liberálna stredopravá strana, PS ako liberálna stredoľavá strana, KDH ako konzervatívna stredopravá strana orientovaná kresťansky, Modrá Koalícia ako konzervatívna stredopravá strana zameraná tiež na riešenie otázok ekológie. Všetko sú to normálne strany pohybujúce sa okolo stredu. Tieto voľby sú extrémne dôležité vzhľadom na globálnu bezpečnostnú situáciu a môžu nás uvrhnúť na cestu Maďarska, ktoré skončí ako Bielorusko. 100percentne prídem na voľby zo zahraničia, pretože chcem, aby moji rodičia a kamaráti žili v krajine, ktorá patrí politicky na západ, lebo tam patríme historicky a moji rodičia, kamaráti a mnohí ďalší Slováci tam patria aj mentálne.
@paulinam99 Vidím, že si ma nepochopila. Nevadí, tak píšem otvorene, že môj príspevok bol na zamyslenie, či sa vôbec oplatí hádať sa na tému volieb a vyhrocovat už aj tak nepekné napätie v spoločnosti.
Tvoj názor, že keď sa ti nepáči tak to zmeň vzhľadom na životnú situáciu 90% Slovákov zaváňa ťažkým alibizmom a toxickou pozitivitou. Áno človek ktorý drie 8-10 hodín v práci aby ako tak prežil, alebo má okrem toho ešte rodinu a domácnosť, má skutočne veľa času a energie aby sa ešte aj občiansky angažoval 😂
@katka700 Katka sorry, keď nemáš čas sa občiansky angažovať (ani ja ho nemám), zostávajú Ti iba tie voľby, kedy to politické angažovanie sa proste deleguješ svojemu zvolenému zástupcovi. Ak si vyberieš zle a Tvoj kandidát a strana neprejde do NR SR, môžeš pindať, lebo si urobila aspoň pokus. Ale ak človek nejde k voľbám, tak pindať nárok proste podľa môjho názoru nemá (ani morálny a ani faktický), pretože neurobil nič pre to, aby sa to tu zlepšilo.
Nepotrebujem sa hádať, ja voliť pôjdem, moje svedomie bude teda čisté. A pindať samozrejme budem môcť na toho, koho si volím, ak nenaplní moje očakávania, ktoré boli prečítané v ich programe.