icon

Pôjdete voliť a koho?

22. feb 2020

Rozmyslam nad tym koho volit a ci vobec ist,vobec v tom nemam prehlad.Aky mate na to nazor vy?Mimochodom manzel preferuje Smer,no ja vobec netusim komu dat hlas.

zalka
23. feb 2020

@daisylucky no vidíš a mna to napadlo jeho mladá sila ... biela sila .. ja viem, že teraz si nedá tupé abo parochnu, mne nevadí, že má holú hlavu ... a hej jeho protest s exprezidentom v Levoči a dovoz romov na námestie nahnal preferenčné hlasy kotlebovi. Tak to mu gratulujem aj zaludom.

daisylucky
23. feb 2020

@zalka no keď myslíš. Inak trojkou na kandidátke je pani Bihariova - Rómka a zároveň veľmi inteligentná žena, ktorá vyštudovala právo a získané vedomosti celý zivot využíva na boj proti rasizmu a na ochranu menšín. (Fašisti by ju asi do bandy nezobrali)

daisylucky
23. feb 2020

@daisylucky teda stvorkou

zuzi56
23. feb 2020

@belllinka viem, je to bieda, ale mám aj konára ,

zalka
23. feb 2020

@daisylucky tak mal ju dať na bilboard s heslom mladá sila, a určite by som si to takto divne nespojila ... chápeš ráno prechod autom a vidíš taký bilboard... mne je jedno ja kotlebu voliť nebudem ale ani PS Spolu môj hlas nedostane, to viem iste. Ale netuším kto ho dostane. 🙂

ateliermm
23. feb 2020

Ja odporucam pred volbami si pozriet film Svina. Bola som vcera a stale mam zimomriavky, co sme dopustili. Takze nie nejdem volit ,lebo nie je koho ,ale naozaj sa vzburcovat a ist volit aj ked niehoho maleho ,ale ist.

daisylucky
23. feb 2020

@zalka aj ona je s nimi na veľa billboardoch... Myslím, že práve v týchto voľbách je vela strán, ktoré sa dajú voliť a ich voľba môže pomôcť Slovensku (môžu priniesť zmenu v zmysle, že namiesto kradnutia pomozu napr. zdravotníctvu a školstvu), samozrejme žiadna z tých stran nie je dokonala (ale nevyberáme si predsa manžela na celý zivot, nie? O štyri roky môžme ísť voliť niekoho iného...) Tak prajem šťastný výber 🙂

zalka
23. feb 2020

@daisylucky súhlasím s tebou je ich veľa a moja myšlienka je jednoduchá, dám hlas niekomu kto nemá šancu ísť do parlamentu? Alebo budem voliť menšie zlo. A to sa rozhodujem medzi 4 stranami, z ktorých 2 nemajú preferencie ísť do parlamentu. A naivná nie som, lebo kradlo sa, kradne sa a kradnúť sa bude.

No Truban podľa mňa zvolil nešťastné spojenie seba s tým heslom mladá sila. Ale je to moje vnímanie.

daisylucky
23. feb 2020

@zalka odporúčam z tých, ktoré majú šancu ísť do parlamentu. Som presvedčená, že ak dôjde k zmene (a teda vládu zostavila strany súčasnej opozície) sa kradnúť nebude, resp. sa bude kradnúť minimálne (oproti tomu, čo sa deje teraz) a hlavne nebude stáť napojený na mafiu ako to bolo doteraz.

zalka
23. feb 2020

@daisylucky a tomu to ty veríš? ....sa kradnúť nebude, resp. sa bude kradnúť minimálne .... lebo ja nie. 🙂

daisylucky
23. feb 2020

@zalka jasne verím, aj kurupcia bude nižšia, teda ak matovic nepovali do polroka vladu (lebo za polroka by toho veľa zmeniť nestihli), ale budem teda veriť v zázrak, že matovic bude tentokrát zodpovedný, iné mi aj tak neostáva.

23121974
23. feb 2020

@zalka ja len na margo toho,že veľa ľudí si povie,že nedám hlas tomu a tomu,hoci strana sa mi páči,ale nemá šancu,tak radšej dám niekomu s kým sa nestotožňujem,ale sa tam dostane.Toto,keď si povedia tisícky ľudí (a to vidím a počúvam celé roky takéto argumenty) tak to aj vyzerá v tomto štáte.Z toho čo vidím,nás nič dobré nečaká,žiaľ...

zalka
23. feb 2020

@23121974 no práve ... nechcem menšie zlo, chcem konečne niekoho normálneho .. . ale nie je šanca presne preto čo píšeš. A marketingovým stranám hlas nedám.

zuzzqa
23. feb 2020

@daisylucky ale tomu hádam naozaj neveríš. Štát nebude napojený na mafiu? Nebude sa kradnúť? Nebude korupcia? Ale bude. V rovnakej a možno aj vo väčšej miere ako teraz, len ľudia budú mať na chvíľku zlepené oči a nebudú ti vnímať lebo budu spokojní že smer je z kola von...

zaba21
23. feb 2020

Pozrela som si monitorovanie priebehu a financovania volebnej kampane jednotlivých strán a výber sa mi zúžil na dve... Zaujímavé čítanie :

https://volby.transparency.sk/parlament2020/fin...

zalka
23. feb 2020

@daisylucky no vidíš a v tomto matovičovi neverím, lebo šašo nemôže byť kráľom. A on sám sa postavil do pozície šaša, aby mohol pravdu hovoriť ( v ktorejsi relácii to spomenul, asi cca v tom období ked mu začali rásť preferencie ) ... my slováci máme pár krásnych prísloví a porekadiel ... a sú naozaj trefné ...
"Kto chce s vlkmi byť, musí s nimi vyť"
"Bolo koze dobre, šla sa na ľad šmýkať"

zaba21
23. feb 2020

A teda nemám koho voliť tak naozaj z presvedčenia, ale ako ekonómka som sa rozhodla podporiť strany, ktoré majú hlavne reálny ekonomický program ....

23121974
23. feb 2020

@zalka Úplne s tebou súhlasím..Keby každý dal hlas tomu, komu uzná za vhodné a neriadil sa bludnými prieskumami a štatistikami,tak by to dopadlo ináč...Ale,žiaľ Slovač je už taká a zrejme potrebuje ešte viac "padnúť na hubu"

daisylucky
23. feb 2020

@zuzzqa no verím no, pretože také zlo aké tu bolo sa už nesmie opakovať, ved preto tie protesty Za slušné Slovensko a pod.
@zalka ako mne je matovic sympatický, ale ako šašo sa skôr hodí do opozície a nie do lady, ale bez neho to asi nepôjde, percenta sú percenta
@23121974 no co som pozerala debaty so stranami pod 5 percent (teda takými, čo aspoň dáke percento majú), tak väčšina dakym rozumom neoplyva a zvyšok ma/mal kšefty so smerom. Teda to je môj názor, nikoho nenútim, aby mal taky istý. Okrem toho, keď sa pravdepodobne nedostanú do parlamentu, je veľká šanca, že ich človek pôjde voliť zbytočne.

leeo
23. feb 2020

Aj mne tie kalkulacky vyhadzuju bludy a madarov.

lenocka12345
23. feb 2020

@leeo tak ja som sa hlavne pobavila :D

pivonka6
Autor odpoveď zmazal
kotato92
Odpoveď bola odstránená
zalka
23. feb 2020

@daisylucky vieš ono to zlo ... každý sa oháňa zlom ... jedny zlý, druhý zlý .. a nič konštruktívne neprichádza.

Pred týmito voľbami som si zase spomenula na cyklistu a heslá Modrá je dobrá, aj vtedy to bolo o tom všetci proti jednému, porazme zlo ... zachráňme republiku, zachráňme štát a hlavne zachráňme markízu ( riadne vymývanie mozgov ) a teraz po pár rokoch jeden z hlavných aktérov - bývalý politik je stíhaný za falšovanie, podvod a pokus o vraždu ( neviem presné kvalifikácie jeho obvinení ) ... a to sa prehlasovali za tých dobrých, menovať nebudem každý vie o koho ide.

Ďalší mílnik z divokých 90tok ... čo vo mne tiež rezonuje, čo mi bráni slepo veriť terajším politikom ( a jedno či lavým, pravým, mladým, novým , liberálnym abo aký si prívlastok dajú ) ... tiež veľká kauza tuším krádež akcíí, ( výšková budova v BA, únos a tak ... ) .. a aktéri dostali milosť ... jeden... syn bývalého prezidenta , bol vymenovaný v roku 2019 našou prezidentkou za veľvyslanca kdesi v indonezii a druhý ... sedí v base, nie za tento delikt, za ten bol oslobodený ... ale za vyššie spomenutý delikt a za objednávku vraždy.
A si myslím, že keby vtedy nebol dostal milosť od tatíčka svojho kumpána tak sa z neho taká zrúda objednávajúca si vraždy nestane.

A ja poviem jedno uvidíme, čas ukáže o pár rokov, kde bola pravda. Kto bol zlý a kto ten "dobrý". Preto poviem, nemám koho voliť. A fakt voliť menšie zlo už nechcem. Lebo ani to nie je správne.

blue_eyes
23. feb 2020

Pojdem... No dufam ze moje deti tu na SK neostanu zit... Ani nechcem aby tu ostali

merkelica
23. feb 2020

stranu slobodne slovo nory mojsejovej

qetka
23. feb 2020

@canis_lupus ano maju riesenie, prestahovat romov do vedlajsej dediny 😂 jednemu problem vyriesia - tym ze mu romov odpracu z blizkosti jeho domu a potom sa tym chvalia, ale ze ich nastahuju k dakomu inemu, to je okej 😂😂 To je teda riesenie... ked spavia kolecko, asi pojdu zasa od zaciatku.
riesenia romskej problematiky robia rozne OZ, a to ma zmysel, nie trieskat po stole. Napriklad OZ Cesta von a ti by teda urcite Kotlebu nevolili... a ich riesenie su naozaj riesenia, nie len presuvanie problemu niekomu inemu

daisylucky
23. feb 2020

@zalka ruskovi som nikdy neverila a Dzurinda bol v úplne inej situácii ako je napr. Truban a Kiska, ktori si vedia zafinancovat kampaň z vlastných peňazí a teda sa nebudú musieť nikomu ,, zavdačovat,, a napr. Radicovej vláda mohla ťažko dačo stihnúť za to krátke obdobie, ktoré existovala. Ale máš právo a svoj názor, máš právo byť sklamaná, tiež máš právo nevolit. Avšak ja som toho názoru, že voliť menšie zlo je lepšie ako nevolit, dokonca som presvedčená, že v sobotu pôjdem voliť dobro.

zalka
23. feb 2020

@daisylucky a prečo radičovej vláda existovala krátko obdobie ? lebo niečie gate a šnúrka ... 🙂 , ja ti tiež neberiem tvoj názor. Ja ťa obdivujem, že sa vieš rozhodnúť ... a že veríš ešte niekomu.

qetka
23. feb 2020

@daisylucky ja napriklad tiez Trubanovi verim a to ho volit nejdem. Viem, ze odmietol predrazene statne zakazky, ked mu ich ponukli, odmietol to z principu, ze sa to proste nema robit a je to nemoralne. a tiez nevolim mensie zlo. Dokonca si idem vyberat z viacerych, ktori sa mi pozdavaju 🙂
Preco si ludia myslia, ze kazdy tam ide kradnut? Ja by som tam urcite kradnut nesla, pretoze je to zle. Preco si ludia myslia, ze nikto uz nema moralne hodnoty? Ja ich mam, viem, ze by som neukradla ani cent,
nikdy by som nezobrala peniaze, ktore nie su moje, ale su nas vsetkych a sluzia pre zdravotnictvo, skolstvo... Viem, ze nie som jedina, preto verim, ze sa tu najdu ludia, ktori idu do politiky preto, aby to tu konecne fungovalo.
Ci podla seba sudim teba? Ti, co tvrdia, ze vsetci budu kradnut by to asi robili tiez 🤷‍♀️