icon

Pôjdu ešte deti do školy?

21. mar 2020

Ahojte, myslíte si, že sa deti ešte vrátia tento šk.rok do lavíc? Vôbec si neviem predstaviť, aká bude budúcnosť ak sa korona vírus neprestane šíriť, kedže v správach vraveli, že najhoršie nás čaká na začiatku leta 😞

basullinka
22. mar 2020

@marlenka222 ja hlavne ucim predmety, na ktore nie su ucebnice, ani pracovne listy, vsetko od píky robím sama, aby sa čo najviac naučili. A áno, nie je ucitel ako ucitel, len potom, ked sa snazim, to je cloveku luto, ze robi co moze, spolocnost stale utoci a nadava. Presne pre toto zvazujem odchod zo skolstva. Nie je normalne, aby mi v noci o 3 volal rodic pre totalnu blbost a ked mu nezdvihnem, tak mi rano vulgarne vynadal. A samozrejme, aj ked budes zlatom kakat, si stale za debila

alexk12
22. mar 2020

Inak nechápem ako načo im posielajú kvantum zadaní resp blbosti co keby sa žiaci na to vykaslali a celá školstvo by mohlo ísť... Ako aj teraz ten noví co tam ma byt to je prosím pekne" kaderník" ci co už to že "študoval" na paneuropskej hovorí samo o sebe...

siasis
22. mar 2020

Kamaratkinej mame ucke volala riaditelka ich skoly a povedala jej ze nech len opakuju ze skola je do konca roka zavreta ze sa pojde v septembri od zaciatku...

basullinka
22. mar 2020

@siasis toto je podla mna taky hoax, my ako učitelia nemáme este info ako sa bude riesit situacia

carmenuska
22. mar 2020

Ženy ,na čo je dobrá takáto diskusia v tejto situacii? Otázka ,ci pôjdu ešte deti do školy.Sa soamstajte.Uolne zbytočne sa tu rozcukujete,ale úplne že zbytočne.Ja si už fakt myslím,že to niektorým udiera...a kvalitné.Naco to riešite.Odpoved nevie nik,ani nejaká riaditeľka vraj ,čo povedala že v septembri pôjdu.Za túto situáciu nemôže nik,rodičia,učitelia, ministri školstva,nik.Riesi sa všetko za pochodu .Načo tu píšete svoje teórie,že bude to a to a tak a tak.Treba brat veci ,ako sú a prichádzajú.To ozaj v tejto vážnej situácii sa idete hádať a hlavne za vidieť učiteľom? Píšete tu niektoré také nezmysly a otázky...
Práve som vyliezla 😁😁😁 a som dobre nastartovana 😁😁😁.Mimochodom ja som na PN,lebo v čase keď vypukol koronavirus,má operovali,mal dorezane celé brucho ,plat žiadny a doma dve malé deti.Robim z domu aj tak,pretože kto im to všetko pošle,spraví,skontroluje,kto bude s nimi komunikovať? A do toho všetkého mi chodia obe deti,keď si niečo roztiahne,všade sú mi v Tom vlezene.Zlata práca pre mňa !Nesiete,keď neviete mnohé a nevidíte .Zas sa ukázala iba závisť .Česť výnimkám,samozrejme.Keby toto bola téma o veci.Napr.poradte ,ako je to online vyucko,alebo ja neviem aká praktická vec ,čo sa týka domáceho vzdelávania ,tak pochopím.Ale pôjdu ešte deti do školy? Odpoveď je jasná,ani Pán Boh ešte nevie!A nie hneď zvrhnúť všetko na okydavanie učiteľov ,ktorí teraz za to nemôžu!!!peknu nedeľu,idem opäť zaliezt😁😁😁😁😁

carmenuska
22. mar 2020

@siasis jedna pani povedala,všakže....To nevie ešte ani Pán Boh,nieto nejaká pani riaditeľka

siasis
22. mar 2020

Ja som nepovedala nic viac iba co som pocula...takze nerypte tu ....naco je tu potom diskusia????

marca12
22. mar 2020

@dskjhfdlkdjhl mame v rodine ucitelov,takze viem ako funguju

katus226
22. mar 2020

funguje este Second Life? kedysi sme ho vyuzivali ako virtualnu triedu - nase postavy sedeli naozaj v laviciach, ucitel pred tabulou, na tabuli dal zobrazit preberane ucivo, ako ked ho v reali v triede napise na tabulu... to by mozno bolo schodne riesenie pre kvazi videokonferenciu, vsetko sa myslim otvaralo v prehliadaci ako bezne webove stranky, cize staci obycajny notebook detom.
horsie je ked nemaju doma pocitac vobec alebo ich nemaju viacero - napr. rodic robi teraz z domu cez pc a do toho 2-3 deti... celu pocitacovu ucebnu aby si prenajali...

dskjhfdlkdjhl
22. mar 2020

@marca12 z toho, ze poznas par ucitelov, nemozes zovseobecnovat. Ono, ak deti dostavaju nejake ulohy, tak im ich asi chystaju a opravuju ucitelia, zrejme to nepada z neba.

dskjhfdlkdjhl
22. mar 2020

@marca12 A samozrejme, tak ako v kazdej sfere, aj v skolstve sa najdu flakaci (tiez mam kolegov, ktori od zatvorenia skoly sedia doma a tvaria sa, ze vedecky pracuju), ale neda sa to brat tak, ze vsetci su taki.

mirage
22. mar 2020

@alexk12 aj vies nieco o nom, ako sa vyjadruje, co pre skolstvo robi/robil, ake iniciativy vyvinul, co presadzuje? Ci len tak blabolis?

tecko28
22. mar 2020

@petra9517 ver tomu, ze ucitelia nie su zalezeni a tiez im cela situacia nie je prijemna. Robit pripravu pre decka, vymyslat ulohy. A dali by detickam pokoj, ale musia sa pred vedenim preukazat, ze si zasluzia plat a nevalaju sa doma. Osobne ucim na skrateny uvazok. Za normalnych okolnosti si za 2 dni oducim, cez vikend sa na to pripravim a hotovo. Teraz sa pripravim, rozposlem materialy a musim decka nahanat, aby sa uracili to vypracovat (ucim na strednej). A pekne panovi zastupcovi musim poslat co som s mladezou konzulotovala a kedy -celu svoju pripravu + zadania pre studentov a potom aj ich spatnu vazbu , aby som sa doma nahodou nenudila. Momentalne som teda studentom k dispozicii stale, lebo jeen nevie poslat cez edupage, dalsi nevie heslo do svojej skolskej schranky, niektori netusia ze take nieco maju, podaktori to nevedia poslat inak ako cez facebook atd... Chapem samozrejme rodicov, tiez som aj rodic a potrebujem ucit aj svoje dieta, resp. mu zmysluplne vyplnit cas kedze je len skolkar. Vsetci to mame teraz tazke tak skusme na seba nepoukazovat a snazit sa tolerovat.

mirage
22. mar 2020

@tecko28 U nas nic take nie je, nic.. nikto nam nic nepovedal, nikto nas nekontroluje. Posielame ulohy, ucivo, prezentacie, ale je to nasa iniciativa, nie "zhora"

basullinka
22. mar 2020

@mirage my vykazujeme "tabulku prace na doma", ktora je sucastou dohody o home office

monikaqueen
Odpoveď bola odstránená
sunny8
22. mar 2020

Pôjdu 🙂 nemôžu odstaviť školy na štyri mesiace. Čo budú deti opakovať ? Alebo im nahustia učivo ? Aj keby chodili v lete do školy stihnú za dva mesiace štvormesačné učivo a potom poďme ho nový školský rok ?

tecko28
22. mar 2020

@mirage nam poslali oficialny mail, ze si mame vybrat , citujem v presnom poradi moznosti: karantena/ocr, dovolenka, homeoficce a poslali nam tlacivo kde sme moznost mali oznacit, vytlacit ho , podpisat a obratom vedeniu poslat. Kedze som si vybrala poslednu moznost bola som vzapati informovana, ze im mam vzdy v pondelok poslat rozpis co som v ktorej triede preberala/konzultovala a ake ulohy som ziakom zadala a kedy budem k dispozicii aby sa mi mohli ozvat a do kedy mi maju ulohy odovzdat, tie si mam ulozit, aby som sa vedeniu mohla preukazat. 😀

iinuska
22. mar 2020

Tento školský rok už podľa mňa nie...

bagre
22. mar 2020

@petra9517 tu sa možno neozývajú, ale priebežne komunikujú a na rôzne portály dávajú učivo, testy, - a tie budú aj známkovať...
my rodičia padáme na hubu, ale mnohí namiesto toho, aby im konečne svitlo čo znamená byť učiteľ, tak radšej píšu takéto "len" konštatovania... mimochodom, aj učitelia majú deti...

ferime
22. mar 2020

tak o rok o dva, ak to nebude horsie ako to je

eliska13
22. mar 2020

@sunny8 ako myslíš opakovať?neverím, že pôjdu do skoly teraz som citala na aktuálne, že v ČR už hovoria jasne o septembri.Ked by som len vychádzala z tej lepšej prognózy čo hovorí Krcmery, že top bude v polke mája a na konci mája by mohlo byť po vsetkom už sa deťom neoplatí ísť ho rizika do školy na 2,5 t kým sa uzavrú znamky.Co určite tak nebude a hygienik nepustí do školy desaťtisíce deti a ped.personalu.
Podľa mňa sa budú učiť online, cez testy, my máme už pár známok za posledne dni a buď ich nebudú znamkovat na vysvedčení, alebo dostanu aké majú.Akym spôsobom sa to doženie, dovysvetluje myslím, že nijako za pochodu celej rodiny, v ďalšom ročníku možno sa skôr začne školský rok ?sama som zvedavá veď toto sa týka celej Európy

marca12
22. mar 2020

@siasis mozne je,ze az v septembri,ale odznova? Blbost. To by snad ziadna vlada neurobila,opakovat rocnik,ked uz maju pol rok za sebou. Ako k tomu pridu dobri ziaci

eliska13
22. mar 2020

Možno nebudú mať v ďalšom ročníku 5,6 h výučbu denne, ale viac uvidíme v každom prípade bude to všetko ťažké a náročné nenachádzam teraz jeden pozitívny pohľad na nič.Ekonomika celej Európy padne ako gate

jaja34581
22. mar 2020

@petra9517 Myslim, že kazdy je tichucko zalezeny. Aj je to potrebne. Učiť nie je len o učive. Vychova, návyky, riesenie problemov, radosti , starosti a mnohé iné co si laik nevie ani predstaviť . Z obyvacky je lahke robiť kazde remeslo. Treba si obuť tie topanky a ísť. ...

eliska13
22. mar 2020

@marca12 my sme dostali úlohu aj včera a dokonca aj teraz poslala zo SJ test😅učiteľom vôbec nezávidím na deti platí len to, že jeden deň nám dajú úlohy a hneď ďalší ich posielame spravene.

duduska25
22. mar 2020

@petra9517 ano su tichucko zalezeni, pretoze sa dohaduju, skusaju a ucia cez skype, messenger, videochaty a podobne....vidim to na bratovi, je ucitel.

alexk12
22. mar 2020

@mirage sak zatiaľ nič neurobil ale uvidíme necháme mu cas

buffinko
22. mar 2020

zeny, ved sa zamyslite, ak pojdu deti az v septembri do skoly, co rodicia, ktori musia byt s nimi doma ? vazne si myslite, ze stat/= my obcania budeme vediet dotovat tolke OCR? Alebo ze vsetci zamestnavatelia budu tolerovat niekolkomesacne hromadne vymeskanie v praci? ako vykryjeme dalsich 5 mesiacov do septembra? ekonomika by nam padla na hubu. pocka sa na peak epidemie a postupne sa budu opatenia uvolnovat. skor to vyzera, ze v lete nebudu tabory, si to rodicia bez babky/dedka a samozivitelia mozu hodit, lebo ked sa vratime do prace, ti, ktori nerobime v skolstve, tak sa bude nahanat zameskane a na dovolenky mozme zabudnut.... suma sumarum, nikto nevie zatial ako bude, musime pockat na vyvoj situacie.

sara07
22. mar 2020

@momoqui nemôže sa opakova ročník, nie je kapacita tried na to škôlk a na to sa nadapajaju škôlky tam detto nemôžu ostat visiet deti v pripravke , však normálne 3 ročné sa tam nevedia dostat
každá uč predsa vie ako to dieta zvlada učivo, uči sa, ved 2 mesiace aj keby boli preč, to do pohody daju, to nie je taky vypadok aby opakovali ročník, a to učivo dookola sa aj tak pridava a opakuje
napr, 3 ročník slovné druhy základ, 4 ročník slovne druhy sklonovanie, pady atd , a postupne čiže dobrat to maju kde tie deti
a nejaké deti známky maju , ved nie su bez známok