icon

Pôjdu ešte deti do školy?

21. mar 2020

Ahojte, myslíte si, že sa deti ešte vrátia tento šk.rok do lavíc? Vôbec si neviem predstaviť, aká bude budúcnosť ak sa korona vírus neprestane šíriť, kedže v správach vraveli, že najhoršie nás čaká na začiatku leta 😞

janajanajana
22. mar 2020

@janajanajana Je dobre viest skolakov k tomu, aby si vedeli najst tie informacie a nie cakali na mamku kym pride domov. Ked si vie stiahnut hru, vie robit aj s googlom

basullinka
22. mar 2020

@janajanajana inak ja si teraz vsimam, ze fakt tie baby pisu, ako keby boli tie deti uplne negramotne na internet. Pritom maju lepsiu PC gramotnost ako my, lenze ano, stiahnut hry a byt na facebooku a insta je lepsie ako sa ucit.

hettinka
22. mar 2020

@basullinka homeoffice nám vedenie nemôže nariadiť, jedine sa musia s nami dohodnúť. S tebou sa už niekto oficiálne dohodol?

basullinka
22. mar 2020

@hettinka ano my mame zmluvu o homeoffice.

janajanajana
22. mar 2020

@zuzkaz91 tak to je chyba na strane ucitela, ucitel ma dnes moznosti vysvetlit veci atd. Moje deti sa ucia z knih, od ucitelov dostavaju pokyny k spracovaniu si projektov a ulohy. Ak nieco nie je jasne, mozu napisat ucitelovi. Poznam skolu (na dedine), kde deti maju riadne vyucko cez skype, zacinaju o 8.45 a dokonca sa musi dieta vypytat na wc. Je to o skole

marca12
22. mar 2020

Ja dufam,ze nepojdu do skoly uz tento sk.rok. na druhej strane nech mi odpustia ucitelky,ale som nabrsena,ze oni to zase vyhrali. Su chrane,o deti maju postarane a ostatni pracujuci sa idu zblaznit zvladnut pracu,ucenie deti a hlavne,vo s detmi,ked rodina ich nemoze strazit kvoli hrozbe virusu. Tak ako nemaju starost co cez prazdninami s detmi,tak sa aj teraz vylizali a vysmiate pracuju z domu. Kazdy vieme,aky je home office,co vsetki sa stihne porobit aj v domacnosti. Ja stale dufam,ze vyhlasia na cely stat stav,kedy nepojde vacsina do prace. Lebo takato akoze karantena nema ziadny zmysel,ked je vacsina v robote a stretavame sa medzi sebou,lebo cestou do prace sa nevyhneme ludom hlavne ti,co nemaju inu moznost len ist hromadnym dopr.prostriedkom.

marca12
22. mar 2020

@janajanajana ale zvladnu,len rodicia ich odmalicka podcenuju,robia vsetko za nich a takto to dopadne. Dnesne deti ovladaju uz v 2 rokoch telefony,tablety a noz mi vyskakuje z vrecka,ked nejaka matka zadrie,ze ako si ma decko na druhom stupni hladat info. Hanba. Tak na rodinnych oslavach sa chvastaju co vsetko ich deti vedia s pc a mobilmi a teraz sa ukazalo,ze s prepacenim h....vedia,lebo zaklad neovladaju a to vediet pracovat s pc.lebo stahovanie hier a gemblovanie cele hodiny,to teda nie je ovladanie pc

luccija
22. mar 2020

@marca12 nechcela by som byť, ale v koži tých učiteľov, keď prídu deti do školy a nebudú sa vedieť pohnúť vpred, lebo polka triedy nebude nič vedieť.Tie davy rodičov pred kabinetom, tlaky zhora, rozpustile deti, ktoré prídu do školy v septembri po pol roku.Nezavidim učiteľom každý môže zmeniť prácu, ak si myslí, že to je výhra.Ale máš pravdu sú doma a teraz ľudia závidia všetko je to prirodzené, keď sa citia ohrozeni.Ja som v zdravotnictve, ale to, čo robím teraz nie je potrebné a tiež som si vypočula posmešky ako si zadok valam.Ludia v čase krízy ukážu charakter vždy to tak bolo

basullinka
22. mar 2020

@marca12 ja verim a kazdy den sa modlim, aby vsetci ludia mohli byt doma. Ano my ucitelia mame velku vyhodu, ze mozeme robit z domu. Ale treba si uvedomit, ze nie len ucitelia maju tuto moznost. V podstate vsetci moji znamy, kamarati robia z domu, moja rodina a nie nie su ucitelia. Ja chapem, ze je to tazke, hlavne pre maminy co maju deticky na prvom stupni, ale preto netreba hned utocit na nas. A ako som uz pisala, vobec neni pravda, ze cele dni nic nerobime, ti, ktori to neflakame, makame. Ja mam miestami pocit, ze robim viac jak ked sme boli v skole. A je ironia, ze ja verim, ze cim skor budeme moct sa vratit do skol a ucit.

marca12
22. mar 2020

@momoqui lenze ucitel si robi svoju pracu. A rodic si teraz odkruti svoju pracu a nastupuje do druhej prace,ucit svoje deti. Netreba z toho robit dramu. Situacia je taka,ak je. Vsetko sa vyriesi,nase polemizovanie je,myslim si,zbytocne. Aj deti to zvladnu super,to len rodic ma tendenciu prehnane zvelicovat. Kolkokrat su necakane chripkive a dobehnu to,tak isto dobehnu aj vypadok par mesiacov. Vzdy sa vsetko vyriesi,pamatajte. A ked nie tento rok,tak pojdu na zaciatku septembra na plny plyn. Prvy tyzden byval rozbehovy,no tak pojdu naplno od zaciatku.

pietra
22. mar 2020

@marca12 a ten ucitel moze mat tiez svoje deti. A tie su tiez doma a tiez sa musia doma ucit. Naozaj nerozumiem tomu honu na ucitelov teraz. Mam kopu znamych, ktori pracuju v uplne inych oblastiach. Niektori maju homeoffice a naozaj musia na dialku pracovat. Niektori len sedia doma, pretoze svoju pracu na dialku vykonavat nemozu, ale zaroven do prace ist tiez nemozu. A plat im bezi.
Co vsetci proti tym ucitelom nonstop mate?

luccija
22. mar 2020

@marca12 práve teraz je ideálny stav, aby deti ukázali, že sú plnohodnotni členovia domacnosti, že všetci ťahame za jeden povraz, pocit spolupatričnosti.Deti sa vedia z tejto situácie stat psychicky odolnejsimi a nie, že zničia svojich rodičov.Prekonavanim prekážok sa stáva človek silnejším a to deti k životu potrebujú a nie známky pocit bolo to ťažké, pracovali sme celá rodina, ale zvládli sme to!moja dcéra mala za posledné dni úprimnú radosť zo strašnej banality.Spravili sme si spoločne s ňou a mužom test zo SJ a vzájomne si ho skontrolovali bola pyšná ako to zvládla😊deti sa dajú krasne motivovať len prosím bez vyhrážok, kriku, hystérie čo nám to učitelia zase posielaju.

pietra
22. mar 2020

@janajanajana a ak je ucitel dobry, tak si dieta tie videa nemusi ani samo vyhladavat, ale posle mu ich rovno vyucujuci

dskjhfdlkdjhl
22. mar 2020

@marca12 je vzdy mimoriadne prinosne, ked sa ozve odbornicka, najlepsie na vsetko🙊

hettinka
22. mar 2020

@basullinka my nie

hettinka
22. mar 2020

@marca12 ja si tiež odkrútim svoju prácu (učenie na svojej škole), a potom nastupujem do ďalšej šichty, skontrolovať a pomôcť svojim deťom, ktoré sú na dvoch iných školách. Takze tak...

marlenka222
22. mar 2020

@luccija nie ja sa neucim s 1 dieťaťom do 17, mám 3 deti na ktoré som momentálne sama a o ktoré sa treba starať 24 hodín denne. Nedá sa 1 venovať na Fullu tíme dokedy nespraví úlohy a ďalšie odložiť do skrine. ;) Tvoj pohľad na vec je úplne lazo plazo. Keď tak múdro hovoris že deti nevadí že budú mať horšie známky, opýtam sa, kto sa vráti k tomuto učivu a kto ho vysvetlí? Nik, lebo to už mali vedieť a vieš čo je naviaznost? To že jedno učivo navazuje na prebrate a tak dalej
Pýtam sa na čom budú stavať? Na momentálnych trojkach.

basullinka
22. mar 2020

@marlenka222 ja planujem vsetko učivo vysvetlit, tym, ze maju hotove poznamky, nejake pracovne listy, tak vysvetlit to ucivo v celom svojom kontexte nezaberie tolko casu.

hettinka
22. mar 2020

@marlenka222 ani jeden normálny učiteľ to nebude brat tak, že ucivo je prebraté a nemusim sa k tomu vrátiť. Ja teda určite budem všetko ešte opakovať, napríklad vtedy, keď bude niečo na to nadväzovať. Učím angličtinu, tam sa nedá preskočiť skoro nič.

basullinka
22. mar 2020

@hettinka naša riaditelka to všetko riesila dopredu. 12.3 sa na ZSK zavreli skoly, 11 sme mali PK poradu, ešte sme nevedeli, či si zavru/nezavru skoly, ale ako tak sme sa dohodli na možnych postupoch. 12.3 nam prišla dohoda o homeoffice na mail, v pondelok sme mali otvorenu skolu, aby sme si mohli prist pre nejake materialy a podpisali sme rovno aj dohodu.

mimuska125
22. mar 2020

Tak ja mam len jedno dieťa. A musela som si zobrat OCR aby som všetko zvládala.. Doobedu mame ulohy a poobede oddych...inac pracujem v obchode potraviny a to by som asi bola na nervy.. Ak by som mala byt doobedu v praci poobede syn.. Povinnosti.. A ešte aj strach z. Toho všetkého keďže ľudia sa premávajú vždy po tých obchodoch ako keby nič.. Lebo im chýba doma jeden keksik alebo malinovka... Ako... 🤔

hettinka
22. mar 2020

@basullinka tak naša nerieši ... ako vždy. U nás vždy všetko na poslednú chvíľu a dobre slovo.

stanulienkat
22. mar 2020

Bozeee,cely rok sa navazate do sprostych,neschopnych uciteliek. Teraz este viac. Valaju si sunky tie kravy,kym sa musite ucit s vlastnymi detmi. Ako to mate vediet vysvetlit,vy tomu nerozumiete a pod. Zaujimave,ze pocas roka ste vedeli vsetko lepsie ako tie blbe ucitelky. Rád ste mali pre nnich na rozdavanie. Krivdili vasim genialnym detom...A zrazu vam chybaju,zrazu sa ukaze,ze neviete to ucivo lepsie vysvetlit. Inak nechapem,preco sa deti nevedia ucit same. Ja ked som v skole chybala 2-3 tyzdne,nikto mi to nevysvetlil. Normalne som sa ucila z ucebnic a to sme nemali internet,kde si teraz vsetko mozem najst. Vyrastaju mimoriadne nesamostatne deti.

zuzulkamr
22. mar 2020

@momoqui to si neviem pri mojom malom predstaviť, učiť sa ako prvák všetkom odznova....a co to kvantum predškolákov v škôlke.... Niektorí majú odloženú dochádzku....išli by ako 8 ročný.... Neviem si predstaviť....

momoqui
22. mar 2020

@zuzulkamr uvidime ako to bude ... predstavit si neveiem asi vela dopadov tejto situacie a myslim ze to ze deti si i rok predlzia skolu je ten najmensi dopad na vsetko

marlenka222
22. mar 2020

@basullinka
@hettinka baby vás tak mať na našej škole... Je rozdiel keď dostaneš stranu v knihe, pracovnom zošite cvičenia, prípadne cvičenia extra... Lebo napr taká chémia ako no HM napíše si poznámky a čo ďalej, alebo fyzika - no moja smrť. Samozrejme, že človek ktorý učí a reálne aj seba pripravuje na hodinu, si dokáže nájsť informácie a tak isto ich aj posunúť - tak aby dieťa, žiak pochopil. Ale zadať stranu, cvičenia z pracovného alebo nebodaj že "príprava učiteľa ako že robil niečo navyše" cvičenia extra bez reálnosti vysvetliť človekom ktorý v danej oblasti vie, študoval ju, mne príde ako keby slovenčinári učil angličtinu a učiteľ 1/4 chémiu. Ja nechcem nikoho uraziť, ale zrejme niektorí učitelia to flakaju ako sa dá. :( A tým pádom svoju robotu nerobia vôbec. A nehnevajte sa na mňa, ale sami viete, že nie všetky deti chcú a niektoré robia až keď musia.

marca12
22. mar 2020

@hettinka lenze si ucitel,mas na to predpoklady a vies ako to robit,studovali ste pedagogiku, ovladas didaktiku a metody. Uz vidim ako zrobena zena z fabriky alebo taka predavacka ma nervy ucit sa vecer s detmi. To je vas naivny pohlad na svet ocami ucitela.

danielak84
22. mar 2020

Ja si myslim ze tento skolsky rok uz nepojdu do skoly ale som zvedava ako chcu poriesit maturity a prijimacky na SS.Mam deviataka a v maji ma robit prijimacky a este sme ani nedali prihlasku na SS a neviem sa dovolat do skoly aby som vedela ako postupovat.Mam aj druhacku a to ucivo sa da zvladnut ale mam aj dalsie 2 mensie deti a velmi tazko sa mi pri nich vysvetluje ucivo ked robia krik.Tak isto treba aj navarit,upratat a venovat sa mladsim detom,hlavne tomu 2 rocnemu lebo to je demolator a nemozem ho ani na sekundu nechat bez dozoru.Je to pre vsetkych rodicov velmi vypata situacia ale musime to nejako zvladnut.

hettinka
22. mar 2020

@marca12 ovládam didaktiku a metódy výučby cudzích jazykov. Ostatne predmety nie. Ľahšiu situáciu mám v tom, že mám svoje ťahy a výchovne stratégie, ktoré využívam stále a teraz vidno výsledok. Moje deti funguju samostatne, pomáhajú ako vedia, mne aj sebe navzájom. Syn sa v prvé dni karantény flakal, nechala som ho 3 dni, nakopili sa mu úlohy, a potom cely deň musel robiť 😂. A už so nič neodkladá, úlohy robí hneď ako mu prídu. Nečaká, kým sa mu bude niekto nonstop venovat a stať nad ním, aby robil. Potom zostane čas aj na ostatne veci.

dskjhfdlkdjhl
22. mar 2020

@marca12 len velmi naivny pohlad na pracu ucitela mas aj Ty.