Pôjdu slovenskí vojaci bojovať na Ukrajinu?
Myslite ze pôjdu naši vojaci bojovať na ukrajinu ? Lebo vsetko o com ten opici ksicht (fico) hovorí ze neurobí tak urobí a je ti putinovec tak mam strach .....
@stastnamanzelka
Ale vojna je volba Ruska, nie je to naša volba, ani volba Ukrajiny, ani volba USA. To Rusko bolo rok pri hraniciach a pripravovalo sa na vojnu. A keď nás napadnú, budeme sa brániť. Normálny človek so sebazáchovy sa bráni, keď ho napadnú, možno ty sa necháš fackať a kopať. Ale ja sa budem brániť, aj moja rodina. A keď napadli Ukrajincov, tak sa bránia. Nechceš si priznat, že jediný, kto chce vojnu, je Rusko a vôbec nik iný.
@aandrea9
A ten trpaslík v bunkri čo nejde na front? Svojich tam posiela umierať a on je v teplúcku.
@stastnamanzelka 1. Otázka neznela, kto je a kto nie je vítaný. Otázka znela, prečo máš pocit, že západ je ten kto ak rozhodne, že bude mier, tak bude mier. Túto otázku teda zatiaľ nemáme zodpovedanú. ( a to som nezašla k faktom, že západ hovoril o mierovom riešení už po Kryme, mesiace pred inváziou a ponúkal priestor na rokovania, dokonca sa ponúkali viaceré štáty - Rusi si so všetkým vytreli...)
2. Prečo by sme mu mali neveriť, keď o tom svedčia aj činy Ruska? Ukrajina nie je jediná, ktorej sa ruská rozpínavsť aktuálne priamo dotýka. Zverejnené informácie od tajných služieb hovoria tiež v tvoj neprospech. Čo konkrétne teda presvedčilo teba? Lebo to, že tára o spôsobe útoku a zastrašuje je jedna vec. A úplne iná, že postupuje v súlade s plánom "znovuzrodenia impéria".
3. Vidno, odkiaľ čerpáš svoje informácie. Ukrajina je obeť a Rusko nemalo žiadny dôvod na útok. Kecy o vyvražďovani ruskej menšiny nepotvrdili ani pozorovatelia OSCE. Mrtvi a zranení boli na oboch stranách, keďže tam prebiehala občianska vojna - a kto ju začal rozdávanim pasov a dovolenkármi?
4. Mám si tvoju odpoveď teda vyložiť tak, že genocídu schvaľuješ, lebo sa ťa netýka, áno? Ako konkrétne USA zneužili Ukrajinu? A zneužili aj Rusko? Lebo Ukrajina sa bráni na vlastnom území, tak mi ostáva už len možnosť, že US ovládajú Rusko a donútili ich útočiť,. Tak?
5. Zločin genocídy je v medzinárodnom práve pomerne jasne definovaný a Rusko ho napĺňa - napr. únosy a prevýchova detí jedného etnika na iné je tiež genocída. Mimo to, Putin vo svojom prejave pri začiatku invázie sám priznal, že genocídu plánuje- povedal doslova, že Ukrajina nemá nárok na svoju existenciu a všetci Ukrajinci sú len zmätení Rusi.
6. Zatiaľ si neodpovedala.
@aandrea9
Ten trpaslík je napichaný botoxom viac ako Plačková so Studenkovou dokopy. Jazdiť vie bez trička na koňovi akurát v propagačných materiáloch, dedo starý škaredý, ale bojujú za jeho vadné rozhodnutia iní. On sa chodí skrášľovať ako nejaká pipina.
@stastnamanzelka spytam sa ta inac. Na nazornom priklade. Aky by sa tvoj sused roky vyhrazal, ze ma "zakonny narok" na tvoju spalnu a detsku izbu bolo by to v poriadku? Bolo by v poriadku ak by jedneho pekneho dna obsadil tvoju detsku izbu (Krym) a nastolil si tam svoj poriadok, ty by si pod natlakom ostatnych susedov akceptovala tento stav lebo nechces vyvolavat zbytocne konflikty. Potom jedneho pekneho dna by sa nastahoval aj do spalne, odviezol by cast tvojho majetu (Dombas a jeho vysidleni obyvatelia), ohradil si cast chodby (obsadene uzeia Ukrajiny) a popritom by dosiel este aj do kuchyne rozbijat tvoj majetok (ostrelovanie Kyjeva, Kriveho Rogu, Odesy... (dosad si co chces)) ta by si este stale tisko sedela v obyvacke? Ani tvojmu muzovi by si nedovolila branit to co je a bolo vase? Ty by si nevolala vsetkych susedov na pomoc? Ty by si od nich neziadala prostriedky aby si obranila aspon tu obyvacku a znicenu kuchynu? Alebo by si sa vzdala, nechala ho zabrat aj tu obyvacku a este by si mu v kuchyni vyvarala vypekala? Taka je tvoja predstava o mieri?
Kazda z nas urcite suhlasi s @stastnamanzelka a zela si mier. V tom sa vsetci zhodneme ❤️
Rusko nemalo čo zaútočiť na Ukrajinu.Západ sa nemá čo starať do Ruska.Západ nemal čo posielať žoldnierov na Ukrajinu a Ukrajinci sa mali na svojom území chovať normálne a nie ako náckovia.
O čom sa chcete ešte naťahovať? Ani jedno násilie nie je správne.
@stastnamanzelka nikto nikoho nikam neposiela. Ani to nebolo na programe dna. To je ten zasadny rozdiel, ze o tom aby sli vojaci na Ukrajinsky front nikde rec nebola. Ak nas alebo ktorukolvek krajinu NATO napadnu, tak v prvom rade pojdu bojovat profesionalni vojaci, potom pojdu bojovat zalozaci a az potom moze byt vyhlasena vseobecna mobilizacia. Ked bude vyhlasena vseobecna mobilizacia tak aj ten tvoj pojde bojovat a nikto sa ta nebude pytat ci ho pustis alebo nie. Konecne si uprac v hlave, lebo stale tocis o tom, ze toho svojho si skryjes pod suknu nech by sa dialo co sa dialo. Moze byt aj tak, ze neskryjes... (dufam, ze k tomu nikdy nedojde)
A este stale si nedala svoju predstavu mieru. Nikto nechce vojnu, aspon nie taky, co to ma v hlave usporiadane. Ale ten co to ma usporiadane, tak vie posudit aj "spravodlivost" mieru.
@stastnamanzelka moja zlata, ty vies trt makovy o tom ako sa povolavaju muzi do vojny. Ale teba to trapit nemusi, ty ho tak ci tak nikde nepustis
@medda_beda keď na tvoj dom padne susedova bomba tak dúfam že nebudeš chcieť aby ti niekto pomohol. Podľa tvojej logiky to máme nechať tak, lebo však je to záležitosť iba tvojho suseda. Super.
@stastnamanzelka Ako som si myslela, odpovede úplne od veci - ani raz si nevysvetlila, ako máme my, teda západ, dosiahnuť vytúžený mier, keď ten, kto ho narušil o mier nemá záujem. Lebo, ak si dobre spominaš, mier bol stav, ktorý panoval až kým Rus nezačal snívať o obnove ZSSR.
Ale vieš čo? Ďalej si omieľaj svoje názory založené na dezinformáciách a nenávisti - Rus presne to chce, nie nadarmo platí trollie farmy, dezinformačné média na západe aj niektorých západných politikov. A ďalej šír tie tvoje dezinformácie na verejnosti. A až príde vojna k tebe, tak sa zbabelo schovaj, alebo vítaj okupantov karafiátmi. Ja zatiaľ zabezpečím mojim deťom odchod za oceán (v tomto môžem byť pokojná, jedno moje dieťa má dvojité občianstvo, druhé tiež dvojité a nárok na získanie tretieho - majú také šťastie aj tvoje deti?). A keď tie moje budú od Rusa dosť ďaleko, ja osobne ostanem tu, lebo ja budem bojovať proti každému, kto chce ohroziť moje deti a ich pokojnú budúcnosť.
@apolka77 Dúfam, že budeš pomáhať aj Izraelčanom, Palestínčanom atď...Vieš aj tam žijú ľudia.
A skús čítať s porozumením čo som napísala.
Nič z toho sa nemalo stať.
@aandrea9 No povedz nám, kde je ten rozdiel? Že ten druhý netrajdá, lebo zatykač? Máš ty tušenie, ako sa velí armáde a že tí, čo sú hore nielenže nestoja v prvej línii, ale dokonca že to ani nie je žiadúce? Či čo si tým chcela povedať? Že "žobre"? No hej, žobre tak, ako žobrali Európania u Američanov za druhej svetovej. Čím ti Putin tak imponuje? Že vraždí opozíciu? Že zatýka občanov pri najmenšom nesúhlase? (Zajtra budeš vo svojom živle, koľko obyčajných Rusov nechá zavrieť a zmlátiť), alebo je imponujúce, že žije v neuveriteľnom luxuse, kým občania trú biedu? Či tým, že bol v KGB? Čo je na ňom také, že stojí za obdiv?
@aandrea9
Áno, trajdá po svete v zelenom outfite ako posledný rybár a žobre, aby zachránil svoju vlasť a zem svojich predkov. Zároveň sekundárne chráni pred agresorom aj moju vlasť a zem mojich predkov. Dúfam, že mu tá bojovnosť ešte dlho vydrží, nech už bude "žobrať" v outfite akejkoľvek farby
@cafelatte nerozumiem pointe prispevku, ako sa Europa "odzbrojuje"? Staty posielaju na UA prebytocne zasoby, ziadna armada nesiaha na svoje nutne rezervy. Plus EU ma zbrojny priemysel, len ho treba opat rozsirit, nakolko po konci studenej vojny si kazdy myslel, ze Rusko uz nie je nepriatel a znizovali sa zasoby zbrani aj ich vyroba.
Bojové letectvo NATO převyšuje to ruské v poměru 3:1 a rychle by získalo vzdušnou převahu. S čtyřikrát větším počtem lodí a třikrát početnějšími ponorkami by námořní síly NATO „vytlačily ruské námořnictvo z Barentsova a Baltského moře, stejně jako Ukrajina vytlačila černomořskou flotilu z Krymu“, upozorňuje Radakin.
Aliance má 3,5 milionu uniformovaných příslušníků, kteří by mohli posílit tisíce vojáků nasazených v Polsku a pobaltských zemích. S novými členy je HDP Aliance dvacetkrát vyšší než to ruské. Celkový rozpočet na obranu je dokonce třiapůlkrát vyšší, než ruský a čínský dohromady. NATO navíc může strategicky těžit z miliardy obyvatel. A též je jadernou aliancí.
Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/rusko-na...

@stastnamanzelka aj tu pojde Putin "zachranovat na tankoch"?
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/moldavsk...