icon

Pôjdu slovenskí vojaci bojovať na Ukrajinu?

26. feb 2024

Myslite ze pôjdu naši vojaci bojovať na ukrajinu ? Lebo vsetko o com ten opici ksicht (fico) hovorí ze neurobí tak urobí a je ti putinovec tak mam strach .....

mondolina
27. feb 2024

@stanielka17
@annm81
dievčatá veď vy ste na rovnakej strane, tak nechápem prečo sa neviete pochopiť 🥳

annm81
27. feb 2024

@stanielka17 k vetám, čo si pridala neskôr

"Tu sa nikto nebavi o utoku, ale o obrane Ukrajiny".

Ukrajina nie je členom NATO, preto sa na ňu žiadna kolektívna obrana neuplatňuje a žiadny člen NATO teda nie je povinný zasiahnuť

"Nehovoriac o tom, ze Rusko davno napada aj NATO krajiny neustalymi vyhrazkami a provokaciami, a vedie hybridnu vojnu."

Kolektívna obrana sa podľa článku 5 vzťahuje len na OZBROJENÝ útok na člena aliancie.

stanielka17
27. feb 2024

@mondolina Pretoze @annm81 nestaci byt na rovnakej strane, ona proste MUSI mat pravdu za kazdu cenu a rype sa do kazdej diskusie len ukazovat svoju nekonecnu mudrost. Minule sa so mnou a s este jednou babou vadila o tom, ze GMO su strasne nebezpecne, ja mam pritom vystudovanu genetiku a ta druha baba tiez. Nevedela vysvetlit zakladne fakty o genetike. V inej diskusii sa zas hadala s psychologickou o nejakych kuchynskych teoriach. Jaj ano, o diagnostike psychickych poruch. Proste pripad.

Vela babam vadi @viestta, ale ta aspon vie o com hovori a ma prehlad. Tuto @annm81 si do kazdej diskusie chodi mastit ego a kazdemu to uz ide na nervy.

stanielka17
27. feb 2024

@mondolina Este dodam, ze ja nikdy prva nereagujem na nu, iba ona furt na mna a nestaci jej raz povedat. Ani bloknut ju neviem…

annm81
27. feb 2024

@mondolina To, že niekto je "na rovnakej strane" ešte neznamená, že sa budeme navzájom potľapkávať, že máme pravdu, aj keď trepeme hlúposti.

@stanielka17 Jaj bože, sme tu v diskusii o NATO, ale ty tu zapletieš nejakú genetiku... ale aspoň som si ťa vybavila - túto tému si viac krát na mňa vytiahla úplne od veci, keď som ti oponovala v nejakých úplne iných diskusiách (ja si nicky nepamätám, zjavne na rozdiel od teba). To, že nevieš čítať veci v kontexte si ukázala aj tu, lebo ja som nikde nikdy netvrdila nič o nejakom strašnom nebezpečenstve. Odkázala som ťa na pôvodnú diskusiu, aby sme nespamovali nesúvisiacu tému, ale to si akosi odmietla, namiesto toho si si našla ďalšiu nesúvisiacu tému, kde si zas túto svoju posadnutosť začala riešiť. A potom ďalšiu... a ešte sa určite s tým vytasíš aj niekde inde. Si schopná držať sa aspoň chvíľu témy bez toho, aby si spamovala?

stanielka17
27. feb 2024

@annm81 Tu temu na teba vytahujem vzdy vtedy, ked sa zase v nejakej diskusii do mna zakusnes ako taka besna fena, co mi nevie dat pokoj ani za toho boha. Nepoviem, keby si hovorila k veci, ale tvoj klasicky styl je vzdy sa proaktivne chytit niecoho, co ja poviem, dat mi vyrazne najavo, ze NEMAM PRAVDU, a potom sa hadat. Ja neviem, mam ti poslat konzula s uradnym dopisom, aby si na mna uz nereagovala??

annm81
27. feb 2024

@stanielka17 Pozri, keby som tušila, že si to práve ty, nereagovala by som na teba, lebo by mi došlo, že namiesto vecnej debaty sa dočkám osobných útokov a "argumentov" úplne od veci. Nanešťastie, ako vravím, nepamätám si nicky.

Ty si mohla pre mňa zostať neznáma diskutérka a namiesto osobnych útokov sa vyjadrovať k veci... ale neodolala si. Nevadí, tak si ďalej ži vo svojom presvedčení, že nemáš vo veciach guláš, aj keď tu máš presne uvedené zdroje mojich tvrdení aj konkrétne príklady.

stanielka17
27. feb 2024

@annm81 No ved presne, lebo ty mas potrebu sa hadat s KAZDYM, tak je jasne, ze uz v tom stracas prehlad. Proste ked ludia niekde normalne k veci diskutuju, kde ty nie si admin, nemas v kompetencii nikoho upozornovat a hodnotit, ci spamuje. Ja som sem pridala jeden uplne normalny komentar, ked si sa ma chytila. V kazdej diskusii sa hras na policajtku len za ucelom, aby si sa zas hadala s kazdym, kto pride na ranu. Hadam ti moja profilovka nabuduce pomoze, sa rozpamatat.

annm81
27. feb 2024

@stanielka17 A ja som ti na ten normálny komentár normálne odpovedala, že sa mýliš a že sa bežne deje opak - slušne a vecne.. ale tiež som si tu už zvykla, že kopec žien síce nemá problém začať s osobnými útokmi na diskutujúceho, ale uvedenie faktov považuje za útok na seba... Následne si reagovala nejakým posmešným komentárom k mojej osobe a žiadnym argumentom. Keď som ti dala presné znenie zmluvy, si sa zmohla až na ďalší osobný útok, za ktorý si sa už asi aj ty cítila trápne, tak si ho po chvíli zmazala. Načo je tu taká diskusia? Je to spam (na to človek nemusí byť adminom, aby pochopil, že osobné spory ostatných nebaví čítať... čo ti bránilo riešiť tieto veci cez správy a tu sa držať vecnej diskusie? Ja viem, rečnícka otázka, na ktorú nedostanem odpoveď. )

stanielka17
27. feb 2024

@annm81 Kopec zien hento, kopec zien tamto, a ani na sekundu ti nenapadne, ze problem je mozno tak trosku v tebe, vsak? Nieco na styl vsetci su sprosti, len ja som lietadlo.

Ja som napisala, ze Fico strasi mobilizaciou slovenskych vojakov zo strany NATO, coho si sa ty chytila ze nemam pravdu, lebo vojsko moze ist nezavisle a co ja viem co. Ak si este raz precitas moj prvy komentar, tak uvidis, ze som tam jednotlivcov dokonca spomenula. Ale ak by sa to malo diat pod zastitou NATO, cim Fico strasil, potreboval by to odsuhlasit s inymi clenskymi krajinami, takze momentalne vobec nema ani kompetenciu na nieco, co tvrdi, ze zastavi. To bola cela moja pointa predtym, nez ty si sa rozhodla zase byt dotierava ako ovad, a uplne zbytocne sa hadat a chytat za slovicka pod zamienkou, ze udajne spamujem. A este takym tym tvojim uplne typickym povyseneckym tonom typu vsade som bola, vsetko som videla.

Tak sa laskavo necuduj ako leby si bola vcerajsia, ze mne alebo inym babam obcas rupnu nervy z tvojho vyryvania. To by musel byt clovek polovicny robot, aby si pri tebe dokazal zachovat chladnu hlavu,

Predtym nez si zacnes domyslat - nie, ten komentar som nezmazala preto, lebo som sa zanho citila trapne, ale preto, aby som tam nemala dva po sebe.

annm81
27. feb 2024

@stanielka17 Doslova si napísala "Nemozu, pretoze slovenski vojaci su vojaci NATO, a akekolvek organizovane zapajanie by bolo zapojenie NATO. Po 850-ty krat. Jedine, ak by par jednotlivcov islo na vlastnu past z presvedcenia".

A to jednoducho nie je pravda. Slovenská armáda môže byť oficiálne vyslaná vládou do zahraničia a to nezávisle od toho, či sme alebo nie sme členmi NATO. Žiadny jednotlivci na vlastnú päsť - armáda štátu s oficiálnym mandátom SR. A neplatí, že akékoľvek organizované zapájanie nás ako členov by bolo zapojením NATO

Ale ak si sa zle vyjadrila, stačilo mi dve strany do zadu napísať, že si to myslela inak, ako sa ti to podarilo napísať. Ty si namiesto toho začala venovať energiu na osobnú hádku (kde je ten tvoj duplicitný príspevok o mojej stratégii?) A povýsenecký tón?

Tak si porovnaj príspevky
"Môžu. Veď toto sa bežne deje - v rámci NATO neexistuje žiadne pravidlo, ktoré by bránilo ktorémukoľvek členovi vyslať svojich vojakov do zahraničia bez súhlasu ostatných spojencov."

"Zlatko mas v tom podobny gulas, ako v genetike a GMO. Ty sa k niektorym temam radsej nevyjadruj."

Zjavne máme inú definíciu povýseneckého tónu...

Tak či onak, zas zbytočná strata času a energie. Ak chceš diskutovať k téme, prosím, rada sa k nej vrátim m. Ak máš potrebu riešiť tu nejaký osobný spor, tak už bez mojej účasti.

andreatytler
27. feb 2024

Sikovny je ten Fico, velmi sikovny. Jednou vetou urobi zo seba zachrancu slovakov pred nechcenou mobiliaciou. Zaroven tym postve ludi proti ukrajine a celej proukrajineskej politike.

momoftwo
27. feb 2024
ibatanecnica
27. feb 2024

autorka - odporúčam vypnúť TV a nesledovať správy.

ibatanecnica
27. feb 2024

@momoftwo nie je vylúčené ani to, že niekomu rupne v bedni a odpáli atomku - to len na margo toho, ako sa niektorí klepú, že muži pôjdu do vojny. Odporúčam nesledovať TV a žiť si svoj život.

momoftwo
27. feb 2024

@ibatanecnica vylucene nieje nic. Ja zahranicnu politiku sledujem, lebo ma to zaujima. Staviky z toho nemam. Nemam ale rada, ked sa vedie diskusie tohto typu, neviem, ale budem tarat.

ibatanecnica
27. feb 2024

@momoftwo no veď toto. Ja to sledujem okrajovo, pretože to aj tak nemôžem ovplyvniť. Ale rúcať sa z toho nebudem. Čo má prísť, to aj tak príde

chodec15
27. feb 2024

Fico = Meciar verzia 2. Sme v celej EU za debilov. Zial, tu pomoze asi iba cas, ze tie arogantne svine tak zostarnu, ze uz neudrzia moc ani politiku. Kto by povedal, ze raz Meciar a Slota skoncia a kde su? Starcekovia na dochodku.
https://domov.sme.sk/c/23287742/ranny-brifing-f...
Premiér Robert Fico ako jediný z vyše dvadsiatich lídrov z krajín EÚ a NATO, ktorí sa zúčastnili summitu lídrov v Paríži, strašil možnosťou posielania vojakov na Ukrajinu. Navodzoval tiež dojem, že Slovensko by mohlo byť do takého kroku nútené.

Fico tak mesiac pred prezidentskými voľbami oprašuje taktiku strašenia. Zároveň svojimi vyjadreniami k Ukrajine odkláňa pozornosť od postupu vládnej koalície, ktorá už desať dní brzdí zverejnenie novely Trestného zákona v Zbierke zákonov.

viestta
27. feb 2024

@momoftwo ked to tak citam, tak musim si k "nas dobrotivy a laskavy sudruh uz zas pan premier" pripnut aj "mierotvorca". Tak to vyzera, ze jemu jedinemu zalezi na mieri na Ukrajina a on ho zabezpeci akymkolvek sposobom, aj keby to sama Ukrajina nechcela...

chodec15
27. feb 2024

Toto zial plati na ficovych volicov. Propaganda a klamstva.
https://domov.sme.sk/c/23287742/ranny-brifing-f...
Po niekdajšom útoku“ na psa ministerky práce Viery Tomanovej a „ohrození“ úradu vlády dlažobnými kockami v kríkoch si premiér Robert Fico našiel po rokoch ďalší netradičný dôvod, aby zvolal bezpečnostnú radu štátu.
Voličom sa prihovoril v krátkom videu na sociálnych sieťach, v ktorom ohlásil zvolanie bezpečnostnej rady. Tvrdil, že s koaličnými partnermi z Hlasu a SNS, ale aj s tajnými službami a políciou musí konzultovať postoj Slovenska, s ktorým následne odcestuje na stretnutie členských krajín EÚ a NATO do Paríža.
Fico si pritom pomohol zastrašovaním verejnosti. Bez vysvetlenia navodzoval dojem, že mu môže hroziť strata funkcie a že Slovensko by mohlo byť nútené vyslať svojich vojakov na Ukrajinu.
--
- Fico šokoval politikov: Poľského predsedu vlády Donalda Tuska prejav premiéra Roberta Fica o Rusku a Ukrajine šokoval. Český premiér Petr Fiala zas vraví, že Ficovi aj do očí povie, že agresorom je Rusko. Ficove vyjadrenia k druhému výročiu ruskej invázie na Ukrajinu vyvolali u politikov negatívne reakcie.
- Fico ohrozuje Slovensko: Fico zámerne vytvára dojem ohrozenia, nielen seba samého, ale aj svojich voličov. Ak však existuje momentálne hrozba pre demokratické smerovanie Slovenska, je ňou práve Robert Fico. Svojou monodrámou zvanou „aj keby som prišiel o kreslo“ odvádza pozornosť a snaží sa zmierniť možné reputačné škody, píše šéfredaktorka Beata Balogová.
- Pochválen buď Fico: Robert Fico mohol rovnako dobre vyhlásiť, že aj keby ho to malo stáť premiérske kreslo, účasť slovenskej armády na dobýjaní južného pólu planéty Jupiter nedopustí! S takým tvrdením by asi prešiel aj cez detektor lži, ale inak je otázka účasti slovenských vojakov na vesmírnom podujatí rovnako horúca ako ich účasť na Ukrajine, píše Nataša Holinová.
- Ficove lži by médiá mali vypínať: Také preukázateľné nepravdy mimo reality a fakticity by seriózne, nedajbože verejnoprávne médiá mali vypínať. Zo zákona i morálne, keďže mentálny fitnes národa je sčasti zodpovednosť aj televízií, píše Peter Schutz.

momoftwo
27. feb 2024

@viestta cela tato diskusia je zalozena natom, ze si fico vymyslel nieco v hlave a strasi lud. Ja len pisem fakty. Otazke je ci klamu slovenske media alebo tie zahranicne? Niesom ficovolic ale toto mi nepride v poriadku. Ale teda asi reuters klame🙂

chodec15
27. feb 2024

@momoftwo Reuters neklame, ale niekto tu neovlada anglictinu. 1.Toto je diplomaticke strasenie Putina, ze nie je vylucene poslanie vojsk NATO. Nie je to vobec na programe dna. Ale AK VOBEC, sli by tam ako obvykle pri zasahoch USA, UK, France, Nemecko,... 2. Nikto nenuti krajiny NATO, aby sa zucastnili na niecom, s cim nesuhlasia. A toto je to hlavne klamstvo, lebo nikto nenuti SR ani slovenskych vojakov, aby tam sli.
To je ako tych 20 tisic debilov, co uverili hoaxu a isli podpisat ziadost, ze nenastupia mobilizaciu, ak by vypukla vojna.

momoftwo
27. feb 2024

@chodec15 ja si dovolim tvrdit ze anglictinu ovladam na velmi dobrej urovni. Mne tu nemusis pisat co sa v clanku pise ja som si ho citala. Macron povedal ze v buducnosti nevylucuje poslanie francuzskych vojakov na ukrajinu pretoze rusi nemozu zvitazit. Fico na tej konferencii povedal ze slovensko nikdy vojakov posielat nebude kym je premier. That’s it. Nechapem co tu fabulujes🤦🏽‍♀️

chodec15
27. feb 2024

@momoftwo a ako prelozis sending troops cannot be ruled out?

momoftwo
27. feb 2024

@chodec15 nemozno vylucit. Podla teba co to asi znamena? Ja uz neviem naozaj😂

chodec15
Autor odpoveď zmazal
momoftwo
27. feb 2024

@chodec15 prepac ale s tebou nebudem dalej diskutovat, nema to zmysel🥲

katkami123
27. feb 2024

Predseda vlády Robert Fico (Smer) vo videonahrávke dramaticky oznámil, že na pondelok zvolal Bezpečnostnú radu a bude hovoriť aj s koaličnými partnermi. Hneď potom odcestuje na „bojovú poradu k Ukrajine“ do Paríža.

Bez podrobností premiér naznačuje, že by mohol prísť o funkciu premiéra. „Aj keby ma mal môj postoj stáť funkciu predsedu vlády, urobím všetko preto, aby som zabránil priamej účasti slovenských vojakov vo vojne na Ukrajine.“

Realita je taká, že účasť našich vojakov v akomkoľvek konflikte je zvrchovaným rozhodnutím slovenskej vlády, ktorej nemôže nadiktovať nikto z partnerov v EÚ, ako sa má rozhodnúť. Nemôže sa udiať bez schválenia slovenskou vládou a Národnou radou. Ako členský štát NATO sme zaviazaný článkom päť, ktorý hovorí, že útok proti jednému alebo viacerým členov Aliancie je považovaný za útok proti všetkým a aj nás by potom zaväzoval napadnutému pomôcť vojensky. Taká situácia však vôbec nenastala, Ukrajina nie je členom NATO.

O tom, že by mali štáty Európskej únie nasadiť do vojny svojich vojakov, nikto z politikov v Európe nehovorí. Štáty EÚ a Spojené štáty Ukrajinu od veľkej ruskej invázie pred dvomi rokmi podporujú dodávkami zbraní a finančne a priama vojenská účasť nie je medzi riešeniami, ktoré by boli v tomto štádiu konfliktu témou rozhovorov.

A iný, ako ho pomenoval slovenský premiér, je aj formát stretnutia v Paríži – že by malo ísť o bojovú poradu, z verejne dostupných vyjadrení francúzskeho prezidenta vôbec nevyplýva.

O schôdzke vo Francúzsku, informovali už vo štvrtok svetové tlačové agentúry s tým, že sa má na nej diskutovať o posilnení medzinárodnej spolupráce na podporu Kyjiva. Elyzejský palác informoval, že pracovné stretnutie v Paríži, ktoré sa udeje dva roky po spustení ruskej agresie, bude príležitosťou na štúdium spôsobov, ako posilniť spoluprácu medzi partnermi na podporu Ukrajiny. (Denník N/meme Lu)

chodec15
27. feb 2024

@momoftwo Cely svet sa myli, len Fico je "pravdivy" geroj ... Vsetci ste stihacky, len ja som helikoptera.
Čítajte viac: https://svet.sme.sk/c/23287904/ficove-slova-roz...
Fica v utorok čaká aj ďalšie medzinárodné stretnutie – tentokrát summit premiérov Vyšehradskej štvorky v Prahe. Pre Ficove víkendové kontroverzné výroky o Ukrajine, ukrajinských nacistoch či o tom, že Únia podporuje vzájomné zabíjanie Slovanov, sa bude rokovanie niesť v napätej atmosfére.

Od Ficových výrokov sa už dištancovali český aj poľský premiér, niektorí českí politici vyzývali aj na zrušenie Ficovej pozvánky na summit. Postoj slovenskej a maďarskej vlády k ruskej invázii navyše spôsobuje rozkol medzi štátmi V4.

„Keď sa vrátim zo stretnutia v Prahe, otvorene vám poviem, či má Vyšehradská štvorka stále zmysel,“ reagoval poľský premiér Donald Tusk.

katkami123
27. feb 2024

@momoftwo
Ale pozor, Ukrajina odovzdala jadrové zbrane Rusku, po dohode, že ak bude napadnutá, Francúzsko a Rusko ju ochráni. Nakoniec Ukrajinu napadlo samotné Rusko. Jedine, čo Macron vtedy urobil, bolo pár telefonátov s Putinom. Je to povinnosť Francúzka tam vyslať vojakov a mali to urobiť hneď po napadnutí Ukrajiny.