icon

Politika na Modrom koníku

6. sep 2022

Lúčim sa s mojim účtom, keďže určite mi ho vymazu. Vymyzavaju príspevky a komentáre, ktoré nekorešponduju s tým, čo by si ľudia MALI MYSLIEŤ a čomu by MALI VERIŤ. žiadna sloboda slova, ale zvratena cenzúra. Grc!!!

lasoli
7. sep 2022

@lilope alebo nech si pozrie v Nemecku statistiku kde sa to uz zacalo konecne riesit,ze normalne existuju aj nasledky po vakcine,tusim 1 zo 100 ma nasledky ,v Nwmecku zatial okolo 500000tis ,treba si to dohladat.A uplne s tebou suhlasim.A najviac sa cudujem naco davali ockovat deti?

lasoli
7. sep 2022

@dadis onak je mi luto ze si sa dala ockovat,my sme to prezili aj bez ockovania.
Lebo netreba sa pozeraz len na zachranene zivote orevazne geriatrickej populacie.
Ale treba pozerat aj na to,ze spustila autoimunitne,neurologicke a kardiologicke problemy do podania vakciny zdravym ludom! take autoimunitne ochorenie je iz na cely zivot!

dadis
7. sep 2022

@lasoli Nemusi ti byt luto. Dcere vypuklo autimunne ochorenie 2 roky predtym, ja nemam ziadne. Never chujovinam, co najdes na pofidernych weboch. Tieto choroby tu boli vzdy, nemaju suvis s ockovanim.

dadis
7. sep 2022

@zoro9836 Ake mas vzdelanie/zamestnanie? Nemusis pisat, ak nechces. Ale priklad. Ak ti pride elektrikar s vyhlaskou montovat elektriku do domu. Zacnes si studovat, ci vsetko pozapajal podla vyyhlasok a spravnosti? Nie. Veris mu, i ked vies, ze vela ludi nema dobre skusenosti. A to je odbornik, ktoremu netreba maturitu. Moj otec je elektrikar. Nemam pochybnosti o nicom, co mi odbornom povie. Nemam dovod si jeho tvrdenia overovat. Kazdy clovek, aj bez VS vzdelania sa vie veci naucit a byt odbornik. Vo svojej oblasti. Ziaden odbornik nevie vsetko. Ak by si vedel viac o vedeckej praxi, tak v tommas jasnejsie. Ludia sa mozu mylit, preto vzdy sa na problematiku pozera z viacerych uhlov, malokedy sa vynasaju zavery, skor je svet plny domnienok, caka sa na ich dokaz a podobne. Myslis, ze ziaden z imunologov, epidemiologov, infektologov alebo ktokolvek odborny tie grafy nevidel? Myslis si, ze teraz so svojim SS vzdelanim na graf pozries a odhalis pravdu, ktora ti je utajovana? Nemyslis skor, ze sa vam niekto snazi do hlavy natlacit, ze svet ovlada par jedincov, ktori chcu mat nad nami moc, preto nam zamerne skodia a klamu? Ozaj sa ti to zda doveryhodne?

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
queen_mary
7. sep 2022

@zoro9836 och, teba dobre ta antisystem propaganda zmanipulovala 😀😀 poviem ti tajomstvo - nikto ti nic netaji, nikto nic neudupava, nikto ta neobmedzuje. V nicom! Alebo mi povedz ze v com? Sak vsetky tie sracky citas na internetoch, cize su volne dostulne, ziadna cenzura 😀 Uz to konecne pochop, bude za ti zit lahsie. Ci potom by si si nepripadal taky dolezity?😀

paradajkova
7. sep 2022

@zoro9836 problem je ten, ze ked je niekto sobasny podvodnik a tvoj blizky to odhali, ten sobasny podvodnik je skuseny manipulator a nahucka ta proti svojej vlastnej rodine.

To iste sa robi s informaciami, ak ti niekto zamerne predostiera dezinformacie, tak sucastou manipulacie je presvedcit ta, ze druha strana zamerne klame a nemas nicomu z toho verit, zaroven podobne ako sobasny podvodnik, ta utvrdi v tvojej vynimocnosti, ze ty si nasiel pravdu. To je vsak v rozpore s kritickym myslenim. Ak chce clovek dobre vyhodnocovat informacie, nikdy sa nesmie v svojom nazore obrnit a hladat jeho utvrdenie. Musi hladat opak. Tak funguje, aj veda, poznanie, pokrok.

Ono napr s vakcinaciou. Zistilo sa ze urcita skupina muzov moze zomriet skrz krvne zrazeniny. Reakcia dezinformatorov: sirenie paniky, vytrhavanie informacii z kontextu. Reakcia politikov: jeden to popiera, druhy sa prizivi na panike. Reakcia casti verejnosti: zanevrenie na vakcinu, lebo nevie comu ma verit. Reakcia pseudo odbornikov: tocim nezmyselne videjka o tom ako je vakcina smrt. Reakcia fundovanej skupiny lekarov: zistim kde je problem, zistim ze ked podam pacientovi urcity typ lieku, tak viem zabranit tomu aby zomrel skrz zrazeninu. Liek nieje dobre dostupny, bojujem s vladou ako drak, aby ho spristupnil a zachranim zivoty, zvratim vedlajsi ucinok vakciny. Toto sa presne stalo v australii. Zatial co tu verejnost zdielala Pekovu, Bukovskeho a neviem koho, aby sa utvrdila v tom, ze vakcina je zlo.

Ano, vela tem je spolitizovanych, hlavne vsetko co je prave trendy a preto ked vyhodnocujem informacie o tychto temach, davam si extra pozor odkial prisli. Za zdroj informacii nepovazujem nikdy politika, influencera, ani odbornika z inej oblasti. Hladam si informacie napriec nazorovym spektrom, ak sa nieco odlisuje od konsenzu odbornej verejnostj, neupnem sa na to, ako na svaty gral, ale naopak, hladam odkial to prislo. Ci je relevantny zdroj, ak ano, ake ma ten odbornik dokazy o svojom tvrdeni a co robi preto aby uputal ODBORNU verejnost, nie laicku, dalej sledujem temu, nie hned otocim. Ale ak sa o ten nazor opiera coraz viac odbornikov a ma to podlozene faktami, okej zmenim nazor.

Vies co je najhorsie? Ze prejav inteligencie je ked niekto hlada opacny nazor. Bohuzial toto dezinfo scena prudko zneuziva, aby ludi zaberonovala v opacnom nazore. Spravne je ukazat ludom, ze je okej neverit vsetkemu, len preto, ze to niekto tvrdi. Ale ukazat im ako je lahke niekoho presvedcit o klamstve faktami. Toto sa deje masivne aktualne, zoberiem fakt na dokazanie lzi, predostriem laikovi, laik uveri, lebo nepozna kontext.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
ckocka
7. sep 2022

@zoro9836 A v prípade kedy to nemusíme nijako ťažko zisťovať pretože to priam kole do očí to aj tak polovica národa nedokáže vyhodnotiť. Viď Babiš v Čechách.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
ckocka
7. sep 2022

@zoro9836 V iných kauzách nie sú mentálne schopnosti ľudí vyhodnocovať o nič lepšie.

paradajkova
7. sep 2022

@zoro9836 to je dost nebezpecny algoritmus na vyhodnocovanie pravdivosti informacii.

Su ludia, co robia investigativu zadarmo, popri svojej robote, su ludia co to robia za pravidelny plat alebo dobrovolne prispevky, su ludia ktorych na pozadi niekto plati. Su lekari, co idu do chudobnej krajiny za par grosov, aby liecili choroby, co sme uz v europe porazili, su lekari co robia vyskum v rozbitom labaku, su lekari co idu do velkej farma firmy, lebo tam vedia ze budu mat top vybavenie na pracu, su lekari co sa nevedia presadit, tak lahsou cestou nahrabu peniaze. Potom su tu politici, kde vsetci nieco z toho maju. Niekedy moc a pycha je viac ako peniaze. A ak nie moc, pycha a peniaze, tak aj dobry umysel vie viest k tomu, ze politik urobi chybu.

Posudzovat informacie na zaklade toho, kto z toho co ma, dava opat priestor na manipulaciu. Netreba fakty, staci, ze poviem aha on na tom zarobil je to automaticky zle.

Urcite je dolezite sledovat aj financne pozadie, prepojenia medzi ludmi, ale je to len jeden z faktorov, nie finalny faktor.

lasoli
7. sep 2022

@dadis tak nech sa teda zaockuje a mozno bude patrit k 30% ludi co sa im autoimunitne alebo nadorove ochorenie zhorsilo z remisie do akutnej faze.Inak u nas syn lekara 40r dva dni po ockovani zahadne unreal,nieje to hoax ale fakt.Hoaxom is uverila zda sa ty-vaccinator chrani.to je len neovereny fakt

lasoli
7. sep 2022

@paradajkova Inak tu Pekovu preco kazdy spominanv suvislosti s antivaxermi?Pokial vi m j vystudovana v obore,cize je is problematike vedoma.A to ze ako prva spomenula ze virus je mozno z labaku.?Ved povedali len nazor.A pravdepodobne Ani nebola daleko od pravdy,doteraz netopiere nik nepotvrdil🙄

dadis
7. sep 2022

@lasoli Prestan prosim trepat hluposti o zhorseni a remisii a percentach. Odkial ich mas? Daj odkaz. A Pekova je oznacena sj kolegami za nedoveryhodnu.

lasoli
7. sep 2022

@dadis prestanem ked si ty nebudes vymyslat.Ved si nastuduj,Tie informacie a zdroje su,
a kzm bola oznacena ako nedoverzhodna-Matovicom?:!"/) not o je mi novinka

lasoli
7. sep 2022

@dadis a este ti pohladam inu ceresnicku len to dlhsie potrva

dadis
7. sep 2022

@lasoli Nevidim tam toe percenta, co uvadzas 🤷‍♀️, ale pokojne spinkaj, my sme ok

lasoli
7. sep 2022

@dadis ale ja som nepisala ze ti dam cisal,pisala som ze sa to uz vysetruje -ciže zadne hoaxz,pretoze si tvrdila.ze nežiaduce ucinky po ockovani neexituju a vidist to-existuju,dokonca ich je dost.

dadis
7. sep 2022

@lasoli Kde som tvrdila, ze neexistuju? 🤦‍♀️Ja som reagovala na to, z ktoreho prsta si si vycucala tych 30 %

lasoli
8. sep 2022

@dadis to je ale sa tyka ale zhorsenie stavu,nie nasledok ucinku po vakcine.Cize clsnok co som ti poslala sa tykal preverovania nu po vakcine u zdravych ludi,tam to cislo bolo uvedene.
A co sa tyka zhorsenia alebo stavu z remisie do akutnej fazy u autoimunitnych ochoreni,som ti neposlala este nic ale mozem to ti podlat ak to opat najdem,kebo ja si zvatsa neukladam taketo clanky

Ale teraz mi ty napis kde sa docitam,ze po tychto vakcinach nie su tiadne nasledky,ako ty tvrdis.

dadis
8. sep 2022

@lasoli Kde ti pisem, ze vakciny nemaju neziaduce ucinky? Viem, ze maju, o moje vedomosti nemaj strach. Viem aj to, ze ich eviduju narodne institucie vsetkych krajin - u nas Ustav pre kontrolu lieciv, ale i nadnarodne organizacie, napr. europska EMA i najvacsia americka FDA. Tych 30 % si si prachsprosto vymyslela, tak to prosim aspon uznaj ❤️

lasoli
8. sep 2022

@dadis neuznam,30% Ale pises len o zhorseni stavu,nie vypuknutia problemu,tak ze nespajaj to dokopy a uz sa idem dat na to hladanie

paradajkova
8. sep 2022

@lasoli citala si tu studiu co tu linkujes? Hned v uvode sa pise, ze ucinnost vakcin proti covidu bola povrdena v realnych studiach a ze je dokazane, ze vakcina ma primerany kratkodoby ucinok voci covidu.

Dalej sa tam pise, ze nieje dostatocne preskumany suvis medzi zapalmi a ockovanim. Potom tam poukazuju na to, ze 75% ludi co malo tento vedlajsi ucinok berie nejaky typ lieku. Pricom tam este pisu, ze prednison neudali ani ako moznost do toho dotazniku, co prednison sa dost predpisuje aj u nas ludom co maju autoimunitne ochorenie (mam v rodine cloveka co ma autoimunitne ochorenie a tiez uziva prednison) a tak z tych zvysnych 25% moze byt cast ludi co berie prednison, alebo naopak ak beru prednison tak to na nich nemusi vobec platit. A tiez poukazuju na to, ze nezistovali ake zapalove hodnoty mali tito ludia pred vakcinaciou a ze by bolo zaujimave, ci stravovanie zalozene na rastlinnej baze redukuje vedlajsie ucinky.

Co si nezaujaty clovek vezme z tejto studie? Ze vakcina je ucinna a je potrebne preverit suvislost medzi urcitymi liekmi, ktore uzivaju ludia s autoimunitnym ochorenim a vedlajsimi ucinkami vakciny. To urcite vies, ze aj teraz je na pribalovych letakoch liekov pisane, tento a tento liek neuzivajte s tym a tym. Clovek s autoimunitnym ochorenim si z toho vezme, aha asi mam vacsiu sancu ak beriem lieky uvadzane v tejto studii. Oplati sa mi ockovat ci nie? Pokracovali dalej v studii ci toto su vsetky informacie co mam? Su niekde informacie aj o suvislosti medzi uzivanim prednisonu a vakcinaciou? Poradim sa s lekarom a zvazim si pre a proti.

Co si si z toho zobrala ty? Ze aj zdravy clovek robi chybu, ked sa da ockovat a 30% ludom s autoimunitnym ochorenim to isto zhorsi stav, tak nech sa nedaju ockovat. Dokonca tu niekde pises aj ze zdravi ludia dostali autoimunitne ochorenie a neviem co este.

A to je presne aj preco spominam Pekovu, ludia ju zdielali, len preto aby sa utvrdili v svojom nazore, ze odbornici o covide a vakcinacii klamu. Teda aspon ja som mala tu skusenost v minulosti, ze mi Pekovu poslali ako jasny dokaz, ze vsetko je inak. Pricom ona nic nedokazala, neoslovila odbornikov, nepublikovala ziadne nove odborne poznatky, mierila jasne na laicku verejnost so svojimi nazormi. Nic z toho co povedala, nemalo pre vedu/spolocnost ziadny vyznam, len par ludom zahrala do noty. Pokial ju niekto zdielal, len ako zaujimavost, tak okej nic proti tomu nemam, bohuzial ja som sa stretla s tym, ze ju ludia zdielali ako utvrdenie sa v svojej lzi a dalsi "jasny dokaz", ze vsetko je inak.

dadis
8. sep 2022

@paradajkova Prave som to docitala a isla pisat. ci vobec tu studiu citala 😂😅

lasoli
9. sep 2022

@paradajkova no dolezity je ten graf 20 % malo zhorsenie vaznejsie 14 zhorsenie,to je dost na risk,nemyslis? Inak my sme mali koronu bez problemov,preco by som mala riskovat vakcinu a znorsit su Stav

lasoli
9. sep 2022

@paradajkova inak aj pre teba precitaj si este clanok co som postel all vyssie dadis,tam tiez uznavaju uz ucinky po vakcine,su vseobecne, a to cislo nieje vobec zanedbatelne,a je aj dost ludi co Ani nenahlasovali na po vaccine.Aj moja mam 2m po 3 Pfizer I,prve 2 astra, Dostala porazku.A to je neurologicka pacientka sleeovana dlhodobo aj mr ma pravidelne,cize tak.

dadis
9. sep 2022

@lasoli Ta studia nic nedokazuje. Mas jednu z tych diagnoz alebo vies o nich viac? Preco si si vybrala prace tuto studiu? Je len dotaznikova, velmi slaba, nesleduje objektivne parametre. Ja sa zaujimam o studie s inou diagnozou ako laik, ale su zverejnene na stranke medzinarodnej organizacie tej diagnozy..