Pomáhajme tam, kde je to potrebné
Ahojte vsetci.
Ano mam aj vlastne problemy a nie nesurfujem len po internetoch, ale mam pocit, ze z kazdej strany je toho na mna vela zleho...🙈 mozno som precitlivena ale ked vidim tu nespravodlivost vo svete, tak mne sa realne nechce zit.
Len vas chcem povzbudiť, aby ste co i len par eurami prispeli na dobre veci.
- chorym detom na drahu liecbu
- utulkom (ak mate zaujem)
- susede ktorej treba ist na nakup a podobne...
Moznosti je miliooon ... toto bude asi odveci ale preco ludia nevahaju minut x desiatok az stoviek eur na rozne kolageniky a debiliny nepotrebne a neposlu ani 1e niekomu kto to potrebuje.....?
Ano samozrejme ma stve aj to ze na vojny (nemyslim teraz len tu na UA), zbrane a podobne zleeee veci sa stale najdu peniaze...ale tymto prispevkom mi len ide o to aby som vas povzbudila a mozno ked co i len 1 z vas sa nad tym zamysli budem rada...
Nikoho nenutim prispievat financne, ved sama viem ze nie kazdy si to realne mozme dovolit...ale skusme byt lepsi LUDIA...budme LUDSKI LUDIA a ja verim, ze tento svet bude krajsi...lebo inak uz mi nic ine neostava...len verit.
Dakujem za precitanie❤️
@svetlonos ja som len chcela aby ludia boli viac ludmi...
Peniaze absolutne nezohravaju rolu. Ano pouzila som to ako 1 z prikladov ale samozrejme respektujem ze nebudem ja predsa rozhodovat o napr.tvojich financiach. Len skrz tie chore deti mi je luto....strasne luto.....ze nemaju na liecbu a inde sa peniaze len tak sypu....
A tiez viem ze nie som Matka Tereza ani Boh...ja som len chcela aby sme k sebe ako ludia boli milsi, vludnejsi a podobne. Uz aj tzv. Small talk s niekym (sused, kolega, a pod) moze niekomu sprijemnit den.
Ja viem ze kazdy mame den blbec kedy sa ti nechce ani len kuknut na ineho cloveka....
No proste stale tu meliem o tom istom "BUDME LUDIA"
O nic viac mi neslo tym prispevkom
@kvetinka75 robis staaaale nieco. Od financnej podpory kolko mozem...az po "obycajne" vencenie psov v utulku. Ono hlavbe tie "male" veci maju velku vahu a o to mi ide cely cas.
autor - tak ťahaj ľudí s okolia. Keď niekoho stretneš, nech sa pridá. Lebo takéto písanie nikoho nejako nepresvedčí. A buďme ľudia, to je čistá naivita. Človek je tvor s emociami, prežívaním. Raz má lepši deň raz horší. Ľudia sú rôzni a aj to tak stále bude.
@kvetinka75 tak to je smutne...ze je podla teba naivne očakávať ludskost od ludi
autorka áno je to naivné. A nemyslím si že je to smutné. To je realita, to je život
@kvetinka75 tak ako si napisala ty "clovek je tvor s emociami"...tak vo mne toto sposobuje emociu smutku a sklamania
autorka - to je v poriadku to sú tvoje emocie. TAk ako ti tu zase iné napísali svoj pohľad a ako to vidia oni. Lenže smútok to nevyrieši. Treba začať a najlepšie od seba a neočkávať od druhých. Buď sa pridajú alebo nie. Na čo j e dobré hodnotenie druhých? Len pre uchlácholenie si svojho ega, že ja taká nie som?
Ja od urcitej situacie financne nepomaham. Uz vobec nie bezdomovcom, ktorym sa nechce pracovat, len sediet, slopat... Po par razoch citania osudov v Ludia ludom uz ani tam. Kazdy si je strojcom svojho stastia. Su tam vacsinou ludia, ktori maju prijem ako ja a nevedia vyjst s peniazmi, narobia si deti, ktore nevedia uzivit, nechce sa im pracovat.
Som za slusnost a nefinancnu pomoc. A uz vobec nemam zly pocit, ak si kupim za svoje tazko zarobene peniaze nejaku hlupost.
Fakt je smutné,že zabúdame na ľudskosť. Ja,sám sebe,...iný nech sa stará som o seba a do seba. Každý ako si ustelie,každého problém,každý stroj a svojho šťastia.
Takto potom vyzerajú vzťahy v úzkom rodinnom kruhu,širšom,na pracoviskách,pomaly začína byť zo slova priateľstvo archaizmus.
Na druhej strane ale človek chce,túži po tej ľudskosti,skutočnom priateľstve a skutočnej láske.
Ale osobne si myslím,že o ľudskosti sa s rešpektom vyjadrujú skôr ľudia,kt.rste v živote nič skutočne vážne,ťažké a zle nezažili. Ešte stále si vedia živiť zariadiť sami,nebyť v pozícii toho,čo ju potrebuje od iného.
Ono čas a skúsenosti zmenia často zmýšľanie.
@kvetinka75 vobec ale fakt absolutne mi nejde o uchlacholenie a hladkanie si ega. Aj preto som to dala anonymne aby "nikto nevedel kto som" .
Islo mi o to ze ked ja aspon takto nevyzvem ludi tak si mozem povedat ze som nic neurobila pre zmenu. Urcite nebudem chodit po ulici a ludi oslovovat nech lu lepsi ludia....ved oni nemaju na cele napisane co robia/nerobia. Tak aspon takto som chcela ludi povzbudit aby si uvedomili ze ak nemozu alebo (uplne chapem) ak nechcu financne pomoct inym, ze da sa pomahat aj uuuplne inak
autorka - lenže tak to pôsobí. Ľudia veľmi dobre vedia že ak chcú pomáhať je komu.
@stanulienkat ja podobne. V okolí mám pár starých ľudí ktorým chodím brávať lieky do lekárne, nákupy a keď chcú niekedy len chlieb, tak občas pridám aj mlieko a ani peniaze nezoberiem. V hospici je tiež iná situácia ako s bezdomovcami. Minulý týždeň ma oslovili či nechcem prísť aj do útulku pre bezdomovcov. Povedala som rovno že nie. Jednoducho je to môj názor a každý si môže vybrať či a komu pomôže
@kvetinka75 pozri, ked to na niekoho posobi ze si hladkam ego ...co uz.
Tak ako som napisala v uvodnom prispevku, ze ak co i len 1 cloveka tym "oslovim" a myslela som v dobrom oslovim, tak budem rada. Ja sa to ani nemusim dozvediet. Necakam ze mi tu niekto napise ...."oooo genialny anonym dakujem ti za moju zivotnu zmenu v lepsieho cloveka...😁" chapes... islo mi celym tym len o dobro ..o nic viac
@terezka1947 pises: Ale osobne si myslím,že o ľudskosti sa s rešpektom vyjadrujú skôr ľudia,kt.rste v živote nič skutočne vážne,ťažké a zle nezažili.
Prave naopak, po tom, co som prezila a dokazala, som este viac presvedcena, ze to mozu dokazat aj ostatni ludia. Len treba prekonanat pohodlnost a lenivost. A nemat na vsetko milion vyhovoriek.
Mrzí ma, že sa tu takto do teba pustili. Zrejme si niekomu stúpila na otlak. Verím ti, že si to myslela v dobrom. Kiež by bolo viac takýchto ľudí ako ty. A prajem ti aby si videla to dobro. Iste nebude to hned. Ale aj vdaka tebe verím, že veci sa pohnú k lepšiemu. Dakujem ti, že sa snažíš ukázať, že sa to dá. Len treba kráčať s otvoreným srdcom. Tak ako to robíš ty. Nech ťa Boh žehná a dá ti v tomto silu vydržať.
@stanulienkat áno,súhlasím. Ale sú situácie,kedy to ten človek,či rodina sám nedá,nezvládne. Možno potrebuje radu,pomoc na čas, povzbudenie....
Myslím,že kto chce a vie o čom píšem má pochopil.
Život nemáme niekedy pevne v rukách....aby sme sa dokázali pohnúť bez pomoci iného. Keď saxtak stane,buďme na seba hrdí a vďační,že nám sa to podarilo...že práca prišla,choroba skončila,atď
Ale nie každý má to šťastie...
@terezka1947 to mas pravdu. Ale treba zacat od seba a necakat so zalozenymi rukami. Ako sa vravi: pomoz si clovece aj boh ti pomoze.
možno si to myslela dobre a možno sa len nudíš. Ale kto chce pomáhať, pomáha akýmkoľvek spôsobom a pre toho sú tvoje vzletné traktáty zbytočné. Kto nechce pomáhať, nepomáha a o tvojich slovách platí to isté. Rovnako ako u detí, aj u dospelých platí, že najlepšia výchova je vlastným príkladom. A je zbytočné robiť okolo toho veľa rečí
@kvetinka75
ano 🙂 to je ale taka pohodova sebapochvala, ta je super. Svedci o radosti. Som rada, ze niektori pochopili, co som pisala. Viem ze mnohi nesuhlasia a zle sa to cita.
Mozme predsa presne tak pomahat ako napriklad ty, ze to nehlasis do sveta a nepotrebujes si pochvalami druhych dvihat ego 🙂 to je vtedy uzasna a hlavne nezistna pomoc 🙂. Prajem ti aj nadalej vela radosti a odhodlania pomahat.

@terezka1947 lenže aby to nezostalo iba pri myšlienke z jej strany. To ja už beriem ako také pokrytectvo. Druhých vyzývam a pritom veľa ľudí pomáha, len o nich nevieme a niekto iba vyzýva , stone nad situáciou a to je všetko. Pekné myšlienky tým ľuďom nepomôžu. Možno by viac zabralo, keby sa sama niekam vybrala a napísala sem že baby, bola som tam a tam, urobila som to a to a mám z toho neskutočne dobrý pocit. Možno by to viacerých nakoplo ako iba takéto prázdne reči. Tie počúvame zo všetkých strán