Pomoc pre detičky na onkológii v Košiciach
Radi v tomto fore privitame kazdeho, kto chce pomoct detickam na detskej onkologii v KE. Nastartovala nas myslienka sikovnych mamiciek , ktore pre tieto deticky hackuju ciapky. To je aj nasa aktualna misia 😉... Aby sa mohol zapojit ktokolvek ...a nemusi to ostat len pri ciapockach...otvaram toto forum.
@mirka907 ja suhlasim s tebou, treba to dat len tak
@mirka907 ako,mne je jedno aký bude ten dátum.ja som len myslela,že by sme aspoň mali ešte dosť času čosi stvoriť. alebo to potom ešte posunúť na neskor,keď nechceš,aby to bolo na ten deň detí. ale to je už na vás.ja mám zatiaľ len tú jednu čiapočku.pokúsim sa ešte čosi uháčkovať,ale neviem,či to stihnem 😖
a baby skuste este v skolkach, skolach, jasliach alebo kde do kolektivu Vase deti chodia dat info...mozno sa este niekto prida....
a keď sa možem spýtať,tak koľko sa nás zatiaľ ,,nazbieralo,,?lebo keď dáme nejaké 5-10 čiapky,tak to bude dosť o ,,ničom,,že jedno dieťatko dostane a iné nie. pre BA sa nazbieralo dosť mamičiek,ale tuto v tejto téme nás veľa nie je.
prispieva sa len ciapockami alebo aj niecim inym? dakujem za info 🙂
aj mna by zaujimalo,ci len tie ciapocky,ja mam tiez vela veci po synovi,kt.by som mohla darovat.
moj nový výtvor-kačaba prívesok na kľúče.nejaké baby to tu spomínali v tom albume,čo sú čiapky na onko,tak som to urobila aj ja.dúfam,že sa bude páčiť.inak,čo tak založiť tiež album?lebo v tamtom albume sú asi len čiapočky pre onko v BA.aby sme aspoň priebežne vedeli koľko čiapočiek prípadne iných vecí ide do KE.
@terina25
@ewana73
@apoloma album zalozim...zatial prisla len jedna ciapka od @piacere... inak velmi krasna...Moja mala si ju hned chcela nechat 😀 😀 😀
Len som mnou je to tazko, lebo ja som xy hodin denne v praci a tu sa dostanem raz za cas a na chvilku....na maily ma chytite skor....termin ale urcite posunme na stred juna...nie kvoli mne ale pisalo viac mamiciek ze do 22. maja nestihaju...tak dajme tomu vacsi priestor....
@mirka907 s termínom som aj ja za.tiež nestíham.ja by som ti už poslala len tú jednu čiapočku a tú kľúčenku,keďže si dala taký krátky termín.ale keď sa to predlži,tak to ešte čosi stihnem uháčkovať.inak si myslím,že to pre Košice je dosť ,,biedne,,Akurát som pozerala ten album a tam Lucia píše,že to rozdelí pre BA a BB ,Košice vobec nespomínala.takže s nami nepočíta.a bolo by to dosť smutné,ak by sa odniesli napr.len 3 čiapočky 😢 a zase,keď je nás tu len toľko málo,tak nemožu napr. 5 mamičky uháčkovať všetkým deťom 😒 a nevieš aspoň približný počet detí a vek?
ja som pre Košice uháčkovala 4 čiapočky zatial
ahojte, aj ja by som sa rada pridala. Takisto neháčkujem, už to tu veľa mamičiek písalo, že čím iným by sme ešte mohli pomôcť. Ak @mirka907 tam tvoja svokra pracuje, tak by si mohla zistiť čo by tie detičky ešte uvítali, čo by ich potešilo. A ten počet detí a vek ako píše @terina25 by bolo super. Samozrejme približne. Tak by sme mali väčšie možnosti.
som zvedavá, že kedy to dáme dokopy, ja nemám čas, som rada že žijem, koníka mám síce zapnutého denne, ale popritom robím aj iné veci
@lauraespozito mám pocit, že v Košiciach to kryješ zatiaľ len ty 🙂 ostatné akosi nestíhame 😉
@lili_mia no ja tiež háčkujem len večer pri baterke hihi
@lili_mia ja mám skôr finančný problém už nemám vlnu a ani nemám za čo kúpiť ☹
@lauraespozito tak ja odmietam po večeroch, nechcem si pokaziť oči, síce teraz poškuľujem po tej puff čiapočke .. kupuješ ozaj vlnu, alebo to len tak voláš? pretože vlna je o dosť drahšia než priadza na háčkovanie
@lauraespozito Jani ja mam tiez zopar ciapociek, aj ked sa neozyvam, so mnou urcite pocitajte
@svetlankat jasné ja myslím na teba neboj ozvem sa ked pôjdeme odniesť 🙂
@lili_mia ja to volám vlna kupujem na háčkovanie Danielu
@lauraespozito no teda, ja kupujem camilla za 1,80 eur, 100% bavlna http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=10805470&tab=0
@lili_mia ja som kupovala camillu ale Daniela je jemnejšia
@lauraespozito a nešmýka sa to na háčiku? mne sa camilla dosť šmýka, padajú mi očká z háčika, tak ako je to pri daniele?
@lili_mia no je pravda že camilla je klzká Daniela nie takže mne vyhovuje Daniela camilla skôr na klobúčiky je tvrdšia
@jezibosorka
@lauraespozito
@lili_mia
@svetlankat
@lienkao
@terina25
@ewana73
@apoloma
@monikaaerik
@lili_mia
@trnka77
@svetlankat
@anaxamon
@piacere
@anjelicek
@dpno
Takze baby...stav ku dnesnemu dnu 7 ciapociek mam doma...dalsi listok na poste...
Na onkologii ku dnesnemu dnu maju:
Dve 2rocne deticky - dievca, chlapec
jeden 10rocny chlapec
jedno 11 rocne dievcatko
jeden 8 rocny chlapec
jeden 8 rocny chlapec
a jeden 7 rocny chlapec
potom su to 3 dospele deti (18, 18, 19 rokov).
Lenze funguje to tam tak, ze v piatok deti ktore mozu idu domov a v pondelok pridu nove, takze ozaj sa to velmi meni. Na pondelok maju nahlasenych napr. 5 novych prijmov.
A deti potesia velmi knizky a urcite nejaka hracka...takze ja by som z hraciek navrhla nieco kreativne ..plastelina a podobne a knizky akekolvek...Album s vecami nafotim...

@terina25 svokra mi uz parkrat hovorila, ze je trosku smutne, ze vzdy sa na nich spomenu ludia na den deti a a este ked tak na Vianoce...inokedy malokto....tak preto som to nechcela spajat s dnom deti...ale ak ste za ostatne, nejaky problem v tom nevidim....vyzistim, aky program kedy maju a dam Vam este vediet zaciatkom dalsieho tyzdna aj s vecami, co by sa im este zisli a mohlo by byt v nasich silach ich zohnat...