icon

Pomoc s notami na klavír

28. dec 2021

Ahojte, viete mi prosím pomôcť so žltým vyznačenými notami, v basovom kľúči, o aké noty ide? Ďakujem

Pomoc s notami na klavír
dori2
•
28. dec 2021

paci sa, muz prelustil

tykat
•
28. dec 2021

@dori2 ...to "d" je urcite "d"? Je tam odrazka a ja by som to hrala ako znizeny ton "des" aj ked ta odrazka mi tam nedava zmysel kedze v predch.takte je sice "dis" tj.krizik ale to plati len pre ten takt nie? Ci sa mylim? Uz som dlho z hudobky 🙂

dori2
•
28. dec 2021

@tykat manzel tvrdi ze je to urcite spravne, ze to plati po taktoch a pc program niekedy sam da odrazku duplicitne. (je to vystudovany klavirista )

tykat
•
28. dec 2021

@dori2 ...diky asi to bude tym programom, lebo spravne by tam odrazka nemala byt, tak? Mne tam ta odrazka (ak to nie je "des") nedava zmysel resp.hrala by som "des" a asi podla sluchu si to opravila. Odrazky sa za mojich hudobnych cias davali bud ak sa rusilo predznamenanie na zaciatku alebo ak sa rusilo predznamenanie vramci jedneho taktu.

dori2
•
28. dec 2021

@tykat ano muz hovori ze to je akokeby duplicitne, automatika niektorych programov… ja som uz z hudobnej totalnw jelito, zda sa ze si nepamatam ani zaklad uz :D

tykat
•
28. dec 2021

@dori2 ...ja som prave ze po 30r oprasila klavir 😁 a chvilu trvalo kym som sa do toho znova dostala tak ma to zaujima.

dori2
•
28. dec 2021

@tykat tak prijemnu zabavu 🙂

mtlc
•
Autor odpoveď zmazal
•
autor
•
28. dec 2021

@dori2 - Ďakujem manželovi a že či by mi ešte s týmito notami vedel pomôcť 🙂 Ďakujem veľmi

dori2
•
28. dec 2021
autor
•
28. dec 2021

@dori2 Ďakujem veľmi pekne ešte raz! 🙂 veľmi mi to pomôže, zajtra sa do toho pustím 🙂

autor
•
1. jan 2022

Ahojte dievčatá, ak by ste boli ešte také dobré a pomohli mi aj s týmito notami žltým vyznačenými, dala som sa na Dvořákovu Humoresku, ale tie noty, ktoré idú mimo riadky, tak neviem nikdy rozlúštiť.. Ďakujem 🙂