icon

Pomoc 😢 zaručila sa, že mi vybaví pôžičku a teraz pýta peniaze

babyprinc
21. nov 2019

Ahojte, tak vcera som pridala prispevok ci mi niekto neporadi pomoc s pozickou. Ozvala sa mi jedna pani ze mi vie pomoct vraj brala pozicku na rodicak tiez ze pani jej ponukla 5000€ a splaca to po 69€ mesacne. Tak vravim si preco nie poslala mi cislo na tu pani. Pisala som jej a ona mi napisala ze mi to vybavi vraj jej mam poslat cele meno do mailu telefone cislo, adresu, rodne cislo, narodnost. Ja som jej to poslala teda a ona mi rano volal zevraj to mam schvalene ja cela natesena ze super vraj mam ist dat na ucet 100€ prvu splatku a peniaze budem mat do dvoch hodin tak sme to isli poslat. Peniaze neprisli vraj to posielala z Prima banky na Slovensku mne akoze a ze to pride zajtra. Dnes mi napisala vecer ze mam poslat dalsich 50€ aby mi to pripisala banka na ucet. Uplne som z toho zmatena mam doma poslednych 50€ a neviem co mam robit.... Vraj tie peniaze budem mat do hodiny ked zaplatim tych 50€... Pisala som jej preco mi to takto oznamuje preco mi to proste nepovedala hned alebo mi nezavolala vraj nema cas... Pani je z popradu ja z Bratislavy. Vraj zmluvu mi poslala postou uz. Prosim vas viem jej cislo telefonne a cislo uctu ak by sa stalo ze ma Pani okradla co si nechcem ani predstavit 😢 Vedia to zistit policajti?... Len mi tu nenadavajte ako som mohla na to skocit fakt potrebujem pocut nazory😢😢

babyprinc
autor
21. nov 2019

@gabrielaaaa aspon sa to riesi a dalsie naivne matky mozno nedoplatia ako ja😢😢 zajtra sa to snad vyriesi☘️👍🏼

babyprinc
autor
21. nov 2019

@retatka ano hej napisala som tam

evamea
21. nov 2019

@veronikaszabova Presne preto to píšem. Už jej bolo niekoľkokrát či už tebou alebo inými korektne poskytnutá asi najlepšia rada - ísť na políciu. Následne potom doriešiť následky jej predošlého konania.

retatka
Autor odpoveď zmazal
evamea
21. nov 2019

@babyprinc Choď ešte teraz.

cacianka
21. nov 2019

Taketo podvody sa riešia vsade. V TV, radiach, vo vsetkych novinach, hocikde na internete, a často aj na koňovi.preto nechápem takto naletiet...
Takisto ochrana osobných udajov a GDPR vyskakuje tuším uz aj z detskej vyzivy a kakavka
Ja som pred par rokmi zazila - telefonat ze mam narok na novy mobil.ja ze ok aj potrebujem.ked zacala pytat cislo OP a RC som sa jej neveriacky spytala ze cooo? Znova si išla svoje a tak znova moja otázka ci si uvedomuje co a ako pyta.ona uz nasrata ze co vymyslam.tak do mňa 100 čertov a tak som jej nahucala, nadala, vyhrozila ze asi skoncila na Cajle.🐮jedna

cacianka
21. nov 2019

5 minut pred otvorením banky uz stepuj pred dverami a požiadaj o storno platby ! Ak otvaraju az o 9.tak este predtym u policajtov.oni nemaju uradne hodiny.
Skús vyzvat baby a pohladat aj ine podvedene osoby, lebo 100 nie je trestny cin.ked sa pozbierate viacere tak viac môžete dosiahnuť

babyprinc
autor
21. nov 2019

@cacianka ona tych 100€ uz ma v ruke lebo som to vlozila priamo do prima banky🤦🏽‍♀️, a neviem kde tie osoby najdem

cacianka
21. nov 2019

@babyprinc🙋🙆🔨boze moj.vyspi sa a potom uvazuj.lebo uz ti to nezapaluje takto neskoro.
Banka by mohla vyzvat prijemcu o vratenie platby.ze omyl alebo si zistila ze podvod.
Osoby - no ved si zadaj temy ze hladas podvedenych ľudí a uved nick alebo email alebo ake ine info mas.
napíš adminovi aby poradil/pomohol.
Policajtom zober vsetko co mas, aj vytlač, aj z banky

miadi
21. nov 2019

Skoda ked ze tych 100e hoci nie je vela samo o sebe no ked ich moc potrebuješ tak je to dost strata. Skus vse co ti radia baby no podla mna tie prachy uz neuvidiš. Ja by som ti este poradila nikdy si neber uver ci požičku . Radsej mame do konca života bozkavaj sedaci sval a škrabkaj chrbat. Požicaj si od nej. Lebo ked si dokazala takto naletiet ..moze to byt aj horsie ked sa budes zadlžovat banke dopadnes este horsie s exekutorom a prides o vsetko co mas. Nie je hanba si priznat že v urcitych veciach si mimo. Proste asi nemas na to bunky ( to neznamena ze si hlupa) iba Ta niektore veci nezaujimali a potom si urobila unahlene zle rozhodnutia. Urcite mas uzasne kvality v inych smeroch. Prehltni hrdost a požičaj si od mami, A to ti vravim vsetko v dobrom bez uražky sucitim stebou.

erikavesela
Autor odpoveď zmazal
veronikaszabova
22. nov 2019

@cacianka banka moze vyzvat majitela uctu o vratenie hotovosti pri poslani cez IB - za poplatok. Majitel uctu ma 30 dni na vratenie. Ak nevrati, banka jej poskytne udaje o majitelovi uctu a vratenie moze riesit cez obciansko pravny spor na sude.
Pri priamom vklade na ucet to nie je take jednoduche, nakolko sama dala CU pani za prepazkou, svojim podpisom potvrdila spravnost udajov.

Najlepsie urobi, ak pojde na policiu. S bankou to je na dlho.

natalala
Autor odpoveď zmazal
cacianka
22. nov 2019

@veronikaszabova poradila som že za pokus to stoji, hlavne buď mavne rukou alebo sa zmobilizuje a rieši

oli18
22. nov 2019

Neviem, či pamätáte prípad, ktorý riešila polícia a bol viackrát v TV, že exmanželovi /človek s viacerými titulmi/ známej herečky omylom došlo na účet niekoľko tisíc eur a on ich odmietol vydať. Neviem, ako to skončilo, ale boli z toho dlhéééé poťahovačky. Takže nie je isté ani v tomto prípade, že ich podvodníčka vydá späť. Hlavne, ak je sama v hmotnej núdzi a bezmajetná.

janka279
22. nov 2019

@babyprinc tazko sa mi cita tato tema. Ludia su naozaj zli a dokazu ublizit tym najzranitelnejsim. Ako tu dievcata pisali, treba ist na policiu. Mna by okrem tych peniazi, ktore ste jej poslali, trapili velmi aj vsetky osobne udaje, ktore ste jej dali. Tie sa daju zneuzit na rozne veci. Toto urcite spomente na policii tiez, aby ste predisli moznym problemom. Podla toho, co sa tu o pani pise je zrejme, ze pani je zufala a vo financnej tiesni a miesto toho, aby sla pracovat, okrada ludi na internete.

lenka188
22. nov 2019

@babyprinc Ahoj, pracujem (pred materskou som pracovala) na oddeleni v banke, ktore riesilo taketo pripady. Za prve, nikto ti neposle peniaze bez podpisanej zmluvy o pozicke. Za druhe nikde nemusis posielat nejakej neznamej fyzickej osobe peniaze na ucet. A za tretie NIKDY neposielaj cudzim ludom svoje rodne cislo. Moze ta to stat v konecnom dosledku ovela viac ako tych 100e.
Ale tak stalo sa. Teraz chod do banky a zadaj ziadost o vratenie platby z dovodu "podvod". Banka ti sice peniaze nebude moct hned vratit, lebo povedzme si uprimne, to by tam kazdy mohol tak nabehnut a ziadat peniaze spat, ale bude to musiet riesit a podat hlasenie o neobvyklej obchodnej operacii. Budu ta pravdepodobne ziadat aby si doniesla aj kopiu trestneho oznamenia, takze urcite to chod spisat na policiu. Je to na dlhe lakte, peniaze ti teraz hned nevratia, ale minimalne das banke echo, ze sa na tom jej ucte nieco deje a ochranis aj ostatnych ludi, ktori takto naletia. Ked sa chces nieco opytat, tak napis IP.

lenka188
Autor odpoveď zmazal
osky
22. nov 2019

@maculikkkk presne ma napadlo-zensku v zivote nevidela a tej dala banka zmluvu pre uplne cudziu osobu???
Bez dokladov,bez overenia totoznosti,bez podpisu ..
Sme v nasom state az taki negramotni,
ze neovladame taketo logicke jednoznacne postupy?..??
Ja zasnem.
Nad najivitou niektorych zufalych ludi ale aj nad chrapunstvom tych ,ktori tychto zufalcov okradaju o to posledne.
Strach a hruza!!!!

srandujete
22. nov 2019

@babyprinc napis ako si dopadla na policii. . nejdem Ti nakladat, ako si naletela, ale ak chces, napis mi do spravy cislo uctu, poslem Ti 50,-eur, a neboj, myslim to vazne, toto nie je podvod . .😉

lilitela
22. nov 2019

@babyprinc Zufali ludia robia zufale ciny. Neviem ci je to mozne, zavolaj do banky spytaj sa ci mozes stornovat tieto platby. Potom pockaj dva dni, alebo rovno si vypytaj cislo zasielky od dotycnej. Nasledne jej oznam ze podavas trestne oznamenie. Ano, verim tomu, ze na zaklade tel cisla a bankoveho uctu ju mozu policajti vystopovat. Nech ta ani nepadne podpisovat zmluvu.

veronikaszabova
22. nov 2019

@lilitela ake cislo zasielky???

maca1984
22. nov 2019

@lilitela aku zasielku,aku zmluvu? vsak to je podvod,len od nej vylakala peniaze

lilitela
22. nov 2019

@veronikaszabova Zmluvy sa posielaju doporucene. kedze je jasne ze tato pani nic neposlala, tak jej ani ziadne zasielkove cislo neposle - ide o to, aby ukazala dotycnej, ze je koniec hupania, a nie sme padnuti na hlavu, ideme to riesit.

eriksonka1234
22. nov 2019

@babyprinc chod do banky a povedz, že si omylom poslala 100€na iný účet. Mne takto banka vratila peniaze

maca1984
22. nov 2019

@eriksonka1234 ona ich ale neposlala,ona ich priamo vlozila a to je troska komplikovanejsie

maca1984
22. nov 2019

Ja len dufam, ze autorka uz bola na policii

jankapepe
22. nov 2019

@babyprinc len sa zamysli ty si niekde videla pôžičku kde nie tebe dajú peniaze ale najprv platíš ty im???
Zmluvu k tej pôžičke máš kde???
Práve človek čo má malo peňazí by mal pri ich rozdávaní zapnúť mozog.

jankapepe
22. nov 2019

@babyprinc 🙂 áno z čísla účtu zistia....ale ak je majiteľom nejaký ujo z tramtarie ktorý o týždeň účet zruší tak ti to bude aj tak na dve veci. Jedine čo môžeš súdne ich od neho vymáhať xy rokov

acrobaleno
22. nov 2019

PREBOHAAA!!!!!! Kde je facepalm smajlík.