icon

Pomoc 😢 zaručila sa, že mi vybaví pôžičku a teraz pýta peniaze

babyprinc
21. nov 2019

Ahojte, tak vcera som pridala prispevok ci mi niekto neporadi pomoc s pozickou. Ozvala sa mi jedna pani ze mi vie pomoct vraj brala pozicku na rodicak tiez ze pani jej ponukla 5000€ a splaca to po 69€ mesacne. Tak vravim si preco nie poslala mi cislo na tu pani. Pisala som jej a ona mi napisala ze mi to vybavi vraj jej mam poslat cele meno do mailu telefone cislo, adresu, rodne cislo, narodnost. Ja som jej to poslala teda a ona mi rano volal zevraj to mam schvalene ja cela natesena ze super vraj mam ist dat na ucet 100€ prvu splatku a peniaze budem mat do dvoch hodin tak sme to isli poslat. Peniaze neprisli vraj to posielala z Prima banky na Slovensku mne akoze a ze to pride zajtra. Dnes mi napisala vecer ze mam poslat dalsich 50€ aby mi to pripisala banka na ucet. Uplne som z toho zmatena mam doma poslednych 50€ a neviem co mam robit.... Vraj tie peniaze budem mat do hodiny ked zaplatim tych 50€... Pisala som jej preco mi to takto oznamuje preco mi to proste nepovedala hned alebo mi nezavolala vraj nema cas... Pani je z popradu ja z Bratislavy. Vraj zmluvu mi poslala postou uz. Prosim vas viem jej cislo telefonne a cislo uctu ak by sa stalo ze ma Pani okradla co si nechcem ani predstavit 😢 Vedia to zistit policajti?... Len mi tu nenadavajte ako som mohla na to skocit fakt potrebujem pocut nazory😢😢

lenka188
22. nov 2019

@eriksonka1234 nie omylom, musi povedat, ze to bol podvod. Potom sa tym bude aj banka musiet inak zaoberat, ako ked uvedie, ze to bolo omylom. Ak povie, ze je to omyl, tak podvodnik musi dat suhlas na vratenie platby, co sa v tomto pripade asi nestane. Ziadna banka ti len tak nevrati uz raz pripisane peniaze. A druha vec, ze ked pojde na policiu, tam to oznaci ako podvod, ale v banke povie, ze to bol omyl, tak to uz ako bude vysvetlovat...

cacianka
22. nov 2019

@lenka188 bingo.dakujem ti ze si napisala.možno pomôže aj inym

evalin88
22. nov 2019

@babyprinc a nenapadlo ti, ze ta pani z modreho konika, ktora ti sala ten prvý kontakt, a ta ktora akoze vybavuje zmluvu je TA ISTÁ OSOBA??? Pouvazuj o tom prosím. Znie to viac ako pravdepodobne, niekto z teba iba ťahá peniaze. Je mi ľúto...😕

ja osobne som tiež na materskej, predtym som ale z môjho platu šetrila a teraz beriem z úspor.

sade88
22. nov 2019

@babyprinc ahoj, no ako bola si v tej banke a na policii? Velmi som zvedava ako si dopadla..

lilitela
22. nov 2019

Ja uz normalne premyslam nad tym, ze mozno aj cela tato diskusia je podvod, vsak uz som tu videla, ze sa niekto ponuka, ze posle peniaze postihnutej.

Inak este k tej zasielke. Stale ti este moze prist cosi absurdne (zmluva), akoze suhlasis so zaplatenim zalohy za poradensku cinnost (co ti moze byt prezentovane ako "formalita") a pod. Nakoniec ti moze prist vyjadrenie, ze ziadost o pozicku bola zamietnuta. Samozrejme peniaze za "poradenstvo" si dotycna nechava, tie si predsa "zasluzi", nie?

oli18
22. nov 2019

@sade88 este je asi tam, ak nepise 🤔

babyprinc
autor
22. nov 2019

@lilitela Prosim vas aky podvod? Vy nejste nahodou podvod? Ocom tu trepete?? Ja sa tu idem vyspovedat nech ma ludia vypocuju a podporia a vy tu idete napisat podvod? Sa spamtajate!!! Ked sa niekomu nepaci moj prispevok nikto ho citat nemusi a odpovedat!! To uz co je za vyjadrenie ze podvod?? Kto by mal cas tu pisat taketo veci?? Ano boli sme podat trstne oznamenie. Musime odfotit vsetky konverzacie dat to na papier a odovzdat policajtom. Vraj ta osoba okradla uz mnoho ludi a inymi sposobmi.

ticko
22. nov 2019

@mima1 hm asi ne požičia

judar
22. nov 2019

Ach..ako len moze byt niekto takto sprosty...ked uz potrebujem peniaze tak bud najblizsia rodina alebo druhorado spolahlivy kamosi a az potom isto banka a nie dake p*ce nezname od bohvie z kade co nataraju piate cez deviate

1sally12
22. nov 2019

A vobec ju nenapadne ze ide o jednu a tú istú osobu🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️este chce poslať dalsich 50e..ach boze pomooooc!🤦‍♀️🤦‍♀️

calendula321
22. nov 2019

No hlúpo naletela. Už je zbytočné ju súdiť, keď sa to stalo. Hlavne si to musí ona uvedomiť, aby už nabudúce takú chybu nespravila a viac sa učiť finančnej gramotnosti. Teraz je podstatné, že už je na polícii podané to trestné oznámenia. Aby sa zabránilo ďalším podvodom.

lilitela
22. nov 2019

@babyprinc Nerozculuj sa, a neber si to osobne. Uznaj, ze metody, ako od niekoho vytiahnut peniaze su rozne, a najlepsie su tie so sucitom. Veda faktom je, ze ta vobec nepozname, sme tu mnohe anonymne.
A energiu si setri, ked to chces niekomu dobre natriet tak nie mne, ale tej babe co ta podviedla. Na mne si to nevylievaj.

retatka
Autor odpoveď zmazal
jana91701
22. nov 2019

@srandujete no všetka česť a @babyprinc, skús cez banku ako ti radila @lenka188 , a keď nepochodíš do Mikuláša, napíš mi správu, pošlem ti tých zvyšných 50Eur.
Dúfam, že to je pre teba ponaučenie, ako neposielať cudzím ľuďom osobné údaje😉

babyprinc
autor
22. nov 2019

@jana91701 ano velmi som sa ponaucila, A viete co je najhorsie ze som osoba ktora viac pomaha druhym ako sebe samej😭. Stale dbam na inych ako sama na seba a tak som aj dopadla to teraz som z toho v soku jak ma pani oklamala keby viete ako bola doverihodna ze som nestihla polozit otazky ake som chcela, Pani zrejme vystavuje vela ludi z penazi😢...Policia to ma v rukach no ci to budu riesit a ako to neviem vobec :/ zajtra mame ist este odovzdat vsetky podklady na to ako sa to stalo😢..... Na svete existuju velmi zli ludia

taskataska
Odpoveď bola odstránená
zuzi0911
22. nov 2019

Len, aby ta pani z modrého koníka, nebola práve tá, ktorá ťa okráda ☹️

babyprinc
autor
22. nov 2019

@zuzi0911 samozrejme ze bola to ona, ved si zrusila cely ucet vsetko.... Ano napadlo ale zial mam obdobie depiek a nedokazem ani rozmyslat no stalo sa to, teraz som maximalne poucena ale mrzi ma to moc....

miadi
22. nov 2019

@babyprinc este ze si jej neposlala aj tych 50e

zuanach
22. nov 2019

A kedze si jej poskytla aj rodne cislo, moze ta namocit do velkych problemov......

zuzi0911
23. nov 2019

@babyprinc to ma fakt veľmi mrzí. Ako niekto môže takto žiť. To je otras, úbohé. Drz sa.

evittam
23. nov 2019

@babyprinc A ja sa cudujem a som smutná z toho,ze sa najdu este takí hlúpi ludia ako ty. Radosť s takymi "obchodovat". Prepac za uprimnost. Ale toto je dalsi priklad toho,ze ludska sprostost nepozna hranic.
A suhlas uz s napísaným a s
@amienne

evittam
23. nov 2019

@veronikaszabova To mas zbytocne. Financna gramotnosť niektorých ludi je na zaplakanie. Bohužiaľ.

evittam
23. nov 2019

@babyprinc Ako môže byt cudzi clovek, ktorého si v zivote nevidela a ktorý len tak od teba pyta peniaze za nic "taky dôveryhodný"?!
Skor bysom povedala, ze vidina 5000 Eur ti uplne zatemnila mozog. Tebe fakt nie je pomoci..

tinatitti
23. nov 2019

Tatra banka a Prima banka sú sestry. Maju rovnaký prefix 1100

evittam
23. nov 2019

@tinatitti Prima banka ma 5600. Tatra 1100.

veronikaszabova
23. nov 2019

@evittam zrovna som mala rozpisany status o tom 🙈

veronikaszabova
23. nov 2019

Tatra banka a Raiffka maju 1100

evittam
23. nov 2019

@veronikaszabova No dalsia co sa "vyzna"....😀😉

tinatitti
23. nov 2019

@evittam jejda áno, ja som si to pomýlila s Raifaisen. Prepacte