Pomoc 😢 zaručila sa, že mi vybaví pôžičku a teraz pýta peniaze
Ahojte, tak vcera som pridala prispevok ci mi niekto neporadi pomoc s pozickou. Ozvala sa mi jedna pani ze mi vie pomoct vraj brala pozicku na rodicak tiez ze pani jej ponukla 5000€ a splaca to po 69€ mesacne. Tak vravim si preco nie poslala mi cislo na tu pani. Pisala som jej a ona mi napisala ze mi to vybavi vraj jej mam poslat cele meno do mailu telefone cislo, adresu, rodne cislo, narodnost. Ja som jej to poslala teda a ona mi rano volal zevraj to mam schvalene ja cela natesena ze super vraj mam ist dat na ucet 100€ prvu splatku a peniaze budem mat do dvoch hodin tak sme to isli poslat. Peniaze neprisli vraj to posielala z Prima banky na Slovensku mne akoze a ze to pride zajtra. Dnes mi napisala vecer ze mam poslat dalsich 50€ aby mi to pripisala banka na ucet. Uplne som z toho zmatena mam doma poslednych 50€ a neviem co mam robit.... Vraj tie peniaze budem mat do hodiny ked zaplatim tych 50€... Pisala som jej preco mi to takto oznamuje preco mi to proste nepovedala hned alebo mi nezavolala vraj nema cas... Pani je z popradu ja z Bratislavy. Vraj zmluvu mi poslala postou uz. Prosim vas viem jej cislo telefonne a cislo uctu ak by sa stalo ze ma Pani okradla co si nechcem ani predstavit 😢 Vedia to zistit policajti?... Len mi tu nenadavajte ako som mohla na to skocit fakt potrebujem pocut nazory😢😢
@otak_besar Tu nemozes pisat ani o finančnej gramotnosti a rozum si vzal bohužiaľ dovolenku.
Hlavne ze sa v skole ucime recitovat do zodradia Mor ho ale o financnej gramotnosti nas nikto neuci.
@lavender273 mor ho je rovnako dolezite ako financna gramotnost.
tak isto telesna, vytvarna, hudobna a kazdy dalsi predmet.
to je zle prirovnanie.
spravne to ma byt, ze financna gramotnost by sa mala zaradit k ostatnym predmetom.
(popravde, ked vidim, kolko a co sa ucia moje deti, som na dnesny skolsky system strasne nahnevana. vychovava prave takych ludi, co na naletia na prvu trochu prespekulovanu vec. a celu schopnost kritickeho myslenia aby potom doma do deti hustil rodic. pricom skola nasledne kona kontraproduktivne. cele zle. kludne sa mozeme vratit k systemu, aky bol kedysi. nebol v nom vobec zbytocne siroky zaber vedomosti. praveze bol potrebny. jedine, preco prestal vyhovovat je, ze generaciu od generacie sme upistanejsi a rodicia to v detoch este podporuju. a potom su tu ludia, ktori miesto toho, aby pri takejto ponuke spozorneli, tak po nej hrabnu s presvedcenim, ze narazili na tajnu zlatu banu.)
ako si nakoniec dopadla.
Autorka? Vratili sa ti peniaze? Dotycna podvodnicka bola potrestana? Tak ako?

@babyprinc Dúfam, že čítam len nejakú prípravu na stand-up na tému nigérsky princ. Stále si kladiem otázku, načo stále posielajú emailami tieto podvody, veď nato snáď nikto naletieť nemôže... a hľa... nejaké individuum sa asi vždy nájde.
Chce to asi vždy trocha rozumu keď niekto od Vás žiada peniaze, navyše cez internet...