icon

Pomohla vám viera v Boha stať sa lepším človekom ? Ak áno, tak ktorá ?

16. júl 2020

Pekný večer žienky. Dlho nad tým rozmýšľam už vyše troch rokov tápam neviem čomu verím neviem kto som a kam patrím. Prežila som si toho v živote veľa skúsila som aj viac ohľadne týchto veci z jednej cirkvi do druhej zatiaľ som sa na 100% nenašla. Nikde ma to neoslovilo ale viem že v Boha verím len neviem ako k Nemu prísť bližšie. Keď ste uverili všimlo si aj okolie že ste niekto iný? Naplnila vás naozajstná božia láska ? Čo všetko sa zmenilo? Ako ste našli svoj smer ?

dominika087
17. júl 2020

Každú cirkev tvoria ľudia a ľudia sú hriešni. To ale neznamená, že nebudem patriť do cirkvi alebo chodiť do kostola len preto, že sú tam ľudia s chybami. Veď tam patrím/chodím kvôli Bohu a nie kvôli ľuďom. Treba sa sústrediť na PODSTATU, kvôli komu som tam. Veď všetci sme hriešni a robíme chyby. Potrebujeme odpustenie, milosrdenstvo....potrebujeme budovať vzťah s Bohom a nie sústrediť sa na nedostatky druhých. Môžeš sa opýtať samej seba: Ja možno nepotrebujem cirkev, ale nepotrebuje ona mňa? Veď viera sa má prežívať, darovať, odovzdávať aj v spoločenstve. Oháňame sa tým, že kat. cirkev "prikazuje a zakazuje". Napr., dopravné prostriedky sú na to, aby sme ich dodržiavali a došli bezpečne do cieľa. Aj prikázania, ktoré hlása cirkev, sú na to, aby nás usmerňovali a chránili a nijak neobmedzujú našu slobodu, veď ja ich môžem, ale nemusím dodržať. Je len na nás, ako sa rozhodneme, ale za rozhodnutia ponesieme dôsledky, presne tak, ako na príklade dodržania či nedodržania dopravných značiek. Alebo to skončí dobre, alebo opačne. ... A na otázku, či sa staneš lepším človekom prostredníctvom viery? Ak uveríš Kristovi, ktorý je LÁSKA a budeš sa mu pripodobňovať v láske, určite budeš dobrým človekom, lebo sa nebudeš pozerať na druhých cez ich chyby, ale cez lásku k blížnemu. 😉 Samozrejme, že sú ľudia, ktorí to tak robia a nepatria do žiadnej cirkvi alebo sú dokonca ateisti. Aj keď o tom možno ani nevedia, aj oni tak plnia Boží príkaz lásky, čo je skvelé 👍

silvike
17. júl 2020

@childuska no ved to je jasne ze vela ich celibat nedodrziava, ale tak oficialne ziju v celibate a teda akoze nemaju ziadnu realnu skusenost s intimnym zivotom. A zas tych co nedodrziavaju celibat je podla mna urcite mensina.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
rubinka
Autor odpoveď zmazal
ckocka
17. júl 2020

@rubinka Boha nevymysleli v Biblii.

rubinka
Autor odpoveď zmazal
ckocka
17. júl 2020

@rubinka No ešte ho može nájsť v Koráne, Talmude, Bhagavadgíte, Edde ...
Toho je.

rubinka
17. júl 2020

@ckocka - tvoj názor.

ckocka
17. júl 2020

@rubinka Keby len moj.

lenkakravcova
17. júl 2020

Viera v Boha ti pomôže iba stanoviť hranice. Nemyslím si, že ťa zázračne niečo naplní (ako božia láska, či čo to píšeš 🙂 ). To je skôr taká manipulácia niektorých cirkví, ktoré sa snažia zaujať tým, aké je zrazu všetko super.
Život je stále rovnaký - ja kým som našla svoju vieru (ktorá je islám), tak som prešla mnohými cirkvami a videla, zažila kadečo. Od príjemných po nepríjemné skúsenosti s ľuďmi a ich postojmi.
Čo ti môžem poradiť je:
- ži svoj život ako najlepšie vieš, a študuj rôzne smery (ak skutočne hľadáš niečo čo ti má dávať zmysel, a nie iba zaradenie sa do najbližšej skupiny nejakej cirkvi).

rubinka
17. júl 2020

@ckocka - každý má nejaký.

evulieeenka
18. júl 2020

Viera v Boha je velmi potrebna. Boh je Laska a zakon lasky nam on dal. Miluj blizneho tak ako seba, vravi Jezis sam.

tripetta
18. júl 2020

@silvike Že "nematka" 😀 Tak ty si potom "nemuž"😂

tripetta
18. júl 2020

Viera v ľudí, to je to, čo zasa ja hľadám a takmer nenachádzam. Je omnoho ľahšie veriť Bohu a v Neho, než ľuďom. Netrúfam si povedať, že som dobrý, či lepší človek. Na to mám až príliž veľa nedostatkov, pre tento svet som postrádateľný poškodený článok. Verím a cítim, že pre Boha nie.

tripetta
18. júl 2020

@rubinka Ale Ježiš nechodil iba do chrámov, chodil práve medzi ľudí, do krčiem (farizeji sa Mu posmievali, že je podľa nich žráč a pijan vína), do ich domov, k chorým, slabým, nie do žiadneho kostola, či biblie. Práve tam, kam nikto z ľudí nechodí, hoc aj pod ľudské dno, aj tam chodí Boh.

silvike
18. júl 2020

@tripetta ved to som ja nevymyslela ten vyraz, to pouzila ina diskutujuca, ja som len na to reagovala ;) p.s. ano, som nemuz 🙂

torysheer
20. júl 2020

Verim v Boha. Dal mi par dolezitych znameni, ktore ovplyvnili moj zivot. Som katolicka (krst, prijimanie, birmovku aj svadbu dva roky po civilnej som mala v 23rokoch, spolu s krstom prvej dcery). Ale v cirkev neverim. Odradili ma ludia, volam ich ,,pseudokrestania", moje svokry, pre ktore znamena krestansky zit- chodit do kostola, modlit, svatit. Ale nepoznaju co ju ucta, respekt, tolerancia, nesudenie druhych, odpustanie.... Ja sa tak zit snazim, a na stastie som konecne teraz blizko ludom, pre ktorych su to dolezitejsie hodnoty ako oblatky. Katolici, modlia sa kazdy den, no nikomu to nepredsuvaju. Takze moja odpoved- viera ma zmenila, no cirkev rozhodne nie. Ale zmenili ma ludia, v ktorych vidim uprimnu vieru a to ze naozaj aj podla nej ziju.

0silvia0
20. júl 2020

@torysheer cirkev môže za to, že tvoje svokry sa nesprávajú podľa kresťanských hodnôt?

rubinka
20. júl 2020

@0silvia0 - 😁

lenkakravcova
21. júl 2020

@0silvia0 Cirkev sú aj jej svokry - asi tak to myslela (preto cirkev nemusí 🙂 ).

0silvia0
21. júl 2020

@lenkakravcova no ved hej, ale nemusi sa dat znechutit prave tou neukazkovou castou cirkvi, moze sa inspirovat tymi, z ktorych si moze zobrat priklad. Ale to by musela chciet😳

lenkakravcova
21. júl 2020

@0silvia0 Ja osobne tiež poznám skôr divnýzch členov cirkvi než tých normálnych (pretože tí sa snažia nevytŕčať 😀)

rubinka
Autor odpoveď zmazal
lenkakravcova
21. júl 2020

@rubinka No a nie je to tak ? 🙂 Najviac väčšinou vidno takých krikľúnov a babky opletačky 😀

rubinka
Autor odpoveď zmazal
0silvia0
21. júl 2020

@lenkakravcova neviem, ja kriklunov a babky akosi neregistrujem, kde ich mam vidiet?

rubinka
Autor odpoveď zmazal
0silvia0
21. júl 2020

@rubinka ja chodim asi do cudneho kostola. Pridem, pomodlim, odidem, ja ani neviem kto tam bol😊

rubinka
Autor odpoveď zmazal
lenkakravcova
22. júl 2020

@rubinka No niektoré babky na dedinkách vás budú aj prenasledovať s blbými pripomienkami (kto nezažil, nevie aké to dokáže byť otravné a škodiť slabším jedincom na psychike) 🙂 jasné, že to ľuďom, ktorí o to nemajú záujem vadí.