icon

Ponaučenie pre rodičov navštevujúcich festival Pohoda

13. júl 2024

Dúfam že rodičia čo ťahajú svoje deti na pohodu majú konečne ponaučenie
👆

felycity
13. júl 2024

Skor by sme sa mali naucit pozriet si predpoved pocasia a vediet ju vyhodnotit, pohoda s tym nic nema, a ked pride burka a poceste rodicov zasiahne padajuci strom tak strom , ulica za to moze?

angelinja
13. júl 2024

suhlaim s autorkou...tieto celebrity sa nechcu vzdat svojo mládí a najtrapnejsia je vačková tkora si mysli ze ma stale 20 ...mozno je to staromodne ale prestname uz s tymto liberalizmom ze clovek moze vsetko v kazdom veku nieco sa proste nehodi, ok su ludia ktori od svojho malička maju taky styl zivota kedysi sa volali nezavislaci...ale tito ludia ktorych to podla mna asi polku ani nebai ale ifu tam aby povedai ze boli na pohode lebo je to "in"...predsa clovek ked ma deti sa im musi aj prisposobit a nie deti im...toto nepochopim. ja nehovorim ze clovek ma zit len pre deti a uz nerobit nic co jeho bavi...ale tieto modernosti su az za extremom uz. nakonec sa vzdy vsetko vrati k tomu co bolo...aj toto raz prestane a ludia si uvedomia ze co bolo v minulosti ze zena sa ma starat o deti a o rodinu a m uz je tu nato aby zabezpecil rodinu ze tak to proste je , je to prirodzene a vsetko co sa tomu vymyka neni dobre . atd atd a tak isto aj teito festivaly boli pre mladych bezdetnych..a tak to bolo ok a tak to aj je ok...ano mam 38 , a zila som v case kedy boli nezavislaci, raperi, skinhedi a pod ...a vsetci sme boli na diskotekavh a vonku ale rodicia boli doma a taktiez deti taketo nemali co robit na festivaloch lebo proste zabava takehoto stylu je pre mladych vzdy to tak bolo a je to normalne ano nasli sa vynimky ale to bol ich zivotny styl....

angelinja
13. júl 2024

aminimalny vstup bolo od 15 rokov ked uz a nie rodicia s kocarmi...wtf????mate dieta sedte doma a venujte sa dietatu a ked ste neni nan pripraveni deti si nerobte

annm81
13. júl 2024

@ivik4 ale mudruješ a poriadne od veci. Otvorím tvoj profil a tam fotka z Tuniska. Ty si tam ťahala aj decko??? Si normálna? Ktorá zodpovedná matka dotiahne decko na miesto, kde po plážach behajú teroristi, čo strieľajú do turistov? Tie desiatky mŕtvych ti ako varovanie nestačili???

beronsche
13. júl 2024

@angelinja to je dobrý bullshit, že niečo sa v určitom veku už nehodí, vyznieva to fakt extrémne v suvistosti s festivalom... To nie je staromodnost, to je obmedzenosť..

panonia
13. júl 2024

@huginko Ono už aj Modrý koník je ako Pohoda...politika a a zase politika.

kleopatra114
13. júl 2024

Ak by nebolo take horúce počasie , tak veru radšej zoberiem svoje dieťa na Pohodu ako do detského interiérového ihriska v Laugu. Veľmi má mrzí , ako to dopadlo .

ivik4
13. júl 2024

@annm81 jedna vec je ze si napisem svoj nazor a uplne akceptujem ten druhy ze niekto s dietatom tam ide takze tu dalej nevediem debaty ,nemam nutnost a ani pravo davat niekomu kazania ani menit jeho nazor a rozhodnutie. Je to uplne ok.
Zatial co moj nazor akceptovat väcsina len tak s usmevom nevie ...tiez ok
Ale druha vec je pisat mi ci som normalna. Si ok? Neviem co si to vobec dovolujes , ja som sa tu k nikomu skaredo nevyjadrila, nepytala sa ci su tie mami normalne,tak Ta poprosim nespravaj sa skaredo ani ty . Ano, som normalna, NORMALNE zodpovedna ako kazda ina mama ktora rozhodne kde s detmi pojde alebo nie.
Upokoj sa

Ahoj/te

annm81
13. júl 2024

Nie je to jediný festival, čo musel byť tento mesiac evakuovaný. Vďaka zmene klímy letá už asi nie sú vhodné na takéto podujatia - veď silné búrky sa stali pomaly každodennou realitou leta. Treba premýšľať o i presune festivalov na jar.

sara07
13. júl 2024

@beata_k môžeš sa ubytovat v meste v kamennom hoteli, funguje kyvadlova doprava alebo autom, nemusiš byt v stane vôbec
môžeš ist len na jeden den, nemusiš tam byt cely festival

dadis
13. júl 2024

@angelinja Si dobre obmedzena 😁, ty si doma sed a strikuj, ja ked budem mat 60, nemienim sediet doma

annm81
13. júl 2024

@ivik4 Síce si slovo nenormálna nenapísala, ale predsudok o nezodpovednosti si vyjadrila viac ako jasne. Realita je taká, že ísť s dieťaťom na Pohodu je pravdepodobne omnoho menej rizikové ako ísť s ním do Tuniska - takže tvoja predstava o tom, o koľko si zodpovednejšia vychádza len z tvojej neinformovanosti.

really8
13. júl 2024

@angelinja V jaskyni uz zaviedli internety? No toto

sara07
13. júl 2024

@angelinja nesuhlasim
bola som na festivale s najstarším , a zložil svoje pubertálne zbrane , prospelo to obom a bolo to fajn moc fajn
na festival chodia aj dôchodci, napr v ostrave máš pre nich jeden den zadarmo vstupne, takže bežne tam sedia v tieni alebo hopkaju 20 aj 70 no a čo ..
dakedy to nebolo lebo sme tu boli ako v base , nič len sediet doma a byt ticho nerozmyšlat

klementinka58
13. júl 2024

@annm81 par rokov dozadu jedno 6 rocne dievcatko ochorelo v egypte a musel po nu vladny special, tak citala som tu ale aj po inych forach presne vety typu " tahala si tam dieta, naco chodis s deckom po dovolenkach a este egypt a pod ".....takze suhlasim s tvojim komentom 🙂

h2
13. júl 2024

@angelinja Kto teda môže chodiť na festivaly? Mladé matky nie, lebo majú malé deti, staršie ženy, čo už majú veľké deti tiež nie, lebo sa to nehodí kvôli ich veku..
Prosím ťa, vrať se do hrobu!

sara07
13. júl 2024

@panonia pretože politika ti zasahuje do tvojho života viac než je vhodné , máš pravo aspon niečo napisat povedat kedže stále viac a viac odvadzame štátu vo forme dani, odvodov, dph a totálne maličky zlomok dostavame , nefungujuce školstvo a zdravotnictvo vie dost dobre zasiahnut do života
nebudem predsa nadavat lekarovi alebo učitelovi za to ked zodpovednost nesie vlada a politici, treba ti vysvetlovat kto vytvara zakony ktoré my musime dodrtživat ???????????
tak ano politika sa ma viac týka ako si viem pripustit
najlepšie už aj podla eu prieskumu sa maju dôchodcovia , na rodiny a deti sa kašle , všetko ide hore , takže ano , ked bude lepšie , nebude ta až tak politika trapit, skôr kde ist na vylet alebo program ale ked nemáš za čo berieš to inak
jasne vlade by vyhovovalo aby všetci boli tichučko a šuchali nohy

anonymous87
13. júl 2024

@angelinja teraz som sa veru dobre zasmiala 😅 a to som teda mama, ktora vela aktivit podriaduje detom, ale toto je fakt uplne mimo… akoze, ked sme rodicia, tak prestavame byt ludia so svojimi potrebami? A nie na festivalu nechodime, ale nevidim nic zle na tom, ze ine rodiny idu a uziju si to…halo, sme v 21.storoci, nie na zaciatku 60 rokov, ked zena patrila ku sporaku a bodka 🤯

mmoni89
13. júl 2024

@athelas86 súhlasím, ja to.nechapem kvôli tým horucavam, ja mam dosť a u detí človek ľahko podceni situaciu. Horucava a betón za mňa hrozna kombinácia 😀

ibrunova
13. júl 2024

Konkrétne Pohoda nie je festival, kde ožratí stoja s pivom pod pódiom. Samozrejme, že sú aj takí, ale tu bývajú rôzne besedy, tvorivé dielne, detské herne..

sara07
13. júl 2024

@mmoni89 u nás na školskom dvore je podobna horuca betonova smšt a nie každy ma možnost ist po dieta skorej, ja som tam 3 min a mám dost
takže ani na festival nemusim ist

luccija
13. júl 2024

@angelinja fúha tak to môžeme napísať, že ak by Viola, ktorú zabili v Ba v 35 r tuším?sedela doma s deťmi, alebo tá na východe, ktorú zabili 1.1. tiež mala rodinu, tak sa netula po nociach a nič sa im nestane.Mas zvláštne myslenie.A čo máš proti Vackovej?Už som videla po iné roky odtial aj fotky Heribanovej či Vasaryovej sú ešte staršie, keď už asi narazas na vek..ja neholdujem takejto zábave nešla by som tam ani, keby mi zaplatili, ale to už ideme selektovať kto môže, kto nie, podľa veku...
Ja sa týchto letných smršti bojím, takže ak by som tam išla idem preč skôr len ľudia sú tam zabyvani atď...v každom prípade organizátor ľudí upozorňoval a snáď máme aj svoj rozum a vieme vyhodnotiť riziko aj bez toho, že nám to niekto povie

beata_k
13. júl 2024

@sara07 A s autom sa da normalne najst volne parkovacie miesto ked odidem?

angelinja
13. júl 2024

necitam negativne komentare namna..naco nemam cas ani chut sa s vami bavit, napisala osm moj nazor a liberalne sliepo....ky typu tormova a pod ich nazory ma nezaujimaju este stale zostali aj normalni ludia ktori somnou suhlasia. viem ze ekby si to preciam tak su tam len nadavky ale nech napisu konkretne co sa im nepaci na mojom prispevku, ze maju deti a nechcu sa im prisposobit a prestat so svojim mladym stylom zivota?co je natom zle??? asi teda neboli pripraveni na deti lebo prirodzene sa nezmenili ....viem ze zas ziadne konkretnosti len ze som obmedzena, zastrale nazory atd--..neviete dat normalny argument...takze paaaaaaacko

really8
13. júl 2024

@angelinja ako vies ze boli negativne ked si ich necitala?🤔

panonia
Autor odpoveď zmazal
annm81
13. júl 2024

@h2 Mala by si chodiť len na kresťanské festivaly, tie sú ti vekovo primerané a bezpečné... teda.. ups.. samozrejme bezpečné, pokiaľ pánbožko nezabudne zatiahnuť ručnú brzdu na autobuse, alebo ak udrží autobus idúci na odpust na ceste...

angelinja
13. júl 2024

@really8 porzi zbezne stacilo mi videt obmedzena a par slov...nebudem pomedzi to ani riadky citat takze toto mi uplne stascilo co je to za ludi a co tam je pisane...ved od kovidu sa vieme predsa rozlisovat ci????a nemam naladu sa s takymi uz ani bavit proste v hlave to m aju inak usporiadane...a nepomohlo ani to ze sa vela veci potom ukaze ze my na "druhej strane "sme mali pravdu....proste pohoda neni pre deti a bodka. ale kto chce ukazovat ozratych ludi detom nech sa paci.ved sice aj kedysi byvali rodica ktori bravali svoje deti do krciem takze..toto je len ina obnova asi takyhc. no dobre ja uz tu koncim.hadajte sa dalej

panonia
13. júl 2024

@sara07 Tak nadavaj ďalej, ja makám na tom aby som sa mala stale lepšie 😀.

h2
13. júl 2024

@annm81 Presne na tie dievčatá s tým autobusom som si tiež spomenula, len som to sem nechcela písať. A ešte na dieťa, ktoré zabil pred pár rokmi padajúci konár priamo na školskom dvore. ☹️