icon

Porada o práci

danielapolacka
10. aug 2017

Dobrý deň , vie mi s týmto niekto poradiť? Pracujem v jednej firme ktora nieje vhodna pre tehotné a nepreradili ma na ine pracovisko tak som sa rozhodla dať výpoveď lenže som cez agentúru tak som poštou posielala hodinovku pred dvoma dňami a oznamili mi ze vyjadrenie pošlú v priebehu bud.týždňa len nechodím do práce , evidovať na úrad prace sa nemôžem bez vypovedneho listu , neviete ako to budem mat teraz z odvodmy ? Koľko sa platí alebo ako to funguje . Ďakujem

janickacrazy
10. aug 2017

@danielapolacka Urobila si hlúposť, prečo si sa nedala na maródku?

danielapolacka
autor
10. aug 2017

Bola som len mám super dr.ktorá mi viac ako dva týždne neuznala

evittam
10. aug 2017

@danielapolacka Ak ťa nepreradili na iné pracovisko a ty si normálne oznámila písomne tehotenstvo tak si nemala dávať výpoveď a určite nie hodinovú. Firma ak pre teba nemá adekvátnu prácu tak ty môžeš zostať doma s plnou náhradou priemernej mzdy. Je to v ZP - si chránená ako tehotná.

tabakmirka
10. aug 2017

No dať výpoveď bolo asi najhoršie čo si mohla spraviť lebo takto si ich v podstate zbavila zodpovednosti za teba, evittam má pravdu v tom, že ak pre tebe nemali vhodné miesto tak si mohla zostať doma a oni by normálne museli platiť. Teraz zostaneš bez príjmu a ešte si budeš musieť doplácať aj poistenie za tie dni čo nebudeš na úrade. Musíš dúfať, že ti to pošlú čo najskôr, normálne máš na to 7 dní aby sa šla zaregistrovať na úrad práce.

hettinka
10. aug 2017

@danielapolacka nechápem, prečo si odchádzala z práce. V prvom rade, je to ich problém, ako to vyriešia, nie tvoj. Ak si cez agentúru, mohla to riešiť aj agentúra a ponúknuť ti inú pozíciu...

evinea
10. aug 2017

No to teraz budes mat poriadne tazke ked si odtial dobrovolne odisla. Chces si hladat inu pracu kym nepojdes na matersku alebo zostanes len tak doma? V kazdom pripade za tie dni si asi bude smusiet poistku zaplatit sama tak hadam ti to poslu co najskor

danielapolacka
autor
10. aug 2017

To bolo tak ze som mala zmluvu na pol roka cize od februára do 1.8.2017 bola som na marodke a k 1.8 ma dr.vypísala s tým ze mi skoncila zmluva aby som sa hlásila na UP . Lenže mi predĺžili zmluvu k dňu 31.8.2017 lebo nemajú ľudí a inak sa s nimi nedalo firma ma odpísala s tým ze si to mam riešiť s agentúrou a agentúra ma nepresunula ani po druhý krát na inú pozíciu takže nemala som to také ľahké ako to vyzerá nikdy som nebola cez agentúru no ani nikdy viac nechcem sú to prizivnici a nerešpektujú žiadne zákony takže asi toľko k tomu.

simonkazga
10. aug 2017

Toto bol velmi zly napad. Ziadnu hodinovu vypoved ti neuznaju, dostanes absenciu za neodpracovane dni, z toho titulu ti stiahnu aj dovolenku a budes musiet doplacat aj zdravotne poistenie. Mala si im pohrozit, ze v pripade neposkytnutia vhodnej prace to posunies na Inspektorat prace, mohla si posledny mesiac sediet doma za prekazky na strane zamestnavatela - ak si svoje tehu riadne pisombe oznamila.

simca06022011
10. aug 2017

Sami od seba tu zmluvu predĺžiť nemôžu, dohodli ste sa na termíne do 1.8., ak nenastupis v tom termíne do práce PP je ukonceny. Či nejaká iná špeciálna zmluva sa píše v agentúrach? Ja nemôžem prikázať zamestnancovi s dobou určitou že musí u mňa ostať ešte mesiac. Keď dovz určitá, tak je určitá... Zmenu musia dohodnúť dvaja a ty to podpísať.