Poradíte hry a aktivity na učenie angliny malých detí?
Ahojte mamicky,
chcem otvorit diskusiu o vyucbe angliny pre male deti, nechcem tu rozviest diskusiu, ci je dobre ucit male deti cudzi jazyk alebo nie, take nieco tu uz je, ale chcem, aby mamicky, ktore maju skusenosti s vyucbou malych deti anglinu, tak aby pridali nejake vhodne metody, aktivity, hry, ktore sa daju aplikovat pri vyucbe angliny.
@kvojtanikova dik moc, uz sa aj na to tesim,len nech mam prvu hodinu za sebou
Dobry vecer, my ucime deti anglictinu (8rocne dievcatko a 4rocny chlapec) metodou Jolly Phonics, foneticka anglictina na zaklade zvukov, 45min hodina stoji cca 5eur, cena je uz vratane materialov na kurz - je to v Bratislave a Pezinku. Aj Helen Doron je super, maju vela skusenosti, mate pravdu cena je dost vysoka, zalezi aj od octu deti v skupine.
@readandlearn aka je to metoda a rozprava sa tam iba poanglicky ako deti reaguju ked nerozumeju a su rozdelene podla vekocych skupin
Jolly Phonics - v skupine su deti vekovo +-1rok, teda porovnatelne, nase deti su osobitne v skupinach, rozprava sa tam IBA po anglicky - hodne sa vyuzivaju knizky, work books, materialy, CD a DVDs kde deti zapajaju viac zmyslov a tym padom si spajaju anglicke slova s obrazkami - ci uz vdaka zraku, sluchu alebo hmatu, blizsie info Vam poslem internou spravou
Ahojte, chodi sem este niekto? ja zacinam tiez ucit v skolke, dve skupiny po pol hodinke a mam k tomu materialy Cookie and friends. Ale velmi sa mi pacia aj pesnicky na ktore dala link
@kvojtanikova , tak skusim pouzit aj tie. ako ste to ostatne zvladli, co ste zacinali v skolke ucit anglictinu? tiez mam z toho zmiesane pocity, ako budu reagovat deticky.
Ak budes ucit deti zabavnou hrou tak nemas co poakzit,deti budu stasnte a radi chodit na vyucbu ja som pouzivala pesnicky ktore si spominala a kazdu hodinu sme zacinali novou piesnou a vzdy ich opakovali a potom roznymi hrami sme sa ucili nove slovka dalo to dost zabrat ta priprava ale ked clovek videl usmiate ocka deti tak ma to kotivovalo a posuvalo dalej
@epelino uz teaz neucim, ucim iba dospelych pri detoch sa clovek dost zapoti,ale velmi rada spominam na to obdobie,lebo deti su vesel spontanne a daju cloveku vela energie, urcite pouzivaj aj slovencinu,lebo deti ti nebudu rozumiet, ja som prisla na prvu hodinu a len po anglicky som rozpravala ale stalo ma to vela usilia,pretoze deti na mna pozerali akoby som prisla z marsu tak na dalsich hodinach som skypovala zo slovenciny do anglictiny a tie piesne ja som pustila prvu piesen a ukazovala som im co tam spievaju a potom deti zacali sa pridavat a robit to co ja a na dalsej hodine na zaciatku sme si znova pustili tu piesen co sme sa naucili na prvej hodine a deti si uz co to pamatalia a potom sme preberali nejake ucivo a na konci nova piesen a na dalsej zopakovanie tych dvoch a takto si zapamatali opakovanim piesni slovnu zasobu a potom uzna nejkaej piatej hodine spievali piesne len co prisli do triedy
Prva pisen bola hello knock sing..... Tak ja som kyvala rukou ako hello,potom som klopala a potom akoze mam mikrofon v ruke a spievala a deti na tretej hodine tuto slovnu zasobu uz mali v hlave
Dufam ze som to napisala zrozumitelne lebo ja pisem ako madar
😀
@bonaquaba Dakujem za info. ja budem postupovat podla materialov Cookie and friends. No dostala som sa k tomu tak, ze som este na rodicovskej, dala som maleho do skolky a hladam si pracu. Jedna jazykovka u nas hladala lektorov a okrem ineho mi ponukli aj ucenie v skolke /stylom, nikto to nechce ucit 😀 lenze mne to prislo ako nieco nove, super, aj ked sa toho bojim. mala by som chodit 2x tyzdenne, pondelky a stredy, okolo 12-13 h mam hodinu, resp. su to dve skupiny, predskolakov, v kazdej bude 8 deti a budem kazdu skupinu vyucovat po pol hodine.
A ty ucis sukromne, ci cez jazykovku alebo ako?
a este, zajtra mam prvu hodinu.
Ahojte, tak mam prvu hodinu za sebou, zajtra ma caka dalsia, ak by chcel niekto popisat a povymienat skusenosti, budem rada 😉
@bonaquaba A ty mas pedagogicku vysku alebo ako si sa dostala k uceniu na SS? ja mam len certifikat, ktory som si spravila pocas pobytu v Anglicku a nejake skusenosti s ucenim.
Zatial ucim len jedneho studenta, myslim tak, ze je jeden clovek sam na hodine so mnou /one to one lesson. Ponukali mi aj kurz, kde je skupina 4 ludi, ale nemam s tym skusenost, neviem ako by som tu hodinu viedla... strasne sa toho bojim, neviem, ci to mam skusit ci nie 😕
@epelino ano ja mam anglinu vystudovanu,na tvojom mieste bys som vskusala ucit,ked mas taku moznost, kedze mas certifikat a bola si v england tak anglinu vies aj ked ucit je nieco ine,ale aspon to vyskusas a ja by som to brala ako vyzvu nieco nove sa naucit a posunut sa dalej, nikto nie je dokonaly a vsetci sa cely zivot ucime, takze go for it 😀 a prva hodina ako prebiehala s detmi a akomdopadla napis details
@bonaquaba Ahoj, no ved presne takto to beriem aj ja, som rada, ze este som doma, ked maly potrebuje, ale zaroven nesedim cely den len doma ale aj cosi zarobim... teraz ucim zatial len 4 hod tyzdenne, ale tak aj to je lepsie ako nic.
Prva hodina bola takato> mam v jednej skolke dve skupiny deti, jedny, ktore sa este neucili anj nikdy a druhu, tie deti uz anglictinu mali, rok, niektore dva. ale velky rozdiel medzi nimi nebol, v podstate si nic nepamatali ani ti, co sa uz ucili.
Sedela som s detmi pri stole a povedala som im ako sa volam a ze toto je moja najlepsia kamaratka macicka Cookie /to je Cookie and friends, tam su dane presne co sa berie na ktorej hodine/. Cookie ale rozprava inym jazykom, anglictinou, English. Opytala som sa ich, ci Cookie zavolame k nam aked suhlasili, nasadila som si na ruku manusku Cookie a zacala rozpravat s nou. Musim povedat, ze som musela pouzivat pocas hod aj slovencinu, lebo sa nechytali, ale vsetky pokyny som rozpravala v anj, aj ked som ukazovala nieco, co pochopili, neprekladala som. Manuska si podala s kazdym dietatkom ruku a predstavila sa a aj oni jej. Potom vsetci spolocne sme povedali Hello, Cookie. To bol taky uplny uvod. Cookie ich potom naucila pokyny ako Stand up, sit down, wawe, .. ktore sa spievali dalej v pesnicke , co som pustila z CD. ked sme dospievali a dotancovali, deti chceli este raz, no ja som mala dost 😀 tak este raz, potom bola aktivita s kreslenim, kde sme sa ucili farby, tak mali vyfarbit spravnou farbou, opakovali po mne tri anglicke farby , je kt omu aj plagatik, nalepky sme lepili a tak. potom pesnicka Tidy up.. pomohli mi upratat ceruzky, znova sme si zatancovali Hello song s tymi povelmi, potom Cookie povedala, ze uz musi ist domov, naucila ich Bye a zatancovali sme Bye bye song. Takto ubehlo 30 min. a za tym sommala tu druhu skupinu, robila som s nimi to iste, aj ked kazde dieta je ine, jedni sa vypytovali na vselico , napr. v tej druhej skupine bolo 7 chalanov a dve dievcata len, tak ti chalani tam skakali a na konci uz ani netancovali, len skakali po triede... 😒 ale co, myslim, ze to bolo celkom fajn, aj ich to zaujalo, na to, ze som to nikdy nerobila a mala som z toho obavy, to bolo myslim fajn. Dnes znova zopakujeme tieto pesnicky, skusim aby aj skusili uz spievat trosku ak si zapamataju, budeme sa dalej venovat farbam , vyfarbovat, strihat karticky, lebo tam su tri postavicky, cat, kangaroo a duck. kazda je inej farby. A budem sa ich pytat dokolecka Is this blue? Yes, No... Is this red? az dokedy im nieco nevtlciem do hlavok 🙂
Dobry vecer, mohol by mi prosim vas niekto poslat ten link na stiahnutie Super Simple songs na CD. Dajako sa mi to nedari . Dakujem
velmi dobra stranka pre deti aby sa naucili po anglicky - aj s vyslovnostou a videami a hrami
http://www.turtlediary.com/kids-games.html
Ahoj ja som rozprávky deťom v angličtine a hry ako pexeso a pod a tiež programy ako tento www.anglictina-bez-biflovani.cz/video-anglictin...

@bonaquaba ahojky, ja som to najprv zaspievala sama a ukazovala som. Potom po jednotlivych versoch, s tym ze deti po mne opakovali a vysvetlovala som co ukazujem (sing - spievat, play - hrat sa...), potom sme to skusili spolu a posledny krat aj s hudbou.drzim palce.