icon

Poraďte akého psíka stredného vzrastu si zadovážiť k deťom, na vidiek ?

sajka12
12. jan 2020

Poradíte nejakého stredne veľkého psíka? Aby bol vhodný k deťom a bývať bude na vidieku dom/dvor.

Strana
z2
taskataska
Odpoveď bola odstránená
korra
12. jan 2020

@sajka12 cena je vzdy "relativna", rozumiem, ze dolezita, ale je to len vstup, protna investicia. Moze sa stat a aj sa stava, ze sice kupis rozkosne lacne steniatko a preinvestujes na veterine raz tolko. Tym nechcem povedat, ze PP je 100% zaruka, nie je. Aj taky psik moze byt chory. Ale mas moznost, sancu si dohladat podla predkov trebars dlhovekost, vysledky zdravotnych testov (uz sa ich robi dost) atd. Jednoducho mas lepsie vychodzie predpoklady ako u "no name" psika, kde ani nevies kto bol tata, kto mama, ale ano, mozes mat aj stastie a mat dobru ruku... Akurat ked kupis zle, reklamovat nevyreklamujes nic. Pri PP mas kupnu zmluvu, mas konkretne meno a adresu chovatela. Niektore plemena su samozrejme drahsie, modernejsie, alebo menej pocetne, napriklad ten spominany entlebuch, je ich malicko, vacsinou sa jedna o zahranicne krytia, chovatel ma tym padom ovela vyssie naklady ako by nakryl "alikom tot tu vedla z dediny". Inak "lacnejsi" ako entlebuch, je jeho svajciarsky brat appenzel, len su trosku tvrdsi na vychovu, aj ked si myslim, ze ak to cloveka chyti, da sa vsetko 😉 aj ked niesu trojfarebny a trosku pripominaju gangstrov, ja by som k deckam volila bradaca, ci uz maleho alebo stredneho. Stredny temperament, ziadna padavka, dobra cvicitelnost a spolupraca, hravy, mozno trosku ustekanejsi, ale da sa to korigovat. Neplznu, ale trimovanie/strih vyzaduju, ale nic tragicke. Aj postrazia, zdravotne su na tom este ako plemeno dost dobre a cena za PP stena prijatelna... To len priklad. Aj ten pudel je fajn volba, ale ten asi len dnu a cenu rataj vyssiu aj zdravotne predispozicie su trosku horsie, resp treba dobre vyberat. Dalsie aj ked dnes uz zaznavane je nemecky spic, skor stredny, rozne farby, su to saskovia, ustekanejsi... Este aj seltia, ale to uz su vsetko dlhosrste (ja skor inklinujem k tym ustekanejsim ukecancom 😁), ale urcite je kopec dalsich, skuste tu vystavu, mate to tam pokope, aj deti budu mat zazitok a mozno... mozno nakoniec skoncite aj pri niecom vacsom 😁

sajka12
autor
13. jan 2020

@korra ďakujem pekne za rady. Musíme veľa rozmýšľať aj čítať. Tá výstava je dobrý nápad. Tiež som nad tým rozmýšľala že je iné vidieť obrázok a vidieť naživo

simca06022011
Autor odpoveď zmazal
hencsiii
13. jan 2020

Krásne steniatká a onedlho uz na adopciu 🙂

gurags
13. jan 2020

@sajka12 viem o jednom šteniatku, pošlem vám fotku do ss.

majci11
16. júl 2020

Dobrý večer. Poradíte mi o akého psíka ide?

Strana
z2