Poraďte bytové doplnky do bytu

26. mar 2021

Ahojte. Nedavno sme sa nastahovali do noveho bytu ktory sme komplet prerabali a zariadovali. Este stale vsak vsetko nie je doladene, potrebujem poradit. Napr na chodbe mame bielu komodu s drevenym povrchom nad nou zrkadlo, ale neviem co dat na vrch tej komody aby to nebolo take prazdne ale zas ani gycove, nieco jednoduche. Rovnako obyvacka mi posobi velmi chladno pretoze tam skoro nic nie je okrem nabytku stoliku a sedacky, pribudol teraz koberec ale je to fadne,smutne. Jasne, chcem aj zaclony ale na internete som nic nenasla, zavesy mat nebudem. Takisto aj doplnky ale kde mam vsetko nakupit ked je pizatvarane a cez internet nerada kupujem, kedze najradsej vidim vsetko nazivo, predsa realita je iba ako obrazok a celkovo nemam rada nakupovanie cez internet. Pripadne odkial mate dobre skusenosti ze dana vec vyzera tak ako na obrazku pripadne detailne pofotena nie 1 obrazok? Som z toho smutna ze byvam, ale necitim sa tu este tak ako “doma” ak chapete ako to myslim. Vdaka za tipy.

nafka0483
26. mar 2021

Ja nemama rada doplnky - len aby doplnili priestor. Pri zariadovani kupujem postupne podla toho co zistim, ze potrebujem. Z toho co pises ty mi tam velmi chybaju kvety, zelen - ziadne nespominas. Uz len jedna vcasia zelena rastlina urobi s miestnostou divy.

gotraveldiscover
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
gr3tch3n
26. mar 2021

Presne tak, občas stačí nejaký kvet a hneď to vyzerá lepšie. Ťažko radiť doplnky, keďže nevieme v akom štýle máš zatiaľ ten byt.. ono môže byť minimalizmus, retro, vintage... Inak odporúčam pre inšpiráciu prelistovať Pinterest alebo Instagram. Ja som tam našla inšpirácie asi na 10 bytov 😄

katkamatka7
26. mar 2021

Tam, kde si bývala doteraz, máš nejaké svoje obľúbené kúsky? Ale dizajnovo sa nehodia ? Obmeniť, premaľovať, prelepit, vytvoriť, vyhotoviť, spraviť podľa svojeho štýlu. Budeš mať svoje vlastné originály.

autor
26. mar 2021

Dievcata to som uplne zabudla napisat prislo mi to automaticke, samozrejme, ze kvety mam. Ale proste ten kvet to nezachrani, mne sa to stale vidi take prazdne, neutulne 😔

sili82
26. mar 2021

Skús si pozrieť stránku Bonami, tam sú inšpirácie a aj produkty rozdelené podľa miestností. Možno to skôr napadne, čo ti v izbách chýba, keď uvidíš ponuku.

nafka0483
26. mar 2021

Skus dat fotky, kde sa ti to zda take prazdne a podla toho vieme dat tipy co tam doplnit.

katkamatka7
26. mar 2021

Sezónne kvety, vetvičky, čo akurát kvitne a rastie vonku. Bahniatka, orgován, v lete kytica z lúčnych kvetov, z ihličnatých neopadne tuja. Úplne jednoduchá váza je zo sklenenej fľaše, ktorú by si už dávno vyhodila. Večer zútulní vhodné svietidlo, lampa, alebo LED pásy, odrazené svetlo od zrkadla.

pralinka25
26. mar 2021

ja mam teoriu ze vsetky "umele" doplnky su viacmenej gyc. nasilu kupene napisy svietniky lampase misy vazy z lacnych obchodov.
doplnok by malo byt nieco k comu maz vztah. co sa viaze s nejakou milou udalostou spomienkou osobou. oni taketo veci pridu postupne.
mam par veci ktore som si nechala po starych rodicoch, a teraz aj vela vyrobenych veci od deti. potom pouzivam sezonne dekoracie vianoce velka noc jesen. zvacsa ale tiez bud s detmi vyrobene alebo len minimalisticke.
pozri si na inspiraciu aj modru strechu.

tessa04
26. mar 2021

Ahoj, toto zariaďovanie, to sú také príjemné starosti🙂 My máme obývačku v takom stave ako ty, lebo korona 🙂 Tiež mi to vadí, ale prežijem to, snáď tie obchody raz otvoria. Skúšala si do obývačky nejaké obrazy na stenu? Také minimalistické v čiernom ráme s paspartou. Tak isto na tú komodu v chodbe môžeš položiť fotorámik, prípadne sviečku, difúzer, čo ti priestor aj prevonia. Prípadne nejakú sezónnu dekoráciu..Ja osobne mám rada doplnky, ktoré mi niečo pripomínajú, nekupujem ich nasilu, lebo treba priestor vyplniť. Daj tomu čas, postupne prídeš na to, čo sa ti kam hodí..a menej je niekedy viac. Inak, ešte mi napadlo nejaké pekné farebné kreslo do obývačky..

dusankomoj
26. mar 2021

Na chodbu na komodu daj košíky,máš kam hodiť kľúče,okuliare, ... a nevyzerá to potom ako neporiadok. A obyvačku ti bez fotky asi nikto veľmi neporadí. Ale toto máš už také prijemné starosti po prerábke😊

misa11111
26. mar 2021

No veď skús dať fotku, že si to vieme predstaviť

teleskop
26. mar 2021

pozor menej je niekedy viac, doplnky byvaju lapace prachu

oli18
26. mar 2021

@pralinka25 práveže Modrá strecha je výkladnou skriňou lacný gýčov zo "znčkových" obchodov (Kik, Pepco, ....)

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
eru331
26. mar 2021

Mne veľmi veľa urobili kvety, pekné kvetináče, farebné obliečky, fotky na stenách a takéto veci 🙂 To je pre mňa základ a mám rada aj vázy, živé kvety v nich, tiež aj sviečky napríklad, to mám rada 🙂

pralinka25
26. mar 2021

@oli18 tak zalezi na ake albumy pozeras. je ich tam vela aj inspirativnych s citom a vkusom. treba popozerat. nie vsetci tam holduju instantnym dekoraciam

oli18
27. mar 2021

@pralinka25 nad 50 fotiek album ani neotvaram. To su akoby profi fotky detailov. Ale pochopila som tie stovky fotiek, vacsina zrejme tuzi po uverejneni v roznych casopisoch o byvani. Ja som za striedmost, radsej hodnotne par kusky, ako kopec lacnych gycov. Hold, kazdy nema esteticke citenie.

zitulina
27. mar 2021

Umelý buxus guľa. Mne sa veľmi lúbí 😊

buzby
27. mar 2021

Doplnky zutuľnujú domov a podľa mňa by mali byť súčasťou každého moderného bytu či domu. Samozrejme, všetko s mierou a žiadne gýč. Skús si pozrieť FB stránku jednej poľskej dizajnérky, možno tá niečo zaujme. https://m.facebook.com/Marta-Czerkies-Home-Desi..., alebo si pozri televíznu stanicu Canal plus Domo.

oliviakatka
27. mar 2021

Zaleži v akom štýle máš zariadený byt. Mne osobne sa napríklad nepáči leskla dlažba a nabytok s vysokým leskom, ani chladne 'industrialne' zariadenie. Mám rada svetlé, teplé útulné miestnosti, prírodné materiály, určite by som obývačku dolatila takto + vankúše

lma633593
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vierkaa0
23. máj 2023

ahojte, nie je to az tak stara tema, tak v nej skusim len pokracovat 🙂 chcem sa opytat ohladne doplnkov, kde ste kupovali v poslednej dobe nejake pekne. bola som pepco a podobne, ale to uz mi pride take, ze to ma kazdy proste, tak by som take trosku nieco ine mozno. mala by som zaujem napriklad o nejake vazicky, zrkadlo, nove vankuse dekorativne a podobne 😇

wetsel
25. máj 2023

@vierkaa0 aký štýl by to mal byť? Alebo farebne by sa ti čo hodilo? Skús nejak bližšie, lebo takto ako si to rozpísala, tak to ozaj asi všade niečo nájdeš.

vierkaa0
2. jún 2023

@wetsel nemam vyhradeny nejaky konkretny styl. proste sa mi to musi zapacit na prvy pohlad, musi mi to nejak zapasovat do interieru. akoze nic konkretne nemyslim, pozriem si rada vsetko a vela 😀

anavixy
2. jún 2023

@vierkaa0 na bellarose.sk su nadherne veci, akurat teda nestoja tolko co v pepcu ci v jysku atd. Aj Butlers, Bonami, ale krasne doplnky ma podla mna aj HM Home a Zara Home, teraz uz ma home sekciu aj Reserved, Sinsay (hoci teda tie su tiez take dostupne, ze asi ich bude mat vela ludi, ale ked sa mi nieco paci, tak mi je to jedno) 🙃

vierkaa0
2. jún 2023

@anavixy dakujem, popozeram to, lebo fakt neviem. akoze je mi jasne, ze ked chcem kupovat niekde inde, tak to bude o nieco drahsie, ale to je mi uz asi jedno 😀

marika142
6. jún 2023

@vierkaa0 poradila by som pozriet si este aj Eglo. neviem, ci uz mas nieco vybrate, ci nie, ale vyplati sa. my sme boli priamo v predajni a krasne veci, akoze tie doplnky su niekedy dost podobne v obchodoch, ale tu som objavila aj take, co inde nie. a ono aj ta kvalita je ina ako v Pepcu, Sinsay a takychto lacnejsich obchodoch.

vierkaa0
15. jún 2023

@marika142 tam sa mi to paci, pozerala som si na eshope ponuku. len rozmyslam, ze ci mam objednat, alebo si radsej spravit mini vylet a ist do niektorej z predajni a aj popozerat normalne. predsa len to je asi lepsie.

juma2
20. jún 2023

@vierkaa0 ak mas taku moznost, tak ja by som hned sadla do auta a isla. teda ak by ma mal kto odviezt 😅 vsak lepsie je, ked si mozes normalne osobne pozriet vsetko, pomotkat sa, povyberat, poobzerat.