Poraďte dobrý mop na dlážku

misulikes
29. okt 2014

Ahojte, mate skusenosti s parnym mopom 10v1?? Chcela by som nejaky mop, ktory mi ulahci umyvanie plavajucej podlahy, dlazky, aby som sa stale nemusela sklanat nad vedro, namacat si hlavicu(handru) z mopu.
S ktorym mate dobre skusenosti.
Dakujem za kazdu radu

zita19
29. okt 2014

Ja mam Viledu strapcovy s original zmykacim kyblom a som spokojna. Mame lino

jaja1979
30. okt 2014

@misulikes Ja mam tento a som tiez spokojna. http://www.bonaspraymop.sk/

ichbinich
30. okt 2014

Ja mam Leifheit mop so zmykacim "sitkom". Ak by som si mala vybrat este raz, investovala by som tych asi 50€ a kupila si ten este stabilnejsi, toto sa mi poriadne prehyba, ked to chcem dobre vyzmykat.
Ale to bol aj moj argument, nechcem si macat ruky a sklanat sa k tomu, kedze som casto musela upratovat s dcerou v nosici na chrbte...
Mam tento: http://www.leifheit.de/de/produkt/details/combi...
Mame drevene parkety, linoleum a kachlicky. Na tie parkety to musim zmykat viac a vtedy by som si priala ten lepsi 😉

misulikes
autor
30. okt 2014

@jaja1979 a ked chces handru co je na mope vyzmykat, vyprat, ako to funguje, princip pary tam je? dakujem!!

misulikes
autor
30. okt 2014

@ichbinich ved to, ja to budem pouzivat hlavne na plavajucu podlahu, tak handra musi byt poriadne vyzykana...

martuskask
30. okt 2014

ja som dostala H2O mop, nalejes tam destilovanu alebo prevarenu vodu, zapnes a umyvas. Ma aj nadstavec na koberec, ten pekne vycisti parou. Pouzivam ho na plavajucu, na koberce a kachlicky. Su k nemu rozne nastavce na umyvanie okien, kachliciek v kupelni, zrkadla, dokonca aj nejaky naparovac na oblecenie. Ale to som nepouzivala, pouzivam len na podlahu. Ked podlahu doumyvas, tak len jednoducho das dole z mopu taku handricku, ktora je na suchy zips a bud vyumyvas v umyvadle, alebo vyperies. Su k tomu aj nahradne, ked treba vymenit. Ja som zatial nemenila, len oprala a to ho pouzivam cca pol roka. Stoji okolo 80 eur inak.

ichbinich
30. okt 2014

@misulikes:
Tak potom ten drahsi... Treba davam pozor, aby nebolo v kybli vela vody, lebo potom pri zmykani tam tu handru zase namocim... Takze maximalne 4 litre (ale ma zvnutra oznacenu skalu). Ja to nezmykam iba tlacenim rukami, ale stupnem na to. A potom sa to prehyba 😉
Takze si kup ten, co sa ma na to stupat, lebo to ma paku na nohu a tou nohou to "zmykas".

misulikes
autor
30. okt 2014

@martuskask nieco podobne je ten parny mop 10v1. Len je dobre ze s tou jednou handrickou umyjes cely dom,by? ked sa to nikde nezmyka?
Pri mojom malom mozem kazdy den umyvat a kazdy den bude zem spinava...

martuskask
30. okt 2014

@misulikes no ved preto si ju vies oprat. alebo si kupit nahradne a striedat si ich. ja s tym umyvam tak dva - tri krat do tyzdna a vzdy vyperiem a je to v pohode. aj ked uz som si zaobstarala aj nahradne a chystam sa vymenit a pouzivat zasa novu. podla mna na tych co zmykas sa tiez drzia bakterie a musis to vycictit alebo vyprat. ale ty sa musis rozhodnut, ze co by si chcela.

jaja1979
30. okt 2014

@misulikes Princip je ten, ze na tele mopu je nadobka s tekutinou a funguje to na principe spreja, len stlacis rukovat niekolko krat, nastriekas pred mop na podlahu a zotries. Handra je na suchy zips, tu len polozim na zem a prilozim na nu mop, ona sa prilepi. Ked mam vsetko hotove, handru len odlepim a operiem v pracke - uplne bez roboty. Nepouzivaju sa ziadne vedra, nic sa nezmyka.
Princip pary tam nie je. Mala som kedysi aj parny mop, ale liezlo mi to na nervy vsade so sebou tahat kable. Toto mam odlozene v kute a kedykolvek sa nieco zaspini alebo vyleje, len nastriekam a utriem.
Pozri si, ako to funguje.

https://www.youtube.com/watch?v=HWaxlhKZoFA
misulikes
autor
6. nov 2014

@jaja1979 Vyzera dobre ten Bona mop, len mne sa nepáči to že by som mala s celkou tou handoru umyť napr.celu obývačku, chýba mi tam to že namočiť vyžmýkať, viem môžem to urobiť, ale teda chcem taký mop, kde sa nemusím sklánať k tomu vedru s vodou. ale dakujem ti pekne za tvoj názor

bigesprit
17. dec 2014

ahoj. smiem sa opytat ako si sa nakoniec rozhodla a ci si spokojna s vyberom?

leniciatko
2. apr 2015

včera mi prišiel tento a som na max. spokojná. http://www.leifheit-online.sk/leifheit-sada-twi...