icon

Poraďte psa

bambushka
13. sep 2021

Ahoj baby, chcela by som sa opýtať na vaše skúsenosti so psami. Mame rodinny dom, malé 2 ročne dieta, manžel trávi cas prevazne doma. Chcela by som psíka, ktorý je inteligentný, da sa vycvičiť, môže byt celoročne vonku a maleho až stredného vzrastu. Mal by akceptovať ine zvieratá( nemať lovecké pudy), moje dieta, macku a nemal by byt príliš citovo naviazaný( aby nezavijal cele dni) a hyperaktívny. Dakujem za tipy.

alvaluka
13. sep 2021

@bambushka kolia?

hederamonstera
13. sep 2021

@bambushka my mame anglickeho buldoga a je to uzasne rodinne plemeno s uzasnou povahou, na ktorej sa dost zasmejeme. Ale nesplna tvoje podmienky - nie je to vonkajsi pes a vie byt tvrdohlavy😊
Ale kazde plemeno ma predispoziciu k niecomu ale vo finale zalezi na vasej vychove 🙂

bambushka
autor
13. sep 2021

@hederamonstera to je v poriadku, ako je to s tou tvrdohlavosťou? Da sa vycvičiť alebo je to moc tažké?

bambushka
autor
13. sep 2021

@simca06022011 presne to, vôbec sa nechcem unáhliť . Chcem si pred tým fakt urobiť Prieskum, popýtať sa chovateľov, a psa zadovážiť ked budeme na 100 percent rozhodnutí a pripravení.

hederamonstera
13. sep 2021

@bambushka da sa 🙂 je velmi inteligentny, pochopi hned co po nom chcem. Ale obcas vidno, ze nad tym premysla, ze ci ma posluchne😂 su to uzasne povahy, ktore miluju svoju rodinu (preto si ho neviem predstavit vonku, vedia sa strasne naviazat a furt je pri nas)

ale mne sa osvedcila pozitivna vychova - vyuzitie Pavlovho reflexu - pochvalit ho, ked spravi nieco dobre (nie ako vacsina cvici bitim a autoritativnym pristupom). Pride mi to rychlejsie a laskyplnejsie.

Len nevyhoda buldogov je, ze mozes “vychytat” velmi zly kus, co sa tyka zdravia - ja som mala stastie, doteraz mu nic nebolo - ale vacsina ma problem so srstou, s ocami, srdcom.

bambushka
autor
13. sep 2021

@hederamonstera Dakujem za infosky. Všimla som si ze sa chudáci dožívajú 8 -10 rokov v priemere.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
simona92101
13. sep 2021

@bambushka mam 2 r dcerku a nemeckeho ovciaka dlhosrsteho,od malicka vyrastal s detmi,lepsie plemeno ani neviem odporucit 😉 aj postrazi,aj maznak,samozrejme treba sa mu velmi venovat,zahrada nestaci..k detom je vhodny este zlaty retriever.ak chcete aby bol celorocne vonku,odporucila by som psa s podsadou,t.j nic hladkosrste.drzim palce

marca12
13. sep 2021

@bambushka my sme mali vzdy labradorov. Pre mna je to najmilejsie stvorenie a k detom idealny spolocnik. Dobry spolocnik k detom je aj boxer

bambushka
autor
13. sep 2021

@ptmt1011 som rada, ze niekto zdieľa taký istý názor ako ja. Pes je štastný vonku a o tom ma nikto nepresvedčí, ovsem, ak si odmyslíme spoločenské plemena, ktore žili v palácoch.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
bambushka
autor
13. sep 2021

@simona92101 Dakujem 🙂

simca06022011
13. sep 2021

@ptmt1011 a nie je to ani zdrave, ja mam viszlu a ked si predstavim ako s nim niekto spava v posteli... ved by som ho denne musela kupat a este aj postel si prezliekat:D no kdeze... chlpy, spina z vonku, vyvala sa v trave, v lese, hocikde... :D moj mal uraz a fakt sa naucil u mna v posteli spat, ja som bola od chlpov dopichana, neznasam to :D rychlo ako sa zahojil isiel do pelecha a opravi sa plot ide von... a dnu len ak bude velky mraz...

bambushka
autor
13. sep 2021

@simca06022011 🙂 ze od chlpov dopichana. No to hej. A niektoré maju takú ostrú srsť co zájde všade a nedá sa odstrániť a dopichas si zadok na gauči. Ale to len na pobavenie....

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
bambushka
autor
13. sep 2021

Este som rozmýšľala nad dočaskou. Nemáte skúsenost? Len sa bojím tých regul ktore dávajú útulky. Napríklad zoberieš si psa a oni ti prídu skontrolovať podmienky. Akože rozumiem tomu, na druhej strane oni to robia až agresívnym spôsobom, tie všetky príkazy, kastracia, pes vo vnútri, jedno ze ma 60 kíl a srsť ako medveď...

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
zuzu188
13. sep 2021

My máme 4 mesačnú fenku jazvečíka a iného psa by sme nechceli. Máme dve deti a aj kocúra. Deti zbožňuje a aj kocúra,stále sú spolu 🙂 rýchlo som ju naučila základné povely,občas je síce tvrdohlavá,ale s tým sme rátali od začiatku

sisska
13. sep 2021

ahoj, my máme psíka z útulku a je to najúžasnejší priateľ, akého sme mohli dcérke (a aj sebe) dopriať. Je to fenka - kríženček vlčiaka s niečím menším, takže je stredného vzrastu, cez deň je vonku (ale s prístupom dnu) a večer spí vnútri v peliešku. Je to vďačné, priateľské, učenlivé a dobrácke stvorenie ❤ Predtým sme mali tiež z útulku staršiu fenočku v dočaske, bola takisto úžasná a bezproblémová.

tafita
13. sep 2021

@bambushka my sme mali na dvore 18 rokov(!!!) stredneho spica. Bol uzasny, ale dost stekal. My sme si zvykli, ale treba brat do uvahy aj toto.

gazpalm
Autor odpoveď zmazal
silvusias
13. sep 2021

Pokiaľ nechcete papierového psíka, tak z útulku, sú to väčšinou najvernejší havkovia a veľmi vďační 🙂

mandarinka555
13. sep 2021

@bambushka To chceš psa vlastne načo ? Aby si ho na celý život zavrela do koterca, alebo priviazala desať kilovou reťazou o búdu ? Lebo nič iné mi z toho nevychádza....No a zabila si to hláškou "aby nebol citovo naviazaný" wtf ? Pes je tvor spoločenský....samota ho ubíja...tak ťa veľmi prosím, aby si si žiadneho psa nekupovala, lebo to bude ˇˇdalšia ubolená a opustená duša, ktorých tu máme na státisíce 😢

karmen118
13. sep 2021

Zlatý retriever a labardor sú super k deťom, ale sú to vyslovene rodinné psy, deti milujú a áno vydržia aj vonku, ale sú veľmi kontaktní, chcú čo najviac stráviť čas s ostatnými zo svojej svorky, ktorú tvorí pán a jeho rodina. Najradšej sú po boku svojej rodiny - či už vonku, alebo vo vnútri. Vídavala som pár labradorov nechaných vonku na dvore, takí boli osamotení, že okoloidúcim strkali nosom popod plot loptičku, aby im hádzali a natískali sa k plotu aby ich pohladkali, keď ľudia odchádzali kňučali a zavíjali. Hrozné niečo :(

dusankomoj
13. sep 2021

My máme retrieverku a je inteligentná(občas až moc) a neskutočne tolerantná a trpezlivá k môjmu malému(ak nájdem granule s kaviárom,tak jej kúpim 15 kg🤣) a k yorke,ktorá má pár mesiacov a je to čertica😜

bambushka
autor
13. sep 2021

@dusankomoj zlate si

dusankomoj
13. sep 2021

@bambushka kompletne mám takúto zostavu🤣 dvaja vnútri a jeden vonku(väčšinou). Aj keď už som mala myšlienku,že ich vopchám do voliery všetkých😇

bradaciky
13. sep 2021

@bambushka Dobrý večer, pozerám že ste z Rusoviec. Mám v Čunove cvičák pre psíkov, príďte sa kľudne niekedy pozrieť na výcvik. Uvidíte v rovnakej situácii rôznych psíkov, môžete sa porozprávať s ich majiteľmi, 80 percent sú rodinky s deťmi. Mať psíka je pre deti naozaj úžasné,ale treba k tomu pristupovať racionálne, nekupovať psa podľa obrázku, lebo z toho môže byť aj celkom slušná kalamita(; napíšte mi sem....psiklubcunovo@gmail.com

gir
13. sep 2021

@bambushka keď túžiš po čuvačovi, tak choď do toho, ja mám a aj dve malé deti. Fakt je to pán pes.

poopsie
13. sep 2021

@pepek11 a co vravíš na rasu Puli?