Poraďte psa
Ahoj baby, chcela by som sa opýtať na vaše skúsenosti so psami. Mame rodinny dom, malé 2 ročne dieta, manžel trávi cas prevazne doma. Chcela by som psíka, ktorý je inteligentný, da sa vycvičiť, môže byt celoročne vonku a maleho až stredného vzrastu. Mal by akceptovať ine zvieratá( nemať lovecké pudy), moje dieta, macku a nemal by byt príliš citovo naviazaný( aby nezavijal cele dni) a hyperaktívny. Dakujem za tipy.
@bambushka my mame anglickeho buldoga a je to uzasne rodinne plemeno s uzasnou povahou, na ktorej sa dost zasmejeme. Ale nesplna tvoje podmienky - nie je to vonkajsi pes a vie byt tvrdohlavy😊
Ale kazde plemeno ma predispoziciu k niecomu ale vo finale zalezi na vasej vychove 🙂
@hederamonstera to je v poriadku, ako je to s tou tvrdohlavosťou? Da sa vycvičiť alebo je to moc tažké?
@simca06022011 presne to, vôbec sa nechcem unáhliť . Chcem si pred tým fakt urobiť Prieskum, popýtať sa chovateľov, a psa zadovážiť ked budeme na 100 percent rozhodnutí a pripravení.
@bambushka da sa 🙂 je velmi inteligentny, pochopi hned co po nom chcem. Ale obcas vidno, ze nad tym premysla, ze ci ma posluchne😂 su to uzasne povahy, ktore miluju svoju rodinu (preto si ho neviem predstavit vonku, vedia sa strasne naviazat a furt je pri nas)
ale mne sa osvedcila pozitivna vychova - vyuzitie Pavlovho reflexu - pochvalit ho, ked spravi nieco dobre (nie ako vacsina cvici bitim a autoritativnym pristupom). Pride mi to rychlejsie a laskyplnejsie.
Len nevyhoda buldogov je, ze mozes “vychytat” velmi zly kus, co sa tyka zdravia - ja som mala stastie, doteraz mu nic nebolo - ale vacsina ma problem so srstou, s ocami, srdcom.
@hederamonstera Dakujem za infosky. Všimla som si ze sa chudáci dožívajú 8 -10 rokov v priemere.
@bambushka mam 2 r dcerku a nemeckeho ovciaka dlhosrsteho,od malicka vyrastal s detmi,lepsie plemeno ani neviem odporucit 😉 aj postrazi,aj maznak,samozrejme treba sa mu velmi venovat,zahrada nestaci..k detom je vhodny este zlaty retriever.ak chcete aby bol celorocne vonku,odporucila by som psa s podsadou,t.j nic hladkosrste.drzim palce
@simona92101 Dakujem 🙂
@ptmt1011 a nie je to ani zdrave, ja mam viszlu a ked si predstavim ako s nim niekto spava v posteli... ved by som ho denne musela kupat a este aj postel si prezliekat:D no kdeze... chlpy, spina z vonku, vyvala sa v trave, v lese, hocikde... :D moj mal uraz a fakt sa naucil u mna v posteli spat, ja som bola od chlpov dopichana, neznasam to :D rychlo ako sa zahojil isiel do pelecha a opravi sa plot ide von... a dnu len ak bude velky mraz...
@simca06022011 🙂 ze od chlpov dopichana. No to hej. A niektoré maju takú ostrú srsť co zájde všade a nedá sa odstrániť a dopichas si zadok na gauči. Ale to len na pobavenie....
Este som rozmýšľala nad dočaskou. Nemáte skúsenost? Len sa bojím tých regul ktore dávajú útulky. Napríklad zoberieš si psa a oni ti prídu skontrolovať podmienky. Akože rozumiem tomu, na druhej strane oni to robia až agresívnym spôsobom, tie všetky príkazy, kastracia, pes vo vnútri, jedno ze ma 60 kíl a srsť ako medveď...
My máme 4 mesačnú fenku jazvečíka a iného psa by sme nechceli. Máme dve deti a aj kocúra. Deti zbožňuje a aj kocúra,stále sú spolu 🙂 rýchlo som ju naučila základné povely,občas je síce tvrdohlavá,ale s tým sme rátali od začiatku
ahoj, my máme psíka z útulku a je to najúžasnejší priateľ, akého sme mohli dcérke (a aj sebe) dopriať. Je to fenka - kríženček vlčiaka s niečím menším, takže je stredného vzrastu, cez deň je vonku (ale s prístupom dnu) a večer spí vnútri v peliešku. Je to vďačné, priateľské, učenlivé a dobrácke stvorenie ❤ Predtým sme mali tiež z útulku staršiu fenočku v dočaske, bola takisto úžasná a bezproblémová.
Pokiaľ nechcete papierového psíka, tak z útulku, sú to väčšinou najvernejší havkovia a veľmi vďační 🙂
@bambushka To chceš psa vlastne načo ? Aby si ho na celý život zavrela do koterca, alebo priviazala desať kilovou reťazou o búdu ? Lebo nič iné mi z toho nevychádza....No a zabila si to hláškou "aby nebol citovo naviazaný" wtf ? Pes je tvor spoločenský....samota ho ubíja...tak ťa veľmi prosím, aby si si žiadneho psa nekupovala, lebo to bude ˇˇdalšia ubolená a opustená duša, ktorých tu máme na státisíce 😢
Zlatý retriever a labardor sú super k deťom, ale sú to vyslovene rodinné psy, deti milujú a áno vydržia aj vonku, ale sú veľmi kontaktní, chcú čo najviac stráviť čas s ostatnými zo svojej svorky, ktorú tvorí pán a jeho rodina. Najradšej sú po boku svojej rodiny - či už vonku, alebo vo vnútri. Vídavala som pár labradorov nechaných vonku na dvore, takí boli osamotení, že okoloidúcim strkali nosom popod plot loptičku, aby im hádzali a natískali sa k plotu aby ich pohladkali, keď ľudia odchádzali kňučali a zavíjali. Hrozné niečo :(
@dusankomoj zlate si
@bambushka kompletne mám takúto zostavu🤣 dvaja vnútri a jeden vonku(väčšinou). Aj keď už som mala myšlienku,že ich vopchám do voliery všetkých😇
@bambushka Dobrý večer, pozerám že ste z Rusoviec. Mám v Čunove cvičák pre psíkov, príďte sa kľudne niekedy pozrieť na výcvik. Uvidíte v rovnakej situácii rôznych psíkov, môžete sa porozprávať s ich majiteľmi, 80 percent sú rodinky s deťmi. Mať psíka je pre deti naozaj úžasné,ale treba k tomu pristupovať racionálne, nekupovať psa podľa obrázku, lebo z toho môže byť aj celkom slušná kalamita(; napíšte mi sem....psiklubcunovo@gmail.com

@bambushka kolia?