icon

Poraďte vysokú školu v Bratislave a okolí

perimaster
22. jan 2014

Mal by som zaujem o externe studium s moznostou individualneho studia pretoze robim na zmeny a niekedy my vychadza aj sobota. Zaujem mam o menezment, marketing a podnikanie. Viete mi nieco odporucat co nie je extra narocne a drahe? Nehovorim ze sa nechcem ucit a studovat zadarmo. Za kazdy nazor budem vdacny.

saurian
22. jan 2014

@perimaster
ahoj, ak mozem poradit, najdi si cas a vytipuj si skoly a odbory na nich, ktore ti vyhovuju, a ktore ponukaju externe studium. na tie sa potom zameraj. pozri na stranku, musia zverejnovat vysku skolneho. tiez moznosti znizenia ci oslobodenia od skolneho (napr pre soc.dovody - teda nizky prijem, mamicky na materskej.... a pod).
co sa tyka externeho studia, pokial viem tak tam neexistuje individualny plan, su zvycajne predpisane prednasky/konzultacie (soboty, alebo napr kazdy druhy piatok a sobota, jeden-dva cele tyzdne v semestri....tiez byva zverejnene), ci su tieto prednasky povinne, resp. aku neucast s urcitostou ospravedlni vyucujuci/skusajuci najdes v studijnych poriadkoch.
napr. ja chodim na EU BA, mame len soboty, su povinne, 25%neucast ospravedlnuje vyucujuci, 50% a viac dekan, pripadne moze dat vyucujuci nahradne plnenie (napr nejaku seminarku a pod). ale za cely cas len 1 vyucujuci to striktne kontroloval a daval nahradne plnenia, aj to nikto nezvykol kontroloval pocet studentov v poslucharni, ale len podpisy na prezencke, aj to len niektory (co ta moze podpisat aj niekto iny). skolne som tiez nemala prilis vysoke (kvoli RD mi znizili vzdy), narocnost uciva by som povedala taky stred.

perimaster
autor
22. jan 2014

praveze pozeral som skoly, ale potreboval by som este informacie z pravej ruky. My sem tam robime aj v sobotu rano alebo kazdy treti tyzden koncime v sobotu rano o 6:00 a momentalne si neviem predstavit ist po nocnej na cely den do skoly. Co studujes na EU BA?

saurian
22. jan 2014

@perimaster
bc som mala ucto a hosp.informatiku; ing mam ucto a audit.
u nas to v zasade fungovalo tak, ze (az na jednu vynimku) nikoho nezaujimalo ci sme tam, ci nie. sama som hlavne bakalara moc do skoly nechodila (cele 3 roky som bola bud tehotna alebo kojila - v 1 a 3 rocniku som rodila 🙂, vzdy ma niekto zapisal ). casto som bola napriklad len doobeda, ci poobede, alebo prisla o desiatej a o druhej odchadzala.... v zasade sa vsetko vies doucit, co viem vsade funguje ze studenti - spoluziaci maju nejaku group na nete a tam si hadzu info, poznamky, knihy v pdf..... tam to tak v podstate fungovalo na vsetkych stud.programoch.
ani skolne sme nemali extremne vysoke - 500e rocne ak chodis prvykrat, 800e ak uz si niekam chodil alebo predlzujes studium. co sa tyka uciva vsak viem, ze sme to mali narocnejsie ako na sukromnych VS, ale zas az take hrozne to nebolo. je sice pravda ze ja predlzujem (som teraz "v siestom" rocniku; ale to ani nie tak kvoli narocnosti ale kvoli drobcom - mensi je autista a to som psychicky nezvladala, nedokazala som sa na skolu sustredit).
inak na ing studiu nam pribudlo vela spoluziakov ktori chodili bakalara inde, a napr ti co chodili do nitry na polnohospodarsku (fakulta ekon.a man.), tak ti vraveli ze to mali v nitre podstatne lahsie.
ono nie je ani tak zlozite sediet na prednaske po nocnej; skor je niekedy "o hubu" ked chodis do prace, v sobotu do skoly, tak toho casu volneho zostava malo, tiez skuskove ked nemas volno v robote, byva zlozite.