icon

Pôrod vákuovym extraktorom (zvonom)

andula2020
27. jún 2020

Ahojte dievčatá, pred 2 týždňami som rodila.
Pôrod mi vyvolávali, prepichli vodu, dali oxitocin a začali kontrakcie.. Tie boli veru riadne silné, ale tlačila som už 50 minút, a malý nechcel ísť von... Tak mi sestričky tlačili na brucho a malý stále nič.. .prosila som ich o cisársky, vraj už v tomto štádiu sa neda.. Nakoniec zavolali lekárku zo zvonom, no ani 3 pokusy nepomohli.. Malý mal omotanu šnúru okolo krku nechcela ho pustiť ta šnúra von. Nakoniec akútny cisársky.. Chcem sa spýtať baby co ste rodili zvonom, bolo s deťmi všetko ok??
Môj malý sa zdá byť úplne ok, ale predsa som z toho zvonu na nervy keďže vieme ako ním vždy plasili..

Strana
z2
deginko
4. aug 2020

@chiara_elle hneď na prvej poradni som sa bavila s dr či nás pošle na neuro kvôli pôrodu a nízkemu apgar...povedala,že zatiaľ nie lebo že ani v prepustacej sprave nebolo že treba a že pravdepodobne to pridusene trvalo iba krátko..že ona si ho bude sledovať a potom sa uvidí že ako sa vyvíja...no má 5 týždňov a poradňu mal naposledy v 2t5dni..a ďalšia bude až 17.8 čiže keď bude mať vyše 7t..lebo ma dr dovolenku...jasné,že ho sledujem...a teraz sa nervavim kvôli tomu,že drží hlávku fakt pevné ...a som sa dočítala,že v takomto skirimbtyzdni by ešte nemal držať hlavu takto dobre...že to môže značiť hypertonus,ktorý práve vzniká porodom,kde bolo dieťa pridusene a teda mohol sa mu poškodiť aj mozog...tak sa idem zblázniť z toho...ešte dva týždne čakať do poradne a čo povie

stanulienkat
4. aug 2020

Vacsinou je vsetko v poriadku s dietatkom. Ale malo by byt neyrologicke vysetrenie. Pytaj si ho.

dajana1983
8. aug 2020

@deginko panebože to v ktorej nemocnici ste boli?šak to snáď ani nie je možné,to máte zážitok teda na celý život🧐

deginko
8. aug 2020

@dajana1983 Žilina 2krat ...

dajana1983
10. aug 2020

@deginko panecku ,no ja v Čadci.Drzim vám palce a z vám vse dopadne len dobre

dzepeta
11. máj 2022

Ked citam tieto pribehy ostalo mi smutno:( smutno aj z toho ze ten pristup v nasich porodniciach nieje vobec okej. Mam mnoko kamaratok ktorym bol vyvolavany porod zbytocne skoro.a potom nastali presne taketo komplikacie a nakoniec porod sekciou. Cisto zo zaujimavosti by ma zaujimalo v akej polohe sa zvykne rodit. Prvu dcerku som rodila vo vyskove kvoli strachu zo slovenskych porodnic a veru som urobila dobre. Porod dlhy 35 hod ale odrodila som prirodzene v drepe.ziadne lezanie na chrbte. Tiez som sa neotvarala nakoniec mi pichli oxy a potom to zacalo postupovat. Ale bol to dlhy maraton bolesti. No kvoli pristupu personalu to bol nadherny zazitok aj kvoli tomu ze bol manzel so mnou od zaciatku az do uplneho konca. Dufam a verim ze tie zeny ktore mali takyto tazky porod a maju z neho traumu a musia spracovavat emocie, drzim vam palce. Mne otvoril oci kurz hypnoporodu ktory viedla lektorka ktora mala prvy porod presne takyto ako opisujete vy zeny s vakuovym extraktorom. Na druhy porod sa pripravovala vedome.
Drzim vam palce nech nasledujuce porody su take ako si vysnivate a nech z toho mate nadherny zazitok na cely zivot. Tak ako ja pri druhej dcere ktora sa nam narodila doma. Take pocity pri porode by som priala kazdej matke❤️ Ci uz by rodila doma alebo v porodnici alebo v porodnych domoch.

sss2023
7. okt 2023

@andula2020 ahoj ako ste s malým dopadli, nepamataš si či držal hlavicku v 3 mesiacoch? ..mojho ťahali zvonom dlho a furt nedrzi hlavicku ma ju odvkcenutu a zaklana ju furt. Veeeeelmi zaujimave ze sa nedal cisarak a potom zrazu akutny už ano. Aj ja som prosila o cisarak a furt nie nie a potom bolo neskoro.

venusa85
7. okt 2023

@andula2020 my, žiaľ, mame v rodine zenu, ktorej dos.rali porod, dieťa jej rodili pomocou zvonu a to dietatko nevie chodit, rozprávať 😟 chodia s nim po rehabilitaciach, zhanaju vhodne voziky....hrozné a smutné zároveň. Chybou lekarov, lebo v brusku bolo dietatko v poriadku.

janka2000
Odpoveď bola odstránená
henka123123
7. okt 2023

Aj moj maly bol vakuom tahany nerozprava mentalna retardacia

henka123123
7. okt 2023

Druhy isiel cisarskym a zdravy

mamkalentedkova
7. okt 2023

Ahoj,pri najladšej tiež použili zvon..dvakrát..ale aj tak sa im nepodarilo ju vytiahnuť ,len pootocit..
Mala okolo tela onitany pupočník a ešte bola aj zrotovana ..nakoniec po pootoceni sa podarilo ju vytlačiť von.Sestricka.tlacila brucho ,ja som tlačila najviac ,ako sa dalo..popraskali.mi cievky v očiach.. hemeroidy ani nehovorím..ale maličká mala len malinký hematóm a odretú hlavičku.Boli sme pre istotu na kontrolnom USG mozgu..ale viac sme sledovaní neboli .Hematóm sa pekne vstrebal a z Nelky je už riadna zbojníčka 🤣. Je veľmi rozumná a šikovná ..má dva roky a 3 mesiace ..rozpráva krásne od roka ,teraz už spieva ..vylezie asi všade 🤣,drzá je ako opica 🤣

andula2020
autor
7. okt 2023

@sss2023 ahoj ,nastastie vsetko je v poriadku, ma uz 3 roky a 3 mesiace, teraz nastupil do skolky...okrem toho , ze ma casto kasel , sople, tak je všetko ok .. myslim , ze v 3 mesiacoch si uz hlavu drzal , ale nepamatam si to presne, pozrem podla foto a napisem

andula2020
autor
7. okt 2023

@venusa85 to mi je velmi luto :( :( nechcem si to ani predstavit

andula2020
autor
7. okt 2023

@mamkalentedkova chvalabohu, tesim sa s vami 🙏🍀

andula2020
autor
7. okt 2023

@henka123123 ahoj , velmi mi je to ľúto :( chapem, ze dr to nerobi naschval, ze by chcel ublizit...ale mali byt mat trestno pravnu zodpovednost... prajem vam všetko dobré

venusa85
7. okt 2023

@andula2020 ani na to nemysli. Nechcela som ti nahnat strach, nie je to kazdy pripad. Prajem vam len to najlepsie ❤

sss2023
8. okt 2023

@andula2020 ďakujem, pozerala si aj fotky? 🙂

Strana
z2