Poslanie balíku mimo svojho bydliska

29. nov 2022

Ahojte, mam otazku.. Kupujem si vec z druhej ruky a potrebovala by som to poslat na postu mimo svojho bydliska, kde docasne byvam. Ide o zasielku formou obycajneho listu. Ak mi predavajuci na zasielku napise moje meno a priezvisko a ako adresu uvedie adresu prislusnej posty, dorucia mi to tam alebo s tym bude nejaky problem? Neviete, ako v takom pripade postupovat?

bluemoon24
29. nov 2022

Mas dve moznosti, bud tam napise tvoji aktualni adresu (kde se zdrzujes) - vydavaji to podle jmena na obcance nebo si to nechas poslat doporucene na trvaly pobyt, prodavajici ti posle sledovaci cislo a ty si to pak na posta online presmerujes na jinou postu vramci SR

lintu
30. nov 2022

Ak je to niečo malé, ľahké, čo sa dá hodiť do schránky, myslím, že by ti to bez problémov prišlo aj na adresu, kde sa momentálne zdržiavaš. Už sme si tak našli v schránke zásielky kdekoho z okolia. Tvojou výhodou je, že si to dáš okrem mena/priezviska poslať ešte aj na konkrétnu adresu.
Ak je to niečo väčšie alebo to chceš vyslovene na poštu, kukni ako sa posielajú zásielky "Poste restante". Tie končia len na pošte.
https://www.posta.sk/potrebujem/dodanie-a-prevz...