Postihnuté dieťatko - hydrocefalus.
mam 7rocneho chlapceka postihnuteho DMO,hydrocefalusom,je tu taka mamina s takym dietatkom?
Dakujem velmi pekne za reakciu. Ospravedlnujem sa ale skor som napísať nemohla. 🙂
Som rada, že niekde sa nájdu pedagógovia ktorí sú ochotný prijať i hendikepované deti bez výhrad.
Dobry den prosim vas viete mi povedat cenu cvicenia u p.Mihalikovej v Martine? Dakujem
Keď sme tam chodili bola cena 10 € jedno cvičenie. Ale možno je už vyššie.
@fazer13 dobry vecer prave som nasla vas prispevok ze. Mate hydrocefalus,,mozte sa mi prosim ozvat?mi mamae 3'5rocneho.chlapceka
Dobrý deň, neviem či mi niekto odpovie kedže táto diskusia je pomerne stará ... Ako sa prejavuje hydrocefalus u pól ročného bábätka?
@lenamachac dobry den,prejavuje sa ze hlavicka rastie,a hlavne zo sona musite mat ze ma ten hydro..a aki hydro?mozem cediet preco sa pytate?
@lenka23011992 dr. Ma vystrašili, ze maly ma vacsiu hlavičku ma za tyzden 5m a ma 45cm ale prospieva ani príznaky pri hydrocefale nemá ... Štvrtok ideme na sono
@lenamachac na to prisli pri beznej kontrole, ze mu hlavka rastie rychlejsie? Lebo nie je bezne meravat hlavku raz tyzdenne u polrocnych deti, iba ked je podozrenie. Inak sa merava hlavicka iba pri kazdej poradni. Netreba stresovat, treba vydrzat na sono, drzim palce
@maciatkolulu nie, ja som si vyčítala lístok k chirurgovi lebo mal vzadu takú preliacinku či netreba tu helmicku , chirurg ma poslal na Kramare a tam mi povedali, ze sono atd...ze no ma vacsiu hlávku ja som si to nikdy nevšimla lebo ma dlhšie vlasky od narodenia a celkovo to bolo take väčšie bábätko mal pri narodení 4510... A príde mi úmerná k jeho telu.. Neviem mam strach chcela som vedieť ako sa to prejavuje...očká mu nezapadajú ani nechutenstvo nič...dakujem bojím sa no
@lenamachac tak odkial potom ten udaj co si spominala - ze maly ma vacsiu hlavičku ma za tyzden 5m ...
@maciatkolulu no veď to mi povedali na Kramároch na vyšetrení a poslali na sono pre istotu
@lenamachac ok, ale co to ma znamenat? U koho ste boli?
@maciatkolulu jak čo to ma znamenať, moc nechápem ja vás ... Proste povedali ze ma väčší obvod hlavy na 5cm vyslovili možnosť ze môže ísť o hydrocefalus preto som položila otázku keď tu sú njake Maminy čo majú take detičky ako sa to prejavuje príznaky lebo ten pohľad zapadajúceho slnka nemá môj syn
@lenamachac na 5m *
@lenamachac uz chapem 🙂 no netreba stresovat, pokial maly prospieva a celkovo je vacsi, niet sa co bat, ja mam starsiu dcerku s hydrocephalom, je inak zdrava stredoskolacka na maturitnom odbore. Operovali ju a hotovo, ziadne nejake postihnutie nema. Nebojte sa, urobia sono len pre istotu, niekedy fakt nechapem preco do spiku kosti vydesia rodicov.... Drzim palce, bude dobre
@maciatkolulu dakujem Vám !!!!
@lenamachac aky mal obvod hlavicky pri narodeni a teraz?
@maciatkolulu pri narodení 35 a teraz 45..
@lenamachac vsak uvidite, snad bude vsetko ok, dajte vediet. A kedy ste objednani na sono?
@maciatkolulu v štvrtok sme objednaný na sono, dám vedieť
@lenamachac este raz drzim palce a podla mna keby bolo podozrenie nejake velmi opodstatnene, urcite by nedali termin sona tak neskoro, ale urobili by ho hned. A navyse keby mal mat hydrecophalus mal by aj fontanelu napnutu, az vydutu.... takze ziaden strach
@maciatkolulu tak ako ste dopadli?
@lenamachac tak ako ste dopadli?
@maciatkolulu sono ok aj neuro vyzerá to v poriadku hydrocefalus to nieje aj neuro, ze všetko dobre ešte nás čaká chirurg a njake kontroly vraj ta hlávka môže byt väčšia tým ze mal 4,5 kg a to sa vačšinou ide sekciou a nie spontánne ...

@pumka .
Pekny den. Je to dice pre prvotne.ucely neaktualne ale i Tak ma to tesi ze deti s rovnakymi zdravotnymi tazkostami sa spolu s rodicmi nevzdavaju a robia co ich bavi. A ak sa smiem opytat na spev chiodi sukromne alebo v statnej skole? A Prosim Vas v akom meste chdi na spev? Dakujem Za info. 🙂 prajem Vasej dcerke vsetko naj. Nech sa jej dati aj zdravotne a umelecky. 🙂