Postihnuté dieťatko - hydrocefalus.
mam 7rocneho chlapceka postihnuteho DMO,hydrocefalusom,je tu taka mamina s takym dietatkom?
@maciatkolulu pýtam sa lebo nás to pravdepodobne čaká 😞
@ketty34 tak ono pre mamu je to.tazke,ale babo to zvladne lavou zadnou,neboj, su aj horsie veci,treba verit,ze vsetko bude ok,treba sa drzat,kebyze na to dojde,tak ste do sedem dni doma a vsetko bude ok, kebyze mas nejake otazky,kludne sa pytaj,dcera bola operovana naposledy ked mala 15,bola to lahka reoperacia takze sme mali skoro 14rokov klud a aj teraz ho mame a ja verim,ze uz aj budeme mat.
@maciatkolulu koľko trvá operácia aké sú po nej jazvy ako často ste chodili, chodíte na kontroly? Koľko ležala pred operáciou koľko po nej, ďakujem za odpovede.
Operacia ako taka neviem,ale myslim,ze celkovo za hodinu a pol bola naspat na izbe,kontroly po operacii po dvoch tyzdnoch,potom po.mesiaci,polroku a potom po roku. Pred operaciou lezala den pred. Jazva je na hlave v tvare podkovy,na krku uplne drobna, na bruchu asi 5cm.
Dobrý deň mamičky je tu nejaká maminka ktora má dieťatko s diagnozov trojkomorovy hydrocefalus a rastep chrbtice? Chcela by som sa popýtať nám sa narodil synček 6.7. s rastep chrbtice zistili pri sekcie že má a aj to že ma trojkomorovy hydrocefalus ďakujem
moje babetko je us anielikom :(
@janaharvanova uprimnu sustrast :( ani neviete, ako ma to mrzi, take krasne babatko, smutim s vami, ani si neviem predstavit,co prezivate...
@janaharvanova to mi je veľmi ľúto co sa stalo?
Mamicky boli sme s malým 5.m hospitalizovaný pre teploty,nakoniec to bolo vírusové,no prišli nám na hraničný hydrocefalus v 3.komore bez presunu...vôbec neviem čo a ako bude,ale mám strašný strach...máte niektorá skúsenosť,že výsledky boli hraničné? Ako bolo ďalej?
Ahojte mam 15 cerku zme akurat v bratislave doktor hron ju dal na exsternu drenaž kovoli krvavemu likvoru kolko to trva pokim sato vicisti?a kolko hodin to ste mali zavrete?mito mame 20 h zavrete a 4 hodini pustene tu drenaz
@motovidlo No niet sa cim chvalit asi budem potrebovat tych knih viac 😖 Aj tych dni v robote viac 😖 😖 Ja robim stale ale len par hodin denne, ale potrebujem vypadnut lebo uz len revem niekolko dni za sebou. Co ti poviem Drobka UUUPLNE NIC, ziadna hlava, ziadne ruky, trup nedrzi, sama nic nerobi, nic nechyta, nepozera - no plnia sa tie predpovede co mi dali. Epi sa potvrdila a uz mame aj lieky. Asi prestanem s vojtom, nevidim zaiden efekt, stale ju natahujem ako maca - uz ma to nebavi. Uz sa vidim ako tlacim vozicek pred sebou s vykrivenym dietatom a mam mastne vlasy a strhanu tvar z toho. Myslim ze sa musim pozviechat, lebo to ide zlym smerom vsetko.
@kubula ahoj, ako sa vam dari? Vcera som citala celu konverzaciu a velmi ma to chytilo za srdce.. dufam ze sa vam polepsilo

@mana201 treba spomenu pediatricke,ani moja"nepasla" a napriek tomu je ok. Treba dat trochu viac casu,treba sa venovat a venivat,prihovarat,davat na brusko,hrat sa na posteli nenasilne,kolko vydrzi na brusku,tolko vydrzi,hrkat s hrackami a tulit sa,dat vediet,ze nech to je akokolvek milujes ju aka je,snazit sa byt vklude,viem,ze sa to mne uz teraz lahko hovori,ale aspon skust. Drzim palce.