Poštovné a lakomé mamičky. Čo na to hovoríte?
Ja zasnem nad mamickami ,ktore su lakome zaplatit normalne postovne.Predavam uplne nove topanky Naturino za 5 eur.Mamicka si praje ich poslat
obycajne 2 triedou .A na to mi zahlasi ze oni nosia len topanocky takejto znacky.Myslim ze nie su najlacnejsie tak to nema na normalne postovne?
A ja potom trpnem ci to vobec dojjde.Ved to je draha vec
Ja napr.som myslela,že 2.tr. sa od prvej odlišuje len tým,že to trvá o deň-dva dlhšie,však aj pri 2.tr.dostanem potvrdený podací lístok a adresát to musí podpísať.Aspoň tak je to na stránkach pošty 😒 či?
Ja posielam dennodenne poštu a musím povedať, že medzi 2.tr. a 1 tr. je skoro len peňažný rozdiel. Tak či tak to príde a nanajvýš o deň skôr ale aj to nie vždy. Naposledy som posielala 2.tr , obyčajne do čiech a došlo to takisto akoby som to poslala prvou 🙂 Toť môj názor a skúsenosť.
aby ste boli v obraze, dnes som posielala 2,5 kg balik do zahranicia a postovne s poistenim 21 eur 😀 😉
@zuzulica rozdiel je obycajna 2. trieda (0,80eur) a doporucena 2. trieda (1,45eur)...pri obyc. to mas bez podacieho listka, pri doporucenom s podacim listkom... 😉
@tomiholula vacsinou je to fakt v podstate jedno, akurat, ze pri tej prvej triede ti posta garantuje dorucenie do nasledujuceho pracovneho dna, pri druhej je to bez garancie 🙂
Navys si cenu veci v bazare o postovne plus balne a napis, ze zaslanie postou je zdarma.
neviem co Teba to trapi 🙂 Ked nechce doporucene, tak jej vina to bude, ze nedojde. Ja tiez ked su to male ceny, tak si dam poslat obycajne. Zatial mi stale doslo. Ale viac davam doporucene. A prvu triedu nikdy nedavam, nemusim to mat expresne 🙂
"normalne postovne" je 2.trieda, ale ak chces nadstandart, daju ti na dopis nalepku "1.trieda" a ide to rychlejsie a platis viac. Ak sa dopis strati, v ani jednom pripade nemas moznost a ani posta patrat, ci a kde sa stratil, ci vlastne bol doruceny a adresat ho odtajil alebo co sa stalo. To je mozne len pri zasielkach "doporucenych", kde na podacom listku vypisujes meno a adresu odosielatela aj adresata.
mozno ani nie tak lakome, ale niektore pocitaju kazdy cent, lebo musia, ja by som obycajne neposielala, ale doporucene 2 triedou, aby si mala doklad, ak chcu len obycajne, tak len s upozornenim, ze ak sa to strati, tak za to nerucis, v podstate ak ti to zaplati vopred, a nastoji na obycajnom postovnom tak ti to moze byt v podtstate jedno, kde topanocky skoncia, ty si svoju ulohu splnis
v kazdom je nieco pravdy, ja tiez ak je vec lacna tak porovnam si s postovnym, kde pri prvej triede by ma mozno postovne vyslo viac ako dana vec, takze vtedy tiez druha trieda. ak to chcem mat rychlo alebo drahsie veci, prva trieda. podla mna to je vec kupujucej ako sa rozhodne.
ale stalo sa mi aj to, ze som nieco kupovala a balicek mi nedosiel teda predavajuca zahrnula postovne do ceny (jasne ze obycajne druhou), mna nenapadlo sa jej pytat ako to posiela a balicka nikde. vyriesili sme to dohodou, na penaznej vyrovnavke, kedze chyba bola na obidvoch stranach. no nakoniec sa povravalo ze postarka nedodavala baliky a ze si ich asi otvarala...pre mna dost nepredstavitelna vec, kedze nikdy nevies co je v tej zasielke, naco by jej boli nejake pyzama pre rocne deti🙂) ale pocula som ze v nasom okoli sa stratilo viacero balikov, jednej pani dokonca asi 3 zasielky nedorucili, mne 2. ale vysledok bol ziaden, kedze sme nemali podaci listok.
@janet24 ja to neriesim, ich problem, napisem si tam svoju adresu ako odosielatela... ak by naahodou nieco tak by sa mi to vratilo.. Viac urobit nemozes, tak sa netrap.
ja sa vždy opýtam či chcú prvou alebo druhou.ktorá maminka chce povie doporučene
nie je to jej vec?? Mozno nakupuje pravidelne, napriklad ked si das poslat 20 veci za mesiac tak ti to spravi 12 eur co zase take nic nieje

tak ale ked to aj nepride, ty za to nemozes..ked si kupujuca zela 2triedu nech sa paci..