icon

Poštovné pri posielaní balíkov

klawdy
19. apr 2015

Ako je to s posielanim balikov kolko je postovne? Poradte. Dakujem

dollyzv
19. apr 2015
klawdy
autor
19. apr 2015

Toto som pozerala len tam mi vyhadzuju niake vysoke ceny

luliu
19. apr 2015

@klawdy aká je váha balíka?

dedinka123
19. apr 2015

Všetko závisí od váhy balíka. A tiež či sa posiela v rámci SR al. do zahraničia.

dollyzv
19. apr 2015

@klawdy su to realne ceny :D ak ma do 2kg, a nepresahuje 60cm moze ist ako list, je to lacnejsie, ak chces lacny balik posli ho "na postu" len musis dat aj cislo na adresata a pride mu sms ze si balik moze vyzdvihnut (podotykam nedovezie mu ho kurier musi si pon prist sam na postu) od 1.1.2015 idu vsetky baliky 1.tr, a neda sa zvolit 2.tr. preto take vysoke ceny

zamilion
20. apr 2015

a balík nad 10 kg sa poslať nedá? v tom cenníku taká možnosť nie je.

ivett1
20. apr 2015

@zamilion nad 10 kg sa posiela kurérom pošty ...máš to v cenníku pod ...."expresné služby" ... 😉

ivett1
20. apr 2015

@klawdy najlacnejšie poštovné pri balíkoch je, keď ho posielaš na poštu (nie na adresu) ...a k tomu potrebiješ adresu kam balík posielaš, t.č. (mobil) toho, komu balík posielaš a (alebo?...to si musíš overiť, či potrebuješ aj tento údaj) e-mail ... ja som posielala balík pred 2 týždňami, ale vypĺňala som EPH a tam som mala povinne uviesť aj mobil aj e-mail adresáta ...
PS: a balíky sú do 5kg a do 10 kg ... (kedysi boli do 2kg atď.) ...a nad 10 kg sa posielajú kuriérom pošty ...

dada1212
20. apr 2015

ak je to väčší balík, odporúčam toto , ja som minule posielala niečo s hmotnosťou 4 kg a ešte aj drahé a vyšlo to najlacnejšie http://www.kurierske-sluzby.sk/
pre balík prišiel remax kuriér, veľmi ochotný a všetko prebehlo dobre.

klawdy
autor
20. apr 2015

No dakujem teda budem to posielat ako list lebo to nie je take tazke ide len o male vecicky.