Potrebujem cestovať na druhý koniec republiky. Dávajú pokuty na cestách?
Dobrý deň,
chcela som sa spýtať či nemáte niekto skúsenosť s cestovaním cez celé Slovensko od 3.3.2021 - odkedy sa sprísnil zákaz vychádzania. Potrebovala by som ísť na druhy koniec republiky. Kontrolujú policajti diaľnice? Aké požiadavky majú?
Ak mám negatívny test, zmluvu o podnájme a pracovnú zmluvu (hoci som na homeoffice) malo by to prejsť?
@ver123 napíšem ti našu minulotýždňovú skúsenosť práve s policajtami. V stredu oznámil majster môjmu mužovi, ze vo stvrtok( minulý tyzden) ma ísť s kolegami boli 3 plus moj muž dorobiť nejaké veci na stavbe v Humennom co je od nás 350km. No jasné papier mali už neplatný myslím ten od zamestnávateľa ze koli akému účelu musia cestovať. Tak sme to rýchlo napísali na PC vytlačili a majster mal prísť z Košíc do Trenčína kde im to mal opeciatkovat a podpísať. Hovorím mužovi zober si pre istotu aj ten starý ten neplatný, neviem prečo ale práve v teú stredu som mala takého tušáka ze ho policajti zastavia a tie nepotvrdene papiere no.neviem ako by to dopadlo. No išiel prs mňa do práce a medzitým mu volal šéf ze asi za pol hodinku bude v TN. Tak sme vyrazili od nás. A co čert nechcel v dedine na hlavnom ťahu boli policajti a samozrejme ze nás zastavili. Tak mu dal papiere. A potom sa pýtal na účel cesty. Ze ide potvrdiť tie papiere do roboty ukázal mu aj ten starý. Jasne ze povedali ze môžu mu veriť ale aj nemusia ze to si môže napísať každý. Potom odo mňa pýtali papier z testu. A potom ze co s vami urobime, ze nás nemôžu pustiť. Tak som spustila vazení pani policajti moj muz ide zajtra teda vo štvrtok do Humenneho v piatok do Bernolákova koli práci. Jeho šéf sem ide z Košíc aby mu mohol potvrdiť papiere a potom som povedala ideme volať šéfovi aby ste nám verili. To ste mali počuť tých policajtov, ze nie nie netreba môžete pokračovať v jazde. A bolo vybavené. Keď sme sa za cca 20 minút vracali tak už mali zastavené auto z PD značkou a pokutovali ho. Ale keď ti poviem ze išli do Humenneho a potom naspat ani raz ich nikto nezastavil. Dnes išli do toho Bernolákovo a tiež ich nikto nezastavil. Som povedala môjmu ze s tebou už nikde nebudem chodiť lebo nás budú len policajti zastavovať. Takze ak budeš mat papier ze ides koli práci bude to v pohode. Alebo ešte aj ak by si išla niekde k lekárovi do nemocky a tak. Ja pôjdem tento týždeň pre výsledok do nemocky do iného okresu, len už nemám správu, tak dúfam ze nebudem mat problém 🤔
@chrobacik41 Ďaakujem za skúsenosť! To som presne nevedela či to berú veľmi striktne alebo im bude stačiť aj pracovná zmluva keďže tiež nemám od šéfa potvrdenie - to aktuálne s časom výkonu práce. Keďže aj tam bývam v podnájme len tam nemám ani prechodný pobyt.
Nasho kamosa nepustili a to isiel po zenu a deti, cez 2 okresy potreboval ist. Tak siel v noci 🙄
@petulda333 asi to záleží aj na tom akí policajti Vás zastavia :/
@ver123 asi ano, on im vysvetlil situaciu a nic
@ver123 ak skutočne potrebuješ a máš vážny dôvod, v rámci výnimiek ist môžeš. Pokial sa vo vynimkach nenájdeš, nie je to vážny dôvod.
Kontroly sú sprísnené, ak pôjdeš severnou trasou, okolo Martina sú kontroly skoro stále. Ak ta zastavia, musíš uviesť, prečo cestuješ a mat o tom nejaký doklad.
Šéf nech ti to potvrdenie pošle na mail.
@hettinka podla mna existuje vazny dovod mimo vynimiek. Zial stala sa prave nam, resp manzelovi. My sme zostali "uvazneni" na zapade, jeho smrtelne chora starka na severnom sk. O nu sa ma kto postarat. No starka uz velmi skoro zomrie a vnuk sa s nou nemoze posledny raz vidiet :(
@ver123 u nas v BA kontroluju od piatku na vsetkych hlavnych tahoch a zjazdoch do mesta atd. - ako striktni su veru neviem ale teda od rana do vecera tam su (minimalne ti co ich vidime z okna) a viaceri znami dnes pisali to iste ak mas ale nejaky dovod spadajuci pod vynimku resp. relevantny tak by to malo byt v pohode

Stale mozes ist medzi 1 a 5 hodinou a nepotrebunes nic.