Povinné očkovanie na nariadenie zamestnávateľa
No baby, dnes som prišla do práce a toto ma čakalo na stole 🙄 Čo si o tom myslite? Lebo úprimne, mňa to riadne nasralo 😅
Vy ste to tiež niektorá dostali príkazom od vedenia?

@shee11 v ziadnej nemocnici nemusis mat povinne ockovania. mam v rodine 2 lekarov a 2 sestricky v roznych nemocniciach.
@viktorka48 pred velkou nocou nebolo na SR zaockovanych ani 50% zdravotnikov
Tak problém je, že všetci sú ticho a pekne sa nahlásili na očkovanie po tomto.... Akože ja som sa stále nerozhodla ci sa chcem dať zaočkovať... Minimálne som to nechcela riešiť do augusta keďže som mala covid a mam rovnaké výhody ako zaočkovaní (a ide mi iba o tie výhody, zdravotne v očkovaní nevidím nič - zatiaľ 🤷♀️)
@viktorka48 ale ano, tusim na TA3 v nejakej diskusii to hovorili. aj pracovnici DSS ak si dobre pamatam, len nieco cez 60% to bolo.
@ella_price Ma tu moznost, a s dobrym pravnikom by to dala na sude aj s nahravkou, uz take pripady boli. Zamestnanci maju casto viac prava nez o akom vedia. Treba sa zaujimat, nikto iny to za nich neurobi.
V CR napr. je zakon, ze zamestnavatel v sukromnej sfere (v statnej musia urcite ockovanie z povahy vykonu prace urcite), moze nariadit zamestnancovi ockovanie, pokial je ucelne a zamestnanec voci infekcii nie je nie je imunny, vyhodnocuje sa riziko. Co momentalne plati prave pre covidovu situaciu. Na SR je podobny zakon ale teraz ti presne nepoviem jeho znenie, nepotrebovala som doteraz.
Ten strach ľudí už tak ničí, že radšej budú robiť pod vyhrážkou to čo sa im povie, než by sa mali postaviť za svoje práva 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️ Normálne mám už z ľudskej debility dekel v Kanade.
@matkahelka tak toto nie je pravda, pozri si vyhlasky, konkretne sa jedna o virusovu hepatitidu A, B, tuberkulozu, klies. encefalitidu, ak si vystaveny nebezpečenstvu tychto chorob, je ockovanie povinne. Ale vidim, ze sa tu zislo pekne antivax hnutie, co je vlastne podstata tohto prispevku. Ziadna nestranna disusia sa tu nekona, iba nadavky.
@viktorka48 ja som sa ani nesnažila o argumentaciu, ty si proste antivaxerka za kazdych okolnosti a keby som ti tu dala data cisla statistiky, zakony, vyhlasky, rizika a benfity, tak to nezavazi vobec. ani ja nesuhlasim s takouto komunikaciou, len hovorim, ze vyzadovanie ockovania nie je ziadna novinka, nie je to ani zasah do ludskych prav, ani ziadna diktatura. normalne sa to vyzaduje pri niektorych zamestnaniach a pri cestovani do urcitych statov. len to akosi doteraz nikomu nevadilo.
Zas anonym a téma očkovanie. Len aby sa rozprúdila diskusia a za chvíľu bude téma zmazaná. Takýto oznam môže napísať hocikto.
Tak to medializuj,posli na inspektorat prace,nech je sranda🤣🙈😬
@viktorka48 mne na tom vadí polarizovanie spoločnosti a niektorí ľudia to robia cielene. Napríklad Alex Vortex posledný víkend. Hodí sem tému, ženy sa hádajú a ona sa doma rehoce.
@viktorka48 a ake vedlajsie ucinky a nasledky bude mat covid? vieme? 🙂 lebo to vyzera tak, ze skor ci neskor budeme bud infikovani alebo ockovani. Takze treba risknut jedno alebo druhe, bud chorobu, na kt. zomrelo 3,26 mil. ludi a dalsie miliony maju vazne nasledky alebo vakcinu, pri ktorej je umrtie niekolkonasobne mensie ako to ze ta trafi blesk ...
@viktorka48 dobre. klasicke utocne spravania a nazory z"alternativnych" webov a bukovskeho. myslim, ze keby si citala lancet a nature by si taketo nehovorila a keby si pracovala v nemocnici a chodili by ti tam traja ludia denne s plucnou emboliou ako nasledok prekonania kovidu, tak by si si taketo ani nemyslela. Takze na covid, s covidom a na nasledky ich zomrelo este viac ako si predstavujes alebo nechces vidiet. a nie, momky za to nemozu. aj keby si to chcela na nieco taketo zvalit.
@shee11 https://www.worldometers.info/sk/
Úmrtnosť je už xy rokov nižšia ako prírastok. Ak aj zomrelo niekoľko miliónov narodilo sa xy krát viac ľudí. Takže žiadny stres 🙂 aj počas koronovych rokov populácia len rastie.
zverejni to..anonymne
Necitala som diskusiu, ale este dnes vecer by to bolo v hlavnych spravach
@shee11 nemusis mat ockovanie ani v nemocnici, v rodine aj medzi znamymi mame viacerych lekarov pracujucich v roznych nemocniciach, nikde to od nich neziadali, ani od ucitelov, ani od pracovnikov po DSS. Len tak mimochodom som zaockovana, ale netlacila by som do toho ani svojho partnera, ani syna, je to kazdeho sukromna vec
@viktorka48 no vidíte . Presne som vás odhadla 🙂 ja som útočná, hehe. Ale hlavne že vy mi píšete veci ako "uvedom sa" " láskavo prestaň" a pritom píšem iba môj pohľad z druhej strany. Ale pre vás to je ako keby som pichla do osieho hniezda. Prečo? Vraj koronahysterik 😃 odporúčam vám FB stránku od buka do buka, kde rozoberajú jeho výroky na srobiky a porovnavaju s vedou. Pretože tento manipulátor má dovolim si tvrdit nepriamo na svedomí životy ľudí. A keď vy tvrdíte že momky sú biznis, áno sú. Ale viete koľko zarobil váš Bukovský na svojich videách ? Ide o 6 ciferne číslo, takže si tiež pekne privyrobil.momky aspoň odhalili tisicky pozitívnych keď už nič ine.. Viete, tieto diskusie sú vždy o tom istom, presvedčený korona popierac útočne reaguje a skončí debatu, že si mám robiť čo chcem a nestarat sa láskavo donho a zástanca očkovania opierajúce sa o vedu a data normálne reaguje a vysvetľuje. Prečo?

@shee11 Myslím, že je rozdiel keď sa ti niekto vyhráža a keď máš slobodnú vôľu a môžeš sa sám rozhodnúť, či sa chceš alebo nechceš dať očkovať. Akože žiadny zamestnávateľ nemá právo sa takto vyhrážať zamestnancom.