Poznáte strašidelné miesta a iné záhady?
Poznáte dom, o ktorom sa hovorí, že v ňom straší? Vyhýbate sa oblúkom určitým miestam?
Poďme sa báť...
ja pridám, nie poveru, ale fakt, z ktorého mrazí.. Viete o maďarskom skladateľovi, ktorý sa vola Seress Rezso a zložil pieseň s názvom Szomorú vasárnap (Smutná nedeľa)? Po vypočutí tejto skladby stovky ľudí spáchalo samovraždu, vrátane samotného skladateľa a jeho ženy. Dokonca je to sfilmované, film sa premieta pod názvom Gloomy Sunday.
Ja som si ju včera vypočula, aj s textom, je ozaj depresívny, a temný, ale neviem si predstaviť, aký musí byť človek slabý duchovne, aby sa po vypočutí tejto skladby zabil... 😅 😅 😅
Aj so sestrou čakáme na vaše príbehy 😀 😀
Hmm tak ja som videla otca v bielom obleku a usmieval sa vazne... 😉
baby, no hrozne zazitky 😝
marinka: bola si s dcerkou sama doma, ked sa to stalo? a mamina to ako prezivala? ja by som sa asi pokakala od strachu 😉
angyalok: ty si sa asi nebala, vsak? ja som tak tuzila vidiet moju nebohu babku, mala som ju strasne rada, vyrastala som u nej a ked zomrela, velmi mi chybala...
tak tohle je fajn číst v tuhle dobu.se dnes asi potento až zalehnu a zhasnu.no asi si budu zpívat než usnu 😀 fujtajksl teda 😒
toto citam cez den uz od zaciatku a vzdy mam zimomriavky po tele ja len mozem pridat ze babicka ked umierala prisla sa so mnou rozlucit a bolo to krasne a nezabudnutelne velmi ma to ovplyvnilo a to ani nebola pokrvna babicka len sme ju tak brali a mali velmi radi
miluska, naštěstí spal vedle mě manžel, to bych se asi zbláznila strachy, kdybych byla doma jen s malou 😅 Ale on o ničem nevěděl, on spí jak dřevo, tak jsem mu to vykládala až ráno 😅
Mamka to přožívala myslím hodně dobře, říkala teda, že to bylo dost nepříjemné, že z toho neměla dobrý pocit, ale dokázala potom usnout a určitě se neklapala strachy, jako bych se v takovém případě asi klepala já 😅
Ještě jsem zapomněla napsat, že na to reagoval i mamčin pejsek, obě dvě noci vrčel, to on vůbec nedělá 😕
teda baby esteze des spim s malou u nasich...
kocky, niektore zazitky co tu pisete, ze sa Vam stali v spanku alebo tesne po prebudeni, sa daju vysvetlit tak, ze ste zazili spankovu paralyzu
ja som to necitala cele, ale ako tu citam inkinku teraz,tak sa mi asi dva krat stalo, tesne po prbudedi, ze som sa nedokazala pohnut ani nadychnut...
Ja vím, co straší. Zle duchy. Jen že lide radši budou věřit čemukoli, neř pravdě. 😒
Ale kdo chce znat, jak na to tak když zase zlej bude strašit, řict "ďable, ve jméno Ježíše Krista, běž pryč!"
Ježíš totiž nad ďablem zvítězil. 🙂
Natalia,to je blbosť aký zlý dduchovia?ved k mnohym prichadzaju mrtví príbuzní sa rozlúčiť pred smrťou alebo tesne po smrti,tiež blízki mrtvi,ktorí akosi nevedia opustiť tento svet.Mojej sestre sa zabil na aute syn,teda môj synovec to bol,mal 22 rokov,nechal po sebe 2 maličké deti,veľmi často sa vracia domov,zjavuje sa sestre v noci,počuje ťažké stony v izbe,alebo sa veci premiestnia....A to ho má sestra nazvať diablom?sa spamätaj
nehádajte sa.... prosím.... natalia, je tu aj téma o viere, môžeš sa tam pridať....
V Banskej Štiavnici je dom s číslom 666 vraj ho nikto nechce kúpiť 😀
monkula, no nedivím se teda, já bych ho nechtěla ani zadarmo 😀
angyalok citala som si tvoj zazitok a musim povedat,ze cosi podobne som zazila aj ja 😅
ja som mala 4 roky ked nam dedko zomrel v nemocnici na mozgovu porazku ☹
ale ked som mala asi 13 rokov,tak jednu noc,co som spala v izbe tak ma cosi zobudili a pozrela som sa smerom k balkonovym dveram a nechapala som co vidiim...
bola tam postava muzska,okolo ktorej boli rozne farebne luce a ten muz bol cely v bielom zahaleny...pomaly siel ku mne,klakol si na kleka k mojej posteli a zacal ma hladkat po lici.....vazne som aj to pohladenie citila a ten muz sa podobal na mojho neboheho deduska......potom mi povedal ked ma pohladkal ze: neboj sa vsetko bude uz len dobre.....
a zrazu to zmyzlo 😖 strasne som sa bala a hned som sa zakryla pod paplon a strachom som sa triasla 😒
rano som to povedala matke a ona mi povedala,ze to mohol byt dedko,ze ma prisiel pozriet a povedala mi mamina aby som isla do kostola a pomodlila som sa za neho...tak som aj spravila a odvtedy sa to uz nezopakovalo ........
len nechapem preco mi povedal tu vetu,ze vsetko bude uz len dobre...neviem ci to nesuviselo s tym ze som vtedy trpela na silnu chladovu alergiu a takmer 2 krat som kvoli nej zomrela,co som sa skoro udusila.....
mozno myslel to uz viac krat sa mi to nestane 😕 lebo vazne odvtedy som take zachvaly nemala 😔
a tiez ked sme pred takmer 3 rokmi kupili starsi domcek na dedine,ktory prerabame tak som mala strach ci ma nebudu strasit nejaky ludia v nom...lebo viem od byvalych majitelov ,ked sme sa raz tak bavili,tak mi spomenuli ze tu kedysi byvala babka a ta nechcela aby predali tento dom a vyhrazala sa im tym,ze ked ho budu chciet predat tak sa im utopi na dvore v studni 😅 a tu studnu mame na dvore hned vedla domu.......tak som sa bala,ci ta babicka nebude nas strasit chodit....
ale nastastie nie...ja som si radsej pre istotu dom aj vysvatila svatenou vodou,ktoru som si priniesla z kostola 😉
Helenko, to je moc pěkný zážitek s tím dědečkem, asi to opravdu souviselo s tvou nemocí, to co ti řekl 😵
marinka aj ja si myslim,lebo predtym sa mi to stalo kazdy rok s tou chorobou,ze som letela na pohotovost rychlo co som bola cela opuchnuta a nemohla som dychat a odvtedy sa mi to nestalo a dokonca mi uz doktorka aj vylucila alergiu chladovu,vraj ked sa to 2 roky neobjavi tak uz nie 😕
dedusko asi vedel ze mi pomoze 😔 a som smutna ze nie je medzi nami uz 20 rokov 😔
určite nam mrtvi vedia dať rôzne sygnály a varovana,len si to my v danej chvíli nevieme dobre vysvetliť.Až sa niečo udeje si spomenieme,že aha,ved sa mi to snivalo a tak,že?mali by sme byť asi vnímavejší aj k snom.Napr.teraz medzi sviatkami mi manžel povedal,že sa mu snívalo že mu trhali zub,bol v zadu a nebolel.Hovorím mu,to bude neaka nepríjemnosť ale nemala by zle skončiť,ked ťa to nebolelo.O dva dni skončil s autom v priekope dostal šmyk.Ta priekopa bola veľká a auto ostalo vysieť na tenkom strome.Všetci anjeli strážny ho držali aby sa do nej nezrútil.ten stromček bol tak tenky až sa divil.Na aute ani škrabanec,všetko dopadlo dobre.takže ten sen bol dosť výrečný,čo poviete?No snád si smolu už vyčerpal,dufam
macko ja verim na sny ....verim tomu ze nam vedia nieco napovedat 😉
ahojte no to mi bolo teba čítať v túto hodinu utekám brúúú už tu obzerám okolo seba 😖
neviem prečo to tak je, ale takéto zážitky s mŕtvymi sa stávajú mojej svokre-už od malička. Väčšina ľudí z rodiny sa jej len smeje a neverí jej, no ja jej verím. Nám dala babka tiež vedieť, hneď keď zomrela, že už nie je medzi nami. Vtedy sme boli všetci v kuchyni-mama, sestry a maličký bratček, ktorý mal mesiac. Na okne sme mali vázu plnú kvetov, z ničoho nič malý začal hrozne plakať, až sme sa zľakli a váza sa prevrátila a zostala na parapetnej doske-zvláštne, pretože naši majú parapetné dosky tak robené, že nie sú vodorovné, takže sa mala podľa zdravého rozumu skotúľať na zem a rozbiť sa, ale nestalo sa tak-a pritom nebol nikde prievan, nič....A o minútu dobehol uplakaný tato domov, že ide od babky, že leží v obývačke-zomrela...
O viac ako rok-spal môj bratček v spláni v postieľke a zrazu počujeme výskanie, smiech a keď sme za ním prišli, tak nám ukazoval do prázdneho kúta v spálni, že tam stojí teta..Tiež nás až mŕáz obchádzal, ale tak čo, sme radi, že si na nás spomenú, aj keď už nie sú medzi nami...
V našej rodine sa postávalo veľa takýchto zážitkov-snáď každý člen mal už tú česť stretnutia s takýmito nevysvetliteľnými zážitkami, ale svokra zatiaľ drží prvé miesto..Vždy keď mi o tom rozpráva, tak sa bojím ísť aj od nich domov a to som už dospelá.. 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
monkula super tema - lubim citat skutocne pribehy z tohoto hladiska.. to som asi jedina.. 😝
az take silne zazitky ako vy nemam.. mne resp. nam sa stalo toto:
- ked som bola mensia som spala s mamou a z nicoho nic praskol pohar polozeny na linke
- pred par rokmi som pisala na wc 😀 a vtedy sme mali presne nad wc dve policky.. a jak som sedela na tom zachode, tak mi jeden balik vloziek dobre, ze na hlavu nepadol a to z nicoho nic.. ale, ze preco prave vlozky 😀 😀 tak som sa zlakla, ze som hned utekala babke (byva o poschodie vyssie), aj zachod som zabudla splachnut 😀 to mi ani na zachode nedaju pokoj 😝 😀
- pred par mesiacmi som zacula v izbe kroky.. mame drevene parkety a oni niekedy pukaju, lenze pri okne nikdy.. a tie kroky som pocula priamo pred oknom, hned som sa tam postavila a zacala som tam chodit ja a skusat ci pukaju, no nepukali.. 😕
- pred par tyzdnami sa zasa stalo, ze uz som bola v postely a zaspavala som (inak mi trva dobre dlho kym zaspim) a zrazu som pocula ako niekto zapol vezu do elektriky (ona bola v elektrike, ale ked ju vytiahnem a znova strcim do zastrcky tak taky zvlastny zvuk vyda, akokeby to kazetu islo otacat) a ten zvuk som dost silno pocula az som sa zlakla, ze ma brucho zacalo boliet, srdce mi zacalo rychlo byt a zacala som sa potit.. radsej som sa ani neotocila a spala dalej..
- babke sa pred par dnami stalo, ze vysla z obyvacky, isla do spalne, ze ide spat a ked sa v noci prebudila z nicoho nic vidi, ze sa svieti v obyvacke.. velmi sa zlakla, si myslela, ze niekto sa vkradol.. dodnes si to nevie vysvetlit, pretoze ona zhasla obyvacku a ked isla spat tak tam bola tma..
- este sa mi parkrat stalo, ze som snivala, ze niekto zomrel a potom sa to stalo.. ked zomrel moj dedko tak som to velmi vycitila, este k tomu par hodin pred tym 😢
vcera sa mi prihodilo, ze spim a z nicoho nic som taky vanok citila na ustach, ale taky jemny vlazny.. vobec som sa nebala, skor som sa otocila na inu stranu a potom to prestalo.. spavam otocena na stenu, a tam okno neni, ale samozrejme vsetko sa da vysvetlit logicky.. ale uz to lutujem, ze som sa otocila..
este vam chcem povedat, ze zly duchovia neexistuju, existuju len duse, ktore pre nejaky dovod nevedia odist (moze to byt, ze chcu byt este so svojou rodinou a davat na nich pozor, alebo ze sa viazu k svojmu majetku, alebo este im nedoslo, ze su mrtvy a nevedia sa s tym zmierit).. vtedy sa na seba snazia upozornit, ze su tu a ked zbadaju, ze si ich vsimame, tak este viac nam davaju vediet o sebe ale tak ako to vedia, coho sa mi velakrat zlakneme a bojime.. oni chcu aby sme im pomohli, nemyslia to v zlom.. takze netreba sa ich bat 😵 ved aj mi ked zomreme, duse nam ostanu a mozno prave mi sa budeme snazit skontaktovat s tymi, ktorych mame radi 😵
frisbee skus zapalit sviecku a skus sa tej duse prihovorit, ktora chodi do tvojho domu, pekne vklude a skus jej vysvetlit, ze je mrtva a ked pojde za svetlom, tak jej bude lepsie, pretoze tam caka na nu rodina ... este jej vysvetli, ze ti nepaci, ze vas chodi "strasti", ze to vela ludi nechape .. este sa za nu pomodli (ved modlidba je pre dobro bez ohladu ako si na tom z vierou).. alebo este skus poprosit anjelikov aby jej pomohli 😵
frisbee este mi napadlo, ze mozes vyskusat ist na cintorin, tam kde je pochovana a tam sa jej prihovorit..
Ja som este o 02:30 bola hore-nevedela som zaspat-zasa som mala taky pocit ako by niekto bol v nasom byte.
Je to strasny pocit hlavne ked lezis v izbe a pocujes akoze kroky.
Nám keď zomrel dedko, tak sa tiež prišiel rozlúčiť, bolo 23.00, všetci sme spali a zrazu v kúpeľni strašný buchot, prebudilo ma to a pomyslela som si, že mama zas upratuje - ona tak ľúbi večer upratovať alebo pred Vianocami piecť, lebo vtedy má kľud....na druhý deň v škole som mala taký blbý pocit, bol piatok 13-teho...keď som prišla zo školy, tak mama mi hneď medzi dvermi povedala, že včera o jedenástej zomrel dedko a hneď sa ma spýtala, čo som robila v noci v kúpeľni...ja, že nič a ona, tak to sa prišiel rozlúčiť dedko, lebo ráno tam nebolo nič padnuté...
a keď nám zomrela babka, bola som ešte v škôlke, tak dedkovi prestali ísť hodiny, také kukučkové v obývačke...normálne fungovali a 6.37, presne ako babka vydýchla naposledy, tak prestali ísť...dedko ich tam aj tak nechal, vraj nebolo na nich nič pokazené, takže si to nechal ako spomienku...
No a ešte u nás v Leopoldove je taký dom, starodávny, viktoriánsky, proste krásny, ale zanedbaný, záhrada zarastená, nikto tam nebýval....niekedy tam bývala taká babička a jej synovia ju dali do domova a chceli dom predať, ona potom zomrela...no a viem, že dom nikdy nepredali, lebo vždy večer bolo odtiaľ počuť hru na klavíri a pritom bol dom úplne prázdny, všade tma...ako deti sme sa v okolí hrávali a vždy sme tam chceli ísť pozrieť, ale strach nám nedovolil a tiež sme viackrát počuli tú hru na klavíri, bola krásna a strašidelná...vždy sme nakoniec so strachom utiekli...ja už tam nebývam, iba rodičia a vždy keď idem okolo, tak dom je rovnako zanedbaný a záhrada viac a viac zarastená....a stále v ňom nikto nebýva....či je ešte počuť hru na klavíri, to neviem...
Ešte som zabudla, že ten dom bol údajne úplne prázdny, takže ani klavír tam nebol...

Moj zazitok:
Mala som 14 rokov ked mi nahle zomrel stryko pri autonehode-bol mi ako otec.Asi tyzden po pohrebe som spala u mojho druheho stryka v izbe mojej sesternici.Ona mala postel hned pod oknom.
V noci som sa zobudila a pozrela som na sesternicu ci spi a vtom som zbadala mojho mrtveho stryka ako stoji v izbe a pozera sa namna tak som hned zavrela oci ale par sekund nato som normalne citila ako mi niekto hladka rameno ja som sa vtom momente nemohla ani dychat nic ani sa pohnut.Rano ked som toto vsetko povedala mojej tete ona mi odpovedala ze ona stryka videla presne tak ako ja.Bol cely v ciernom ako by v plasti.
Pravdu povediac ja sa odvtedy velmi bojim.