icon

Poznáte strašidelné miesta a iné záhady?

monkula
3. jan 2010

Poznáte dom, o ktorom sa hovorí, že v ňom straší? Vyhýbate sa oblúkom určitým miestam?
Poďme sa báť...

ja pridám, nie poveru, ale fakt, z ktorého mrazí.. Viete o maďarskom skladateľovi, ktorý sa vola Seress Rezso a zložil pieseň s názvom Szomorú vasárnap (Smutná nedeľa)? Po vypočutí tejto skladby stovky ľudí spáchalo samovraždu, vrátane samotného skladateľa a jeho ženy. Dokonca je to sfilmované, film sa premieta pod názvom Gloomy Sunday.
Ja som si ju včera vypočula, aj s textom, je ozaj depresívny, a temný, ale neviem si predstaviť, aký musí byť človek slabý duchovne, aby sa po vypočutí tejto skladby zabil... 😅 😅 😅
Aj so sestrou čakáme na vaše príbehy 😀 😀

macka01
8. jan 2010

suhlasím,že zlý duch nie je,to si len ľudia vymysleli,ked nevedia pomenovať to,čo sa deje,hodia to na zlých duchov.Báť sa ich neteba,nikdy neprídu ublížiť,ja viem,no ale rozkáž si,ja sa bojím veľmi a v každom kute niekoho vidím 😀 Ono asi ta tma a noc tomu dava takú atmosféru tajomna,človek sa bojí vic ako za dňa.Počas dňa ma nenapadne nič pochmurne a ak aj tak mi to nevadí,no ked príde večer,...

linette
8. jan 2010

macka ja som mala obdobie ked som sa ich velmi bala (kedze ma take paranormalne veci zaujimali a este k tomu tie vanky), no nejako mi to prestalo vadit, uz sa ich nebojim (snazim sa pozerat na zmysel zivota z inaksej strany - ale to uz ina tema), ale samozrejme ked nieco zahrmoce v byte tak sa zlaknem.. beriem to tak, ze to je vlastne ten clovek, len bez tela.. vsak dusu mame kazdi, len v schranke.. dusa neublizi, ale dusa v "schranke" ano 😒

expertka ma pravdu: ak sa zacneme zaujimat o nich, zacnu aj oni o nas...

a tim, ktori sa o nich nezaujimaju a predsa sa im deju tie veci, tak by som poradila, aby to brali skor ako prirodzenu vec (aj ked je to tazke), nekladli tomu doraz, ignorovali, neazujimali sa o to - lahsie sa to znasa a mozno prestane.. pripadne skusili pomoct..

linette
8. jan 2010

helenkasabinka ty spominas krvave senky..
ked sme isli s priatelom do ciech, tak sme prechadzali cez krvave senky a volant drzal oboma rukami... to som nepocula, ze sa nemoze vytvorit s telom kruh 😕 nic sa nam take neprihodilo cestou, ziadny duch ani cestou tama ani cestou spat.. sice je pravda, ze cez den sme cestovali..
ozaj a co to znamena, ked sa vytvori s telom kruh? 😕

macka01
8. jan 2010

no mna mrtvy nenavštívil zatial,mne sa o nich často sníva,hlavne o otcovi,vždy je pri tom živý,moja mama vraví,že tiež často v noci má take ,ako by som to popísala,vánky,akoby slabý vietor okolo hlavy jej povieva,vždy v neaky pamätný deň,nedožite narodeniny,výročie umrtia a tak...Ale aj ked si to rozumum snažim zdôvodniť,že mi nikto neprišiel ublížiť sa bojim a neviem,ako by som reagovala keby sa to stalo aj mne.Ale akosa hovorí,kto sa bojí sam seba straší a potom sizbytočne namýšľa,že vidí a počuje aj,čo nie je.Ale treba si uvedomiť,že aj mrtvi sú súčasťou našho života,treba na nich myslieť len v dobrom,nech boli akí boli.A modlitba a sviečka pre ich dušu nikdy nie je na škodu 😉

linette
8. jan 2010

macka vsak sa svojho otca nebojis, ze? si ho urcite velmi lubila a kebyze sa ti zjavi, mozno prvykrat by si sa zlakla, ale potom uz nie - si myslim, zeby si sa potesila, ze sa ti ukazal 😵 ked sa ti s nim casto sniva moze byt, ze ta chodi navstevovat vo sne a to preto, lebo ta lubil aj lubi 😉 mozno je vasim duchovnym sprievodcom a dava na vas pozor 😵

linette
8. jan 2010

ano zapalena sviecka a modlidba (hocijaka) plus to prihovorenie je znak toho, ze nam na nich zalezi a spominame na nich s radostou 😵

macka01
8. jan 2010

otca sa nebojím,ostalo nám veľa nevypovedaného medzi nami,nestihla som mu povedať že ho mám veľmi rada,on city moc neprejavoval,ale ked sa mi narodil starší syn,toho zbožňoval,tam u neho tie city som začala vidieť poprvy krát.Bol to dobrý človek,a rok mi tvalo,než som tu jeho smrť vedela ako tak prijať.nikdy by som nepovedala,že ma to tak zoberie.Snad na nás dáva pozor,veľmi to potrebujem.Ale odkedy zomrel išlo toľko veci dole vodou....Veľmi by som si želala,aby sa mi snivalo s mojou dcerkou,toľko som na to čakala,toľko som si to želala,...a nič,čoskoro to bude 10 rokov...vlastne ani neviem,čo by som chcela od nej počuť,či sa má dobre,či môže chrániť svojích bráškoch,...snád ich dušičky netrpia 🙂

linette
8. jan 2010

macka vidis to, mozno vo snoch riesis to nevypovedane 😵
city mame kazdi, len ich rozdielne prejavujeme.. chapem, ze smrt sa tazko znasa pre obe strany, no musime sa s tym zmierit aj nas to raz caka.. taky je kolobeh.. 😒
mne ked zomrel dedko, to som sa citila hrozne, este som to aj vycitala a vycitala ani opisat sa to neda.. on mi bol namiesto otca otec, velmi som ho lubila aj lubim.. v tom case ked zomrel som si hovorila, ze on zije, len nie je snami .. a tiez vela veci sa zmenilo a veru, ze skor k zlemu ako k dobremu, velmi tazke obdobie to bolo nielen pre babku ale aj pre nas.. (este rodina sa odvtedy zmenila k horsiemu).. ja verim, ze je na dobrom mieste, kde je stastny 😵
je mi luto tvojej dcerky ☹ mozno este nie je spravny cas, aby sa dusicka tvojej dcerky ti zjavila.. verim, ze je na mieste, kde jej je dobre a davaju pozor na nu anjelickovia 😵
neboj tvoji synovia maju svojich anjelikov ako my vsetci a ci sa nam to paci alebo nie, ci na nich verime alebo nie, oni na nas davaju pozor a pomahaju nam 😵

helenkasabinka
9. jan 2010

linette neviem,co to znamena,vraj je tam nejaka zla energia ale je to tak ......a ani mobil tam nema signal a stalo sa tam strasne vela dopravnych nehod,nevravim ze kazdemu sa tam musi nieco stat ale je tam zla zona 😉

helenkasabinka
9. jan 2010

mne sa velmi casto sniva s mm nebohou babkou......bolo 5 rokov,co je uz mrtva a casto ma vo sne navstevuje a vzdy sa mi s nou sniva ze je ziva medzi nami.....ja som ju totizto dochovala,opatrovala som ju niekolko mesiacov ked bola na smrtelnej postely,umyvala som jej prelezaniny,prebalovala som ju....nebudem to tu opisovat,nie je to pre slabsie povahy a nakoniec zomrela rovno pred mojimi ocami...dodychala a este som sa s nou ako s mrtvou rozlucila a hladkala som ju...bolo mi luto ako strasne dopadla a ako tazko zomierala,nevladna 6 mesiacov na posteli,s bolestami prelezanin a bola krmena uz len sondami,kedze nevedela uz ani ze zije a uz jej len srdiecko bilo a potom dostala zapal pluc a odisla nam ☹ a k tomu mala silnu sklerozu 😔

odvtedy sa mi s nou velmi casto sniva a po jej smrti som kazdy vecer pocula za mojou postelou akoby strasne silno niekto pastou udrel do steny,vzdy som sa zlakla ale casom som si uz na to zvykla,vtedy som byvala u svokry a v tom dome zomrela ta babka.....bala som sa tych divnych zvukov kazdy vecer,manzel vtedy pracovat v nemecku a ja som sama spavala v spalni ale ako vravim,zvykla som si a raz som poprosila pred spanim aby babka klude z domu odisla a nech jej je uz tam hore dobre a odvtedy som uz nikdy tie zvuky nepocula 😉

macka01
9. jan 2010

helenka viem si predstaviť ako si sa narobila a natrápila s babkou,moja sestra robi v nemocke na oddeleni,kde davaju aj na dožitie starkých,ked sa nema kto o nich postarať,ked hovori o tom,ako niektorí kríčia bolesťou a prosia o smrť a ona nie a nie prísť....niekto má ten koniec taký strašne ťažký,a trpí do poslednej sekundy kým ta sviečočka nedohorí a nezhasne. 😢 😢 To že si sa jej obetovala,sa ti určite pripočíta k dobru a budeš odmenená,aj ked si to určite robila nezištne,ale dobre sa dobrým odmení.

janyka
9. jan 2010

No, mne stačilo, keď som si prečítala o tých krvavých šenkoch v NR. Doteraz som netušila. prečo sa to tak volá. Ďalej som už radšej nečítala. Nemala som sem ani nazíznuť. A to už som sa nebála, ja krava, načo som sem chodila?!? Ale keď už som tu, tak napíšem. Neviem, či je to pravda, ale videla som tú fotku...tiež sa to stalo v NR, v Lužiankach, pri cintoríne sa fotili 2 dievčatá, fotky pozreli až doma, lebo sa vybil mobil a keď fotku hodili do compu, tak zistili, že za nimi stojí žena, pritom tam boli úplne samé. Dievčatá sa dostali do blázninca 😝 fuj, zase nebudem spať ☹

duch262
9. jan 2010

ja som videl satana bolo to hroznee nemal oci mal koziu briadku ....bol bordovi....strasne som sa baaaal

mywiel
9. jan 2010

Duch a aké huby si fajcil? 😅 😕

claudee
9. jan 2010

mywiel, možno videl Mirka Šatana 😉 ten má tiež briadku 😀

mywiel
9. jan 2010

No ved ked si zalozi nick ze Duch este 😀 😀

linette
10. jan 2010

k tomu cintorinu...
raz mi teta rozpravala, ze na dusicky sa vybrali do cintorina v noci.. ze to pekne svieti, je tam klud atd.. ked tam boli, boli tam tusim jediny a poculi tam zvlastne zvuky, ani to opisat nevedeli.. ja som si myslela, ze najprv sranduju, pretoze jej muz vela sranduje, no teta mi to potvrdila.. a povedali, ze viacej uz vnoci na cintorin nepojdu a uz vobec nie na dusicky.. (v noci)

linette
10. jan 2010

myw 😀 😀 😀

helenkasabinka
10. jan 2010

macka dakujem za krasne slova 🙂

janyka veru s tymi krvavymi senkami je to tak 😉

duch tak vitaj a bacha,nepozeraj sa radsej ani do zrkadla 😀

macka01
11. jan 2010

duch,vieš koľko diablov som už ja videla?ved skoro v kažej rozprávke je aspoň jeden,však? 😀 alebo,...nevidel si seba v zrkadle po fláme?aj to je možnosť 😀 😀

aniratak696
11. jan 2010

no sú tu fakt mrazivé príbehy 😕 ja som išla v sobotu s kamoškou na kávu autom, zaparkovali sme a ja keď vytiahnem kľúčik vypne sa mi aj rádio,aj svetlo.atd a aj keby som neviem ako chcela bez kľúča v zapalovaní nezažnem ani nezapnem rádio.po dvoch hod. sa vracame do auta a auto mi diaľkovým kľúčom ne a ne otvoriť a pozrem do vnútra auta a mne tam na plné pecky hrala hudba - rádio, ktoré tam ani nepočúvam....neviem si to vysvetliť čo to malo byť.... ale až mi zle dochádzalo a všetko možné napádalo, keďže mi chorý dedo leží v umelom spánku v nemocnici ☹

milocka29
11. jan 2010

Ja som niekedy na dusicky pravidelne chodila na cintorin vecer, pretoze v tej dedine, kde som mala starych rodicov, tam sa chodilo na hroby az vecer po tme. Bolo tam ale krasne vsetko osvietene ale ziadne zjavenia.
Ale stalo sa mi, ze som bola susedke, starej babke vecer zmerat tlak, lebo sa necitila dobre, ale tlakomer nefungoval, tak sme si mysleli, ze su vybite baterky /ale doma normalne potom fungoval/. Poobede, ked som prisla z prace, isla som ohriat veceru a v tom z linky rana. Strasne sme sa vsetci zlakli, ze co sa to stalo, otvorim linku a tam, ako som tam mala poukladane taniere, jeden z varneho skla, ktory bol 2 od vrchu sa tam rozletel na marne kusky po celej linke. Na to asi po 15 min. prisla kamaratka povedat, ze ta babka pred chvilkou zomrela. Tak sa asi prisla so mnou rozlucit.

spevacka
12. jan 2010

ahojte, no ešteže je obed, lebo by som si šla po plienku 😀 mne sa stalo tiež raz v izbe u našich v dome, že som sa v noci zobudila a vyslovene som cítila, že tam niekto je, bála som sa aj oči otvoriť, ale nemohla som sa ani pohnúť a začínala som sa dusiť a vtedy som si spomenula na slová jedného kamaráta, že v takýchto prípadoch treba všetku svoju energiu sústrediť na to, aby sme pohli aspoň malíčkom aj keď len nepatrne, tak sa mi to napokon podarilo, ale oči som neotvorila až ráno 😉
No a teraz v lete v pôrodnici som zažila čosi zvláštne, neviem si to ani vysvetliť, malú som mala pri sebe v postielke a okrem nás v izbe nikto nebol. Už som zaspávala a odrazu som ani neviem či započula či zacítila alebo oboje, také niečo akoby zhora na mňa niekto položil akúsi sieť alebo klietku vtom som sa strhla a ešte som nahlas povedala:" dofrasa, to čo bolo?" a hneď som kontrolovala malú, či je ok.

inkinka
12. jan 2010

Isla som raz na dusicky na cintorin, bolo uz dost neskoro, okolo desiatej, nikde nikoho, tma a hned za branou som sa o cosi potkla a to zamrmlalo - bola to nejaka opita zenska, hned oproti cintorinu je hostinec ... 😕 😉

mywiel
12. jan 2010

Moja starka mala krasne malované velikanske zrkadlo z Benatok. No a niekolko dni po jej smrti sa moja mama zobudila v ich dome na ranu. Starkinej zrkadlo v noci celé prasklo na kriz teda (uhlopriecku) a v striebornom rame bol odtlaceny ludsky akoby palec... 😕 tiez sa prisla rozlucit.

marinka
20. jan 2010

Frisbee, držím na dnešek palce, ať máte klidnou noc 😉

ciatko
20. jan 2010

fiha, to je uz dnes v noci😎drzim palce
ja by som balila tasku a isla na noc niekam do hotela alebo k znamym😔😔v ziadnom pripade by som tam dnes nezostala

marinka
20. jan 2010

ciatko, já bych tam taky nespala, frisbee je borec 😵

miluska.h
20. jan 2010

inkinka 😀 😀 😀

frisbee: myslim na teba, daj potom vediet ako to dopadlo...dufam, ze sa nic neudeje...

cuttysark
20. jan 2010

fris tak dneska........