Poznáte ulice so zvláštnymi názvami v meste?
Poznate nejaku ulicu, ktora ma zvlastne meno? Napriklad ja poznam Kačanda, Na močidlách, Pod tehelňou…
my máme zastávku MHD s názvom Pri Hati, minule študenti v buse rozmýšľali, aký je základný tvar a vyšlo im "haťa" 🙂 očividne mladí netušia čo to je hať a na čo slúži
My máme napr. “Na zábave” a “Garbanka”
v Bratislave ... nie sú to síce zvláštne názvy, ale veľmi podobné
Záhradnícka,
Záhradkárska,
Nové záhrady,
Staré záhrady,
Podzáhradná,
Nad záhradami,
Pod záhradami,
Záhradná,
Pri záhradách
a možno aj iné verzie 🙂
Vyhoňská - (Kavečany)
Pekné adresy sú aj na myjavských a kysuckých kopaniciach. Poznala som pani, ktorej adresa bola Zuzana Jedináková, U Jedináka 1.
U nás je ulica Lisovňa.
Mna celkom dostalo Vlčie hrdlo
Potesia nazvy ulic v jednej teme na jednom mieste. S kamaratam som siel v Kosiciach na dajme tomu Druzicovu, nezapisal si to, len mal najaky popis a doplietol to a tam na kope Meteorova, Raketova, Galakticka, Stalicova ... hovorili mu to ako pojdes po jednej a zabocis na taku pri takej ... po chvili uz nevedel z ktorej na ktoru len ze nieco s vesmirom 😀 Ako je to super na oblasti ze vies hned v ktorej oblasti ta ulica je, ale ak nevies presne ktora ... v KE je takto viac tematickych ulic pokope.
@aalt ano ano u nas aj kvetovane na jednej kope, narcisova, ruzova, orgovanova, muskatova 😂
zástavka U klátikov. Starí rodičia mojho manžela odtiaľ pochádzali a ich volali do Klátikov. Časť, kde máme rodičovský dom sa zase volá Kórea. 🙂
My byvame v casti ludovo nazyvanej Podzámok.pd noveho roka nam pomenuju ulicu na Podzámsku..
Za Ďanacou, Za nožiarňou (oboje Slovenská Ľupča), Močilie, Na Koleso, Rôšt, Majerčok, Vápenica (všetko Ľubietová).
@aalt alebo belehradska, budapestianska, berlínska, bukurestska, americká trieda, atenska...
Podkerepušky
v košiciach je viac takých ako pri hati ... napr. mlynky, ku potoku, za dolným mlynom, nižné chmeľníky, nižné kapustníky, pri prachárni, napájadlá, včelárska paseka ... a tak 🙂
@ak_tak0202 haha, to je fasa 😂
Bardejov má skoro najdlhšiu 43 znakovú ulicu Námestie hieromučeníkov Gojdiča a Hopka
1. Nový svet, 2. Nový svet (Dvory nad Žitavou)
60.výročia VOSR (Košice-Západ)
Baba (Pezinok)
Björnsterna Björnsona (Ružomberok)
Brigád Soc. Práce (Dolný Kubín časť Kňažia)
a ďalej sa mi nechce pozerať, rôznych ulíc je vyše 11500 🙂
MPČĽ 😀 koľkí viete, čoho je to skratka? 😬
@baboobchod mierové povstanie českého ľudu 🙂
@biba_18 tú adresu má len jedna budova, aj to farská budova
https://zbgis.skgeodesy.sk/mapka/sk/zakladna-ma...
Všetky tie názvy, ako Trieda KVP, THK, TSK a pod., to sa niekto musel fakt odbavovať. By ma celkom zaujímalo, že či v OP majú ľudia zapísané skratky, alebo celý názov 😀😅
Nie je to zvláštny názov, ale mne sa páči v Zálesí ulica Veselá. tam je asi veselo.
My tu máme šťastnú ulicu, tam je aj škôlka a hneď vedľa je farebná. To je také milé
@biba_18 ja som byval v meste, ktore malo v nazve viac slov na ulici sice jednoslovnej ale "dostslabicnej" a tiez som mal radost z vypisovania tlaciv ... raz som bol volit s volicskym preukazov na obciansky mimo bydliska a tetuska ked to videla, tak si len vzdychla. Samozrejme jej to do tej jej kolonky ani nevoslo, tak sa mi "postazovala". Som je na to povedal, ze mi fakt ma co hovorit, ze ja to musim vypisovat stale a vsade ... nastastie uz som prestahovany a adresa sa mi vyrazne skratila.
Novodegešská, Komárno
Viete si predstaviť, písať toto meno a adresu?

No my tu máme Zárybársku. To je úplný jazykolam. Ani neviem ako prišli na takéto niečo. Je to nová ulica