icon

Pozor na podvodníka na Bazoši

david2020
7. mar 2022

Žienky ahojte.
Nikdy by mi nenapadlo,že sa dám tak škaredo nachytať a vždy som bol toho názoru,že JA nikdy v živote by som nezverejnil platobné údaje karty... Lenže čo čert nechcel,dal som sa špinavo oklamať (toto bolo po prvý a posledný krát)... Na Bazoši som zverejnil inzerát,že mám na predaj nejaké veci,chvíľu na to ma cez WhatsApp kontaktovalo jedno číslo,že dotyčný má záujem,dopredu zaplatí poštovné aj kuriéra. Tak som bol rád,že sa mi niekto na inzerát ozval samozrejme... Lenže problém bol v tom,že dotyčný bol akože z Námestova a tak sa ponúkol,že všetko uhradí dopredu,tak ako som spomenul. Ja celý šťastný zo zisku nemal žiadne podozrenia. Poslal mi v správe aj link (akože slovenská pošta) a že mám na to kliknúť a vyplniť ČÍSLO KARTY,CVC a PLATNOSŤ a samozrejme ja idiot som to naťukal,vyplnil a ďalší krok bol "teraz musíte zadať zostatok na vašej karte",čo mi už ale podozrivé bolo a tak som odišiel z toho linku. Hneď na to som na Bazoši videl inzerát a sťažnosť na toto číslo/meno/popis na WhatsAppe,že na foto je dieťa a taktiež som videl screenshoty,teda všetka tá komunikácia odpovedala tomu istému sviniarovi ,ktorý vypisoval mne. Hneď na to som čítal na nete,že dotyčný je známa firma a takto pripravil už ďalších ľudí predomnou o peniaze. Našťastie som si rýchlo kartu zablokoval a utekal na políciu a všetko im povedal,aj konverzáciu a aj ten link slovenskej pošty ukázal a povedali mi,aby som si okamžite zablokoval kartu..... Mal som šťastie v nešťastí,že až tá daná položka "musíte zadať zostatok na účte" v tom linku mi otvorila oči.... Nikdy by som si toto sám o sebe nemyslel, že takto naletím týmto sviniarom a vyvrhelom. Prosím, dávajte si pozor na meno Dávid Kaman a konverzáciu,že všetko dopredu zaplatí,aj poštovné aj kuriéra,potom vám pošle link, ktorý sa tvári ako slovenská pošta a tam si treba naťukať číslo karty/ cvc aj platnosť a posledný krok zostatok na účte. Fakt si dávajte pozor,ako hovorím poučil som sa. Posielam aj fotky, screenshoty konverzácie.

Pozor na podvodníka na BazošiPozor na podvodníka na BazošiPozor na podvodníka na BazošiPozor na podvodníka na Bazoši
Strana
z2
karolinakr
6. apr 2022

Potvrdit prijatie - odkedy sa peniaze posielaju na kartu? cvc nedam ani svojej mame nieto ešte podivinovi z internetu..

david2020
autor
6. apr 2022

@karolinakr volal som na ustrednu a zablokovali okamžite

karolinakr
6. apr 2022

@david2020 ja nechápem, ze ich nevypatraju.Plati tvojou kartou policia nevie z IP zistit, kde sa podvodnik nachadza? vsak musi mu tovar niekam dojsť.či je policia len leniva? ( keby ju použili)

katuska5909
6. apr 2022

@david2020 Zaujimave...

dilino
25. apr 2022

o koľko eur si prišiel

ivanka12311
25. apr 2022

Bazos nikdy nepýta číslo karty a cvc kód zapamätaj si to! keď si si zakladal inzerát musel so byť tým oboznámeny.Aspon že si na to prišiel 🙏

jozef11111111
3. sep 2022

@karolinakr karta sa da zablokovať hneď na aplikácii v mobile ak ju máš napr ja mám aplikáciu od slov sporiteľne...georga je v google aps...a veď necakala na polícii to opísať tak to hádam nebudú riešiť.Max to dokumentujú

Strana
z2