Pozor na sharenting - bezhlavé zdieľanie fotografií vašich detí
Naozaj som zhrozená, že to niektoré z vás stále nechápu.
Jedna maminka tu nedávno postovala polonahé fotky svojho synčeka s lokalitou, menom a priezviskom a odkazom na instagram. Digitálnu stopu je takmer nemožné vymazať.
https://www.omediach.com/internet/25134-pozor-n...
@doriiis teraz pôjdem do tesca s malým. Nemám nálepku s jeho menom na aute. Výstupime z auta a oproti v aute sedí pedofil. Už nás má, môže nás sledovať v obchode, cestou domov (už vie kde bývame), vie kedy odchádza ráno muž atď. V prvom rade treba to dieťa naučiť aby s nikým cudzím neodchádzalo. Pedofil môže byť kľudne aj tvoj sused a nemusíš o tom vedieť. A ten určite vie, že syn sa volá Jurko
Ešte ti dám k tvojmu linku, o tom, koľko detí zmizlo - drvivá väčšina zmiznutých deti sú deti, ktoré zmiznú preto, lebo rodičia si únosom riešia nezhody (napr. matka odopiera práva otcovi a naopak) - to je v prípade maloletych, v prípade mladistvých osôb sú to úteky z domu či reedukačných zariadení. Vravím ti to ako dcéra človeka, ktorý sa touto témou profesionálne zaoberal dlhú časť svojho profesijného života. Väčšina mám sa sa boji o svoje dieťa, ale ozaj, uvažuj racionálne.
@doriiis ty to vidíš veľmi čierno. Pedofil keď chce tak si dieťa vytipuje bez mena na taške, alebo nálepky na tvojom aute. Za nahé fotky dieťaťa na internete niesom, sama nemám fb, instagram a takisto ani môj muž. Rodine som tiež zakázala dávať foto malého na net. Ale zase nálepka na aute... Preboha 🤦 treba racionálne uvažovať.
Nech si pozrie film Zvláštne posolstvo od herca Jima Caviezela 2 hod. 20 m. Hneď ju to prejde. Mala som zimomriavky. Niečo neskutočné, čo dokážu tie prasatá robiť s deťmi. A koľko sú ochotní zaplatiť za fotky a sex s deťmi.
A ešte mimo.. Verím tomu, že MK vytvoril nejaký pedofil, viem možno budem pre niekoho blbá, ale je to stránka pre mamičky a tie rady dávajú fotky deti
Velmi pekny prispevok. Zial tento druh gramotnosti je na Slovensku asi v horsom stave ako ta financna. Je vyborne, ze si tu maminu upozornila a co dalej je uz na nej. A ano, take prispevky je velmi spravne nahlasovat.
Argumentacia ze ved niekto si niekde moje dieta aj tak moze odfotit je nezmysel uz len preto, ze k fotke dietatka ten uchyl nepriradi ani suradnice, ani meno atd. a preto aj rizika suvisiace s kradezou identity ci zneuzitia, unosu a pod.su podatatne nizsie ako keby sme nad tym mali mavnut rukou, zovseobecnit rizika a nelogicky zbagatelizovat realne ci potencialne nasledky.
Bohuzial, mnohi rodicia takto laxnym pristupom vedu deti, ktore tento postoj a nazor "dedia".
Treba sa chranit.

@gabym ...áno.Ale načo zbytočne upozorňovať na fakt,že v aute je dieťa? K čomu je to vlastne dobre?