icon

Práca učitelky mi príde najvýhodnejšia

zuzulik280
24. dec 2018

Konči mi rodičovska dovolenka, nech rozmyšlam ako rozmyslam, praca učitelky, najma na prvom stupni ZS mi pride uuuplne idealna a každy, kto skončil ucitelstvo pre prvy stupen mi pride ako stastny človek...vidim to na synovi, je druhak, na obed je uz doma, ucitelka tam uz pomaly o jednej nie je...idealna praca pre matky...ja robim na smeny, vikendy, nocne...a neda sa to ani porovnat s touto robotou...dobre nezarobia sice neviem kolko, ale ani malo...cez 600 e maju urcite...normalne lutulem, ze neucim...všetok cas by som venovala svojim detom....

Strana
z5
jajka257
29. dec 2018

@jana_eyre ved ju nechaj v jej bubline. Tam je to asi podla jej predstav. Ak sa niekomu nieco nepaci, postupuje podla vyhlasky, uvedomit, ze robi poslanie a maka dalej v tichosti. V pripade, ze uz je to neunosne, opusti bublinu a ide pracovat inam. V ziadnom pripade, nesmie dat najavo nespokojnost a dozadovat sa zmeny😀😀😀😀

janalancome
29. dec 2018

...niekto tu pise ze 600 e v blave je boj o prezitie. Povedzte mi vazene p.Ucitelky, ktora z vas ma v Ba 600e ako pedagog?? ZIADNA. pretoze 600e maju v BA a to aj viac UPRATOVACKY. Dalej spominate vztah k praci: KTO vas nutil pedagogiku? Isli s te na nu pretoze "mate asi vztah" ci? Ja som pravnicka, pretoze som nou CHCELA BYT. A ak mam/mate k tomu ten vztah tak vsetko okolo prace ktoru ste si dobrovolne zvolili aj minusy by ste mali brat skor ako plus. Inak zuzulik280 ma v podstate pravdu, je to fajn praca len nechapem preco ste ju hned skritizovali ze nevie o com pise a nema sajnu o vasej praci. Ved vam nepovedala nic nepravdive, co konkretne savas dotklo? To ze ste skoro poobede doma? Ze mate viac casu ako niekto kto prichadza o 18-tej? Snad vam povedala nieco zle? Frflete na svoju pracu tak ako by ste v kamenolome furikovali strk. Povedzte a co je pre vas pedagogov najlepsie povolanie?

novana
29. dec 2018

@janalancome, platové tabuľky pre pedagogických zamestnancov sú len jedny. Alebo si myslíš, že učitelia v BA sú odmeňovaní podľa iných ako učitelia v Hornej Marikovej? Pre nás, ktorí sme sa rozhodli byť pedagógmi a sme nimi, je povolanie učiteľa to najkrajšie. 🙂

jajka257
29. dec 2018

@novana to ona nevie. Si mysli, ze ja v BA mam ine tabulky, ako ty na Kysuciach. Mozno to berie podla platov v inych odvetviach.

@janalancome ucim, lebo tu pracu milujem. A nemysli si, ze ucitel tiez niekedy nechodi domov po 18.00. Chodi a casto. Ked je porada, ked je rodicovske, bezne pridem aj o 20.00, kym sa dosmochcem. Ked je akademia, ked je nieco ine dolezite. Takze tak.

novana
29. dec 2018

@jajka257, neviem, kde všetky, ktoré nikdy neučili, berú tú drzosť vyjadrovať sa k tomu, čo profesia učiteľa obnáša. Nikdy, ale naozaj nikdy by som si nedovolila mudrovať o práci právnika, programátora, krajčíra atď., pretože som túto prácu nerobila.

jajka257
29. dec 2018

@novana nuz, chodili do skoly a myslia si, ze vedia ako to funguje.

fiffinkaa
30. dec 2018

Pani ucitelky kt.nikdy nepracovali v sukr.sektore sa budu stazovat stale..uz som pisala v podobnej teme, nasa p.ucitelka chodi do prace o 7:30 a domov o 13tej..stretavam ju, pisomky opravuje na hodine a pripravy jej vari nezaberu vela casu ked uci uz 35ty rok..600 eur je v Ba bieda, v Rimavskej Sobote super job...toto ustavicne fnukanie ucitelov ..u nas pracuju s Mgr. vzdelanim v zavode na 3 smeny alebo za pokladnou v tescu..podme vsetci fnukat.

jana_eyre
30. dec 2018

@fiffinkaa a myslis, ze ti mgr co musia radsej pracovat v tescu za pokladnou ci v zavode, im nie je luto, ze s vyskou sa im oplati robit radsej tam ako v skole? to je ludom fakt jedno kto im uci deti? mne teda nie.. a nie som ucitelka, ale celkom chapem, ze tato praca nie je adekvatne ohodnotena..

ved podme vsetci robit do tesca ci do wolksvagen, nechajme nech ucitelstvo pomaly vymre, lebo nikto nebude ochotny to robit (lebo ved naco ma niekto studovat pedagogiku, ked tak isto zarobi za kasou?) a budeme mat o par generacii analfabetov, nevadi.. ved snad ich niekto v zavode nauci ako sa pripevnuje koleso na nove auto, alebo sklada motor.. 🤷

jajka257
30. dec 2018

@jana_eyre vyborny komentar. Ani ja nechapem, preco si ludia myslia, ze vzdy budu ucitelia. Mladi ludia uz nechcu ucit ci studovat pedagogicke smery. Preco by to robili, ked plat pre predavacku je vyssi ako pre ucitela.
Smutne, ako si ludia neuvedomuju, co sa stane, ked uz nikto nebude chciet ucit. My mame problem zohnat matikara, fyzikara a ucitelky na prvy stupen ci vychovavatelky. Keby nebolo dochodcov, tak sme v peknej prdeli....

dvnz
10. apr 2021

@hettinka ahoj,citam tvoj prispevok po 3 rokoch;) akurat sa chystam na VŠ externe,predskolska a elementarna vychova a rozhodujem sa ci ucit deticky v skolke alebo 1.stupen ZŠ ;) ..no po tvojom nazore už neviem a vaham

zuzula777
11. apr 2021

@dvnz ja ucim na prvom stupni tetaz stvrty rok a som velmi spokojna. Vela zavisi od samotnej skoly, vedenia a samozrejme aj triedy. My na skole mame tu moznost, ze mozeme odist hned po poslednej hodine, teda o hednej najneskor som uz doma, niekedy aj skor, ak koncim stvrtou hodinou. Moj momentalny cisty plat je 820 eur.

dvnz
12. apr 2021

@zuzula777 ahoj,dakujem TI za Tvoj nazor tiez. Ake predmety ucis? Ano,verim,ze je to stale na vedeni skoly,ako su dohodnute dochadzky. Ja som z juhu,kde sú mizerné platy,tak sa poteším vyplate nad 800 🙂 a nemusim na smeny alebo manualnu pracu..nevies ako to je s obcami? Ako su klasifikovani ucitelia,ktori pracuju pre obecnu MŠ alebo ZŠ?je to rovnaka platova tarifa ako v mestach?v tomto sa nevyznam..

simca06022011
Autor odpoveď zmazal
zuzula777
16. apr 2021

@dvnz učím prvý stupeň- cize slovencina, matematika, prvouka/prirodoveda, vlastiveda, vychovy - okrem telesnej (u nas nA skole to mame nastavene tak, zw telesnu uci telocvikar). Na predchadzajucej skole som ale ucila aj telesnu a aj etiku a aj informatiku v mojej triede - naozaj zavisi od toho, ako to maju v škole nastavené.

Co sa tyka platov, je jedno, ci mesto alebo dedina. Tabulka je len jedna. Na to aby si mohla ucit na prvom stupni, potrebujes VŠ 2. stupna = magisterské štúdium. Ak nastupis do prace po skole, absolvujes adaptacne vzdelavanie (spravidla cely prvy rok). Dostanes uvadzajucu ucitelku, na ktoru sa mozes obratit s pomocou. Vtedy s v platovej triede 6. Dostavas k tomu priplatok za adaptacne + na prvom stupni automaticky si triedna, cize aj triednicky priplatok - tieto priplatky su percentualne, cize zavisi od tarify, v ktorej si. Po absolvovani adaptacnehi sa presuvas o triedu vyssie, cize do 7 + sa ti zvysuje tarifa, lebo mas o rok praxe viac. Potom si mozes po piatich rokoch urobit atestaciu a opat sa posunies vyssie.

Este existuje osobny príplatok- to je vsade inak, niekde maju, niekde nie - vysky sa lisia aj medzi kolegami na jednej skole.

Platove tabulky ucitelov vies najst na googli 🙂

veron03
21. nov 2022

@zuzulik280 no tak to pŕŕŕ!!! To, čo ty vidíš je totálne mimo súdok a realita je úplne niekde inde.

Ti učitelia ( ani tí na prvom stupni) nekončia s deťmi... V práci musia zostať a robiť buď administrativu svoju, javove analyzy z testov, pripavujú si testy a prácu na ďalší deň a podobne... aaaa doma v tom väčšinou pokračujú aj cez vikendy a vo svojom voľnom čase... ak nerobia po vyučovaní to, tak zastupujú alebo sú v družine.. pretože, tie dni, ktoré sú doma niesú len tak zadarmo.. aj oni majú budget na dovolenku a tie voľné dni, ktoré ju prevyšujú musia nadrobiť.. nehovoriac o poradách,rodicovskych a podobných záležitostiach.. takže pozor, nie, nie je to zlatý život učiteľa

petronellla87
21. nov 2022

@zuzulik280 nemyslim si ze je to tak ako si napisala😀 ja osobne by som ucitelku na zs nerobila ani za 6000 plat🤣

sasesoe
21. nov 2022

Ach, to je zase tema :( sice stara, ale neda mi :( porovnavat pracu ucitela s VS s niekym, kto robi vo fabrike na zmeny? To ako vazne? A co tak porovnat s niekym, kto ma tiez VS, robi pre sukromnu firmu a to, co ucitel zarobi pri plnom uvazku, inde zarobi pri polovicnom... aku maju takyto ludia motivaciu ist ucit? Ziadnu alebo len velmi malu... a potom to skolstvo i tak vyzera - ze je tam casto len ten, komu sa to nepodarilo inde ☹ obdivujem vsetkych ucitelky, ktore robia svoju pracu so srdcom a nadsenim za tento smiesny plat :(

maryetta
21. nov 2022

Ach normalne si ma pobavila. A to ani ucitelka nie som. I ked statnice z pedagogiky a psychologie mam.
Neviem ci este spis alebo uz si sa prebudila do reality. Ale ucit nie je len prist vypit si kavu v triede a odist o jednej domov 🙈
A hlavne. Ucitelstvo nie je iba o pracovnom case 🙈

Pre mna su ucitelia doslova hrdinovia dnesnych cias.

Strana
z5