Prací prášok na bielu bielizeň

anika234
26. apr 2020

Ahojte, na bielu bielizeň používate prášok či gél /kapsule.... Neviem prečo ale keď aj vyberám oblečenie vyprané v prášku tak to tak divne zapácha a oblečenie je po usušení dosť tvrdé a to aj keď dávkujem podľa návodu .... Ďalšia vec, keď čítam štítky tak je tam preškrtnuté akékoľvek bielenie 🤕 tak už neviem čo mám používať 🤷‍♀️ gély mi prídu na biele dosť slabé... Skúste mi poradiť ako sa s tým pasujete vy. Ďakujem za každú radu

cacianka
26. apr 2020

Na biele iba prášok.na farebne gel.do kazdeho prania dam cca 1dcl octu
Práčku si vycisti octom.
Daj liter a nastav pranie 90°C a oper na prazdno.najskor vyčisti nadobku

adriankomoj
26. apr 2020

Ja davam na biele ken práškový ariel a k tomu malu odmerku z gelu sódy kryštalickej, striedam s octom , na farebné dávam len tekuté gely. Kapsule nechcem lebo mi to ostavalo okolo dvierok niekedy nerozpustene a oradlo sa mi zdalo nie celkom dobre vypraté.

lentilkaxxx
26. apr 2020

Na všetko okrem vlny používam gély a kapsule Dash. Krásne vyperú všetko, nádherne voňajú a majú v sebe zložky, čo dokážu odstrániť zápach z manželovho pracovného oblečenia. To nezvládli ani veľké dávky arielu a aviváže.

lenka2710
26. apr 2020

@anika234 ja používam na biele prášok a dávam ocot, na farebné kapsule ariel a na tmavé gél na tmavé, podľa toho čo je v akcii a ešte sa mi nestalo žeby mi zle vypralo, alebo žeby sa kapsule nerozpustili! Vždy k bielemu davam aj ocot a pracku mam stále ako novú

marca12
26. apr 2020

Ja pouzivam na vsetko kapsule,obcas dam asi deci octu do prania. Este sa mi nestalo,ze by mi nerozpustilo kapsulu alebo zeby zle vyprala pracka. Obcas periem s praskom,ale uz som zvyknuta na vonu kapsul,prasok preto nepouzivam. Pridavam aj trosku avivaze. Ak ti smrdi pradlo,nesmrdi aj pracka? Obcas ju treba pustit prazdnu na 90°C s trochou octu alebo ineho prostriedku na odstranenie kamena a usadenin z gelov a prasku.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz