Pracujúce maminy, podnikateľky a tie, ktoré chcú pracovať
Ahojte kočky. Zakladám túto tému pre tie, ktoré pracujú alebo podnikajú alebo tie, ktoré ešte nezačali, ale chcú. V tejto téme by som sa rada venovala praktickým radám, tipom a príbehom tých z Vás, ktoré to nemali ľahké, no napriek tomu dokážu zladiť prácu s deťmi. A hlavne také, ktoré podporia maminy, ktoré takýto krok zvažujú, rozhodujú sa. Toto je moja priama reakcia na tému, či sme spokojné s RP vo výške 194,7 Eur. A reakcia na to, že chcem podporiť maminy, ktoré hľadajú spôsob ako byť spokojná. Nechcem podporovať cicanie štátu a fňukanie. Preto ak ste tu také, ktoré so mnou zdielate názor, rada Vás tu uvidím.
pre baby ktore chceli daco k biznisplanu - nasla som dnes v svojich odberoch na FB taketo nieco http://www.podnikam.webnoviny.sk/skor-zacnete-p...
Ahojte, Tak som preluskala tieto stranky a bolo to jednak poucne, jednak povzbudive a v konecnom dosledku inspirativne. Tiez uvazuje, co dalej, nakolko som od maja nezamestnana a rozoberam vsetky dostupne moznosti z kazdej strany..
by ma zaujimalo, kto nahlasil moj prispevok s linkom na clanok, ze ma zmazali... nic nepredavam, iba pisem blog, navyse postnuty clanok bol urceny vyslovene mamickam, keby som ten blog pisala na sme.sk tak mi ten prispevok nezmazu? ach jaj
ahojte. tiez sa ku Vam prihlasim 🙂 dcerka ma prave 18 mesiacov a od pondelka ide do jasliciek. ja sa vraciam do povodnej prace. chcela som ist skor, ale nepodarilo sa. tiez som mala v plane zacat podnikat, cas nevydal. dokoncujem prave VS popri tom vsetkom. neviem ako vy, ale stretavam sa s roznymi reakciami v okoli. ale uz jednym uchom dnu, druhym von. kto chce byt doma 3 roky, nech je 3 roky. kto chce pracovat, nech pracuje. ja mam potrebu byt samostatna i v manzelstve, tiez nechcem vsetko nechat len na manzela - pride mi to nefer v niecom a tiez mam velmi silnu potrebu sa pracovne realizovat. mna praca vzdy bavila. na podnikanie nezanevieram, chcem ho rozbehnut. uz iba mesiac a odpadne mi zo zivota skola. potom sa zacnem realizovat intenzivnejsie - snad aj s vysledkami 🙂 drzim Vam palce 🙂
inac je vonku dalsi clanok - o vybere softwaru pre e-shop, link sem nedam pre istotu, koho to zaujima, poslite IP, dakujem. snad nikoho neobtazujem 🙂
ahojte. nie je nic horsie, ako ludska zavist, ale to by bolo na dlho a zbytocne minat pismenka na taku temu 😖 chcem sa ale opytat, ked si oziadate o prispevok na podnikanie z UP, tak to musite udrzat zivnost 2 roky? A moze sa popri tom aj normalne pracovat?
Lidi zlatý, mně velmi podporuje maminka.... "jsi doma, máš se věnovat dětem," a že dělám proto, abychom měli z čeho ušetřit na obměnu pokojíčku pro děti, a pro můj pocit že nejsem dobrá jen na utírání nosů a zadků, to je vedlejší.... No nic no... Navíc nemám dojem, že by naši chlapci kdovíjak strádali, vyhrajou si spolu, když mě potřebujou, tak samozřejmě práce čeká... Naštěstí manžel si mě za to, že se sama od sebe snažím, váží, i mi to řekl, že to pro něj moc znamená, samozřejmě že to není jediný důvod proč mě má rád 😀 ale samozřejmě že mu to dává klid na duši...
K té závisti snad ani nemůžu nic říct, ale je to strašná vlastnost.....
Ještě dodám, že plánujeme třetí miminko, a doufám že až otěhotním, tak někoho napadne mi říct, že se mi nechce makat. To bych ho asi kopla kamsi, a sdělila bych mu, že už dobře 8 měsíců makám a nehodlám s tím přestat ani těhotná či po narození miminka, přece jen tohle je takový druh práce který se dá dělat kdykoliv, i když třeba miminko spinká...
Ahoj pracujúce a aj iné maminky.
Táto diskuzia ma velmi potešila 🙂 Som na rodičovskej,mám syna,ktorému bude o pár dní rok.Rozmýšlam čím dalej,tým intenzívnejšie už dlhšiu dobu o podnikání.Doma mi už všetko lezie cez hlavu a na nervy.Doposial som stále pracovala s ludmi a teraz,čo som rok doma sa niekdey idem zbláznit.Momentálne malému hladám jasličky,prípadne školičku od septembra a ja sa už chcem konečne rozhýbať. 🙂 Obdivujem vás,hlavne vašu odvahu a dúfam,že sa pridám k vám.Prosím,možete ma zaradit medzi súkromnú skupinu?Je pravda,že nemám velku prax na MK ale učím sa 🙂 Dievčatá,vy čo máte eshop,ako dlho vám trvalo zrealizovanie od myšlienky po vytvorenie stránky?myslím cca kolko mesiacov.Viem,že je to individuálne ale rada by som vedela,kolko to trvalo vám 🙂
Ďakujem
Krásny deň
holky, tady je nějaká soukromá diskuse? taky bych prosila o přijetí 🙂 a link 🙂
Je nová stránka na vyplnanie dotazníkov. Ak chcete, pošlete mi do mailu adresu, prepošlem vám pozvánku. Na jednom za body dostanete poukážky na www.hej.sk a na druhom si možete vybrat z katalogu odmien.
@stazina1 3 mesiace velmi, velmi velmi intenzivnej prace dvoch ludi 🙂
Ahojte holky 🙂 mě už RD pomalu končí, ale nikdy jsem se nepřestala "něčím zabývat" 🙂 nemůžu být jen žena a matka v domácnosti asi by mi hráblo za filu 😀 já velmi jednoduše pracuju s parfemy a vůbec mě to neobírá o čas. Budu si prodlužovat neplacenou RD do konce augusta a pak od septembra chci někam do "práce" abych nabrala okruh dalších lidí a rozšířila se trošku mezi větší kvantum lidí. Až se mi to trošku více rozfičí taky si chci založit živnost, takže si u vás ráda přečtu co a jak, navíc jsem češka v SR takže komplikace na entou :-P no uvidíme. Kdyby jsem taky mohla k vám do soukromé témy ráda bych se s vámi dělila o radosti a úspěchy 😉
Ahojte baby.. náhodou som k vám zablúdila.. len tak pre info.. niekde som čítala v niektorom príspevku že či sa dá pracovať počas príspevku: J asom bola na úrade.. potom som si požioadala o príspevok a založila som so živnosť na opatrovanie detičiek.. živnosť je viazaná na 2 roky a zrušiť ju môžeš ale musíš vrátiť alikvotnú časť príspevku, ktorý ti bol poskytnutý. Počas tejto živnosti môžeš samozrejme aj pracovať.Taktiež môžeš ísť na materskú.. pokiaľ máte živnosť a idete na materskú musíte si platiť odovdy do socky.. do zdravotky sa nahlásite a odvody sa vám stopnú--..za tieto odvody mi povedali priamo v zdravotnej poistovni Union.. ako celkom tomu nechápem,, tak socka mi bude platiť materskú a ja jej mám ešte platiť odvody.. nuž celkom fajn.. nie? tak dúfam, že som pomohla.. ak by niečo.. kľudnem i napíšte IP...
inak áno robila som aj podnikateľský zámer a musela som sa zúčastniť školenia po dobu 14 dní a na konci bol písomný test a tiež aj ústnný pohovor.. ale to zvládne každý.. ľahučké...
@chutnekytice jeeeej ty si majitelka chutnych kytic? sa mi velmi paci napad robit taketo veci, akurat sme kamoske co pride z Luxemburgu objednali u vas kyticku a aj ovocie v krabicke 🙂 paradicka to jee. A suhlasim s tebou - praca na e-shope mi tiez trvala zhruba 3 mesiace intenzivnej prace - ale robila som si to sama od piky... a chce to pracu stale bo stale su nejake novinky....
@tinushka13 v zdravotke pokial budes na MD bude odvody za teba platit stat, v socialnej poistovni aj ked si na MD a RD si odvody platit musis sama - takze ked ti poslu rodicak tak im ho rovno vratis vo forme odvodov 🙂
@xlea dakujem za infosku, tak nakoniec som to potom správne pochopila len mi to nešlo do hlavy.. úplný nezmysel.. 😀 😀 našťastie idem rušiť živnosť k 1.6. Nech mám pokoj.. 😀
dievcata, mat deti a pritom pracu je velmi velmi tazke. kubko ma 10 mesiacov, sara 2,3/4 roka. jediny "oddych" od prace som mala, ked sa Sara narodila az dokial dovrsila jeden rok. pocas toho obdobia som robila cca 20 hodin mesacne. to sa dalo v pohode zvladat. odkedy sme pocali kubka, pracovala som na polovicny uvazok, plus dalsia praca - pomoc manzelovi. trvalo to az do zaciatku tohto maja. citila som sa straaasne vycerpana. som rada, ze mam teraz chvilu cas na seba aj kubka a saru. robila som po nociach, bola som unavena, nervozna. musela som cca 3 x do mesiaca cestovat do BA. pracujuca mama musi neskutocne efektivne vediet vyuzivat svoj cas. veci, ktore sa predtym zdali byt podstatne, zrazu prestavaju mat vyznam (ma dieta zaspinene oblecenie?, nevadi, hlavne, ze je najedene, napite, neplace. ze mam neoholene nohy? no a co. ved kedy som to mala stihnut? ze to vecer doma vyzera ako na bojisku? no a co. ved kedy som mala pocas dna upratat?...). zacnete sa sustredit na veci naozaj podstatne - obriadit deti tak, aby boli v pohode, ist nakupit, aby bolo co jest, oprat, aby si bolo co obliect. cas pre mna samu neexistoval. najhorsie boli asi tie kruhy pod ocami. dokonca som sa dostala do stadia, kedy som sa musela nutit mysliet pozitivne. to bolo vtedy, ked som kubka v noci kojila a teda takmer vobec nespala, ale pracovat som musela. ale nestazujem sa. zvladla som. som zase o nieco silnejsia. teraz si doprajem chvilu oddychu, chcem prezit s krpcami krasne leto. po lete uvidim, kam sa zase uberu moje cesty...🙂. vsetkym pracujucim maminam velmi velmi drzim palce!
@xlea 🙂 dakujeme za objednavku 🙂
čaute dievčatá
Zaujímavá diskusia.... 🙂
Rada by som si aj ja vymenila nejaké skúsenosti, nakoľko sa tiež "živím sama"..🙂 😉

@zabka8423 Ahoj, aj ja by som sa k vám chcela pridať do súkromky. Môj syn má 15 mesiacov, a asi od roka som aktívne rozmýšľala nad eshopom s detskými vecami - no, nakoniec sa to tak vyvŕbilo, že pracujem v takom istom obchode, aký som chcela založiť, ale v kamennej predajni . Beriem to ako "prax" pred tým ako rozbehnem niečo vlastné , aj keď silno uvažujem či mám rozbiehať jeden z mnohých eshopov, a či nebudem užitočnejšia v už vytvorenom obchode. Pracujem síce len na pol úväzku, ale práca ma baví, a navyše, môžem mať syna pri sebe. (a on plaší zákazníkov 😀 😀 😀 )
Možno v súkromke by som sa viac rozkecala čo robím a čo ma baví, ale takto neviem, či nebudem robiť zamestnávateľovi reklamu ....
Každopádne mám ešte nedokončenú VŠ, po skončení rodičovského sa musím ešte vrhnúť na štúdium , takže práca , či už v obchode alebo na niečom vlastnom sa hodí 😉