icon

Pracujúce maminy, podnikateľky a tie, ktoré chcú pracovať

zabka8423
18. mar 2012

Ahojte kočky. Zakladám túto tému pre tie, ktoré pracujú alebo podnikajú alebo tie, ktoré ešte nezačali, ale chcú. V tejto téme by som sa rada venovala praktickým radám, tipom a príbehom tých z Vás, ktoré to nemali ľahké, no napriek tomu dokážu zladiť prácu s deťmi. A hlavne také, ktoré podporia maminy, ktoré takýto krok zvažujú, rozhodujú sa. Toto je moja priama reakcia na tému, či sme spokojné s RP vo výške 194,7 Eur. A reakcia na to, že chcem podporiť maminy, ktoré hľadajú spôsob ako byť spokojná. Nechcem podporovať cicanie štátu a fňukanie. Preto ak ste tu také, ktoré so mnou zdielate názor, rada Vás tu uvidím.

liv1
20. mar 2012

@mis_ka dakujem za odpoved 😉 , precitam potom mozeme podebaptovat jaaaj mala mitu tuka musim ist 🙂

slimstar
20. mar 2012

ja tiez podnikam, ale niektore zeny co sem napisali obdivujem.
podnikanie nie je nic ruzove, je to velmi tazke, hlavne ked su nezaplatene faktury nie mojou vinou 😒

josie3331
22. mar 2012

mohla by som sa pridat aj ja do sukromnej temy? rada napisem svoj pribeh, ale bojim sa, aby si to neprecital ti, od ktorych to moc nechcem 🙂

babulka1978
22. mar 2012

Ahojte 🙂 tak sa k Vám pridávam aj ja 🙂 Moja dcérka mala teraz 1 rok, a ja od jej pol roka pracujem normálne na plný pracovný úvazok, od rána do večera.....na začiatku mi to bolo veru ľúto, a aj veľmi smutno, ale čo už...materská je len pol roka, a nie som zvyknutá žiť na úkor druhých....na výšku som tiež chodila popri zamestnaní a občas som toho prístupu zamestnávateľa mala fakt plné zuby, ale čo už, ale to je mimo témy..teraz po ako tak rozbehnutej kariére sa "podarilo" bábo, tak som si užila pol roka "voľna" a znova v pracovnom tempe...o malinkú sa mi kráľovsky postarala svokra, ktorá sa k nám kvoli tomu presťahovala, tak sa to dá zvládnuť. Mám v podstate možno aj šťastie, že sa svokra postará...Ja som celý deň v práci, odchádzam ráno pred šiestou a vraciam sa o šiestej večer, malinkú dám niekedy akurát tak spinkať, ale cez víkendy si ju naplno užívam.

slivka3
23. mar 2012

@babulka1978 Klobúk dole,že zvládaš takú časovo náročnú prácu,ale máš šťastie,že sa Ti má kto o malú postarať.

sladkasue
23. mar 2012

cafte babulky... sa teda k vam pridavam...
mam 1,5rocneho syna a je viac-menej samostatny. uz velmi velmi davno som chcela mat internetovy obchod, ale nebolo na to casu, chut a drobec bol maly... nakoniec ma do toho nahnal az manzel - musis mat zivnost ... tak som povybavovala, citala a citala - zakony a pod blbosti, ktore sa najdu na internete dokonca vysvetlene aj v laickej podobe. nasla som si dodavatelov a momentalne je to uz asi 3. tyzden co makam na www stranke a reklamnej kampani, propagaciach a zviditelneni sa a pod...
ide to pomaly rozbehnut obchod v dnesnej dobe, ked je toho tolko! :( ale nevdzadam to...

aj napriek tomu, ze si nemusim viest ucto, ale iba 3 evidencie, administracie na zaciatok dost 😎 ale pohoda... som sa zorientovala...

stale som na RD, a nemusim prvy rok ako podnikatelka platiti odvody do socialky ani do zdravotnej 🙂 takze nemam zbytocne vydavky - dalo by sa povedat, ze som zacala na skusku - do konca rodicovskej sa to bud rozbehne - PEVNE VERIM ZE ANO - alebo to zabalim... alebo budem musiet popritom nieco este robit 🙂

a toto je ono:
https://www.modrykonik.sk/katalog/firma/sladkasue/

seminkads
25. mar 2012

viete mi niektora poradit- v starej praci davam vypoved a ostala mi este dovolenka, len neviem presne kolko. Neviete kolko dni dovolenky mam za matersku?
Vdaka

zabka88
26. mar 2012

@sladkasue ahoj, super držím palčeky nech sa uchytíš na trhu a nech biznis šliape jedna radosť 🙂
@seminkads ahoj, toto skús prebrať s babami na porada.sk, ale pokiaľ viem za materskú dovolenku sa ti dovolenka nekráti (takže by si mala mať nárok na celú pomernú časť) ale kráti sa ti za čas keď si na rodičovskej dovolenke ( prvých 100 dní 1/12 a potom za každých 26 dní ďalšia 1/12)

hranolka22
27. mar 2012

ahojte baby, súkromná skupina je už uzavretá ?? ste opäť tu alebo je nejaká nov8 dajte mi prosím info.Ďakujem

zabka88
27. mar 2012

@hranolka22 súbežne sa funguje tam aj tam 🙂

zabka8423
autor
27. mar 2012

do sukromnej skupiny sa ziadalo pridat dost kociek, ale ani po tyzdni niektore neprispeli alebo len jednym prispevkom. tema bola primarne zalozena na to, aby sa tam aktivne diskutovalo. a prave preto, ze sa tam aktivne diskutuje, hlavne o tom, co ine robia, kde posobia a ine sukromne veci, chceme sa chranit predtym, aby tam clovek raz za cas prisiel a vynasal informacie. ak chces @hranolka22 ja ta tam pridam, ale tak porposim aktivnu ucast na diskusiach.
vdaka za pochopenie 😉

elka74
27. mar 2012

@sladkasue našla som aj na FB.. držím palce nech sa ti darí 🙂

hranolka22
27. mar 2012

@zabka8423
Ahoj ďakujem,ja som tam bola,len teraz sme boli chorí a na PC som bola minimálne takže na diskusiu nebol čas ☹ len ke´d som tam chcela ísť mi ukázalo,že neexistuje táto téma a už to ide,tak Ďakujem 😵

tatiana7
31. mar 2012

Ahojte, rada by som sa aj ja s vami podelila o skusenosti so zacatim podnikania. Pocas materskej som ukoncila skolu Cestovny ruch, ale ako to uz byva, zacalo ma bavit cosi uplne ine a tak som si urobila zopar uzitocnych kurzov a na dohodu popri materskej som plavala ako instruktorka baby plavania a cvicila som s babetkami. Tato praca ma velmi bavi, venujem sa jej dodnes, plus som si zalozila cestovnu kancelariu zameranu na predlzene vikendy pre rodiny s detmi, so zazitkovym rozpravkovym programom. Mam dve deti a casto som s rodinou hladala podobnu dovolenku a tak som ich zacala organizovat sama. kedze som aj lektorkou baby plavania, takmer vsetky pobyty su v hoteloch s vyhrievanym bazenom, kde popri programu aj plaveme. pozrite moj profil profesionala, CK Sasovinky.

zabka8423
autor
31. mar 2012

@tatiana7 uzasne 🙂 chces sa pridat do sukromnej skupiny? 🙂

lvka
3. apr 2012

Ahojte, tak sa pridam aj ja ... 🙂 nie som podnikatelka ale nastupujem do prace skor, ked bude mat syn 20 mes. Od zaciatku som to tak planovala, vzdy som vedela ze cele tri roky urcite doma nebudem... O syna sa mi bude starat jedna dlhorocna rodinna znama, bude chodit k nam domov, a zamestnavatel mi umoznuje jeden den v tyzdni pracu z domu... 🙂 asi to lahke nebude ale ked vas tu tak citam mam viac a viac odvahy 🙂

zabka8423
autor
3. apr 2012

@lvka super. a este si aj krasna zena 🙂

lvka
3. apr 2012

@zabka8423 🙂)))) dakujem, mam super fotografku ;) by si videla tu krasu kazde rano uz 16 mes po neprespatej noci 🙂))))))))

zabka8423
autor
3. apr 2012

@lvka vzdy som tuzial mat par profi fotiek 🙂

lvka
4. apr 2012

@zabka8423 poslem ti kontakt? 🙂

zabka8423
autor
4. apr 2012

@lvka preco nie, len ci anberiem odvahu 🙂 stale mam nejaky komplex 😉 to sa musim stajlovat sama? myslim make up a podobne..

mis_ka
4. apr 2012

@lvka nefoti ta nahodou zuzka z rajky? mam taky pocit, ze tvoju tvar som videla na jej prezentacnych foto 🙂 mne spravila krasne tehotenske fotky

lvka
4. apr 2012

@zabka8423 nie ona ta nastyluje ;)

@mis_ka ano Zuzka ;) uz parkrat mi fotky robila... Aj tehotenske, aj svadobne, aj tvar ;) este rodinne od nej potrebujeme 🙂)))))

zabka8423
autor
4. apr 2012

@lvka
@mis_ka
kocky, vy ste stihlucke, to sa krasne foti, ja som baculata a este som nevidela ako krasne sa da nafotit baculka...teda okrem saudka, ale zase az taka baculka ako tie saudkove nie som 🙂

seminkads
7. apr 2012

@hranolka22
@zabka8423 inak aj mne ukazalo ze tema neexistuje 🙂 a tiez sme boli dlho chori 🙂

hranolka22
7. apr 2012

@seminkads
mne to odvtedy ide už dobre 🙂
len akosi nie je čas písať a ani o čom, kým nevybavím všetky papiere a aj tak musím čakať cca mesiac na skúšky a výsledok, takže ja som teraz v takom polomŕtvom bode 😀

seminkads
8. apr 2012

@hranolka22 no mne to stale nejde :( neviem preco, ja uz pracujem, zatial sa to da, ale som uplne ko.

hranolka22
8. apr 2012

@seminkads
ko z práce? či z práce, malej a domácnosti-teda ešte viac práce ? 😉
je to ťažké, keďže aj mami sme neustále, aj v noci keď sa dieťa budí a ešte pomimo toho kopec povinností...
ja sama cítim, že sú dni keď toho zvládam menej ako by som mala, nestíham všetko, nechce sa mi 😅

seminkads
8. apr 2012

@hranolka22 ko z toho ranneho vstavania-nikdy som nebola ranne vtaca, a na materskej uz vobec nie, mala zvykne vstavam okolo 7, a este potom spolu lenosime. v praci je to v pohode, taka ubehana klasika, cely den sa clovek nezastavi. obcas ani obed nestiham 🙂 a doma sa to da, aj ked obcas sa mi riadne nechce, ale ked pridem domov tak je to uplne ine, mala ma hned nabije takou energiou 🙂

hranolka22
8. apr 2012

@seminkads
ja som vždy skôr ráno vstávala, aj som musela aj mi to tak vyhovovalo 🙂
ale moje deti neviem,vstávajú bežne medzi 5-5:30 aj keď ich dám spať neskôr, od narodenia sú obaja takí takže vstávať musím skoro aj s nimi, ale priznám sa, že to je občas riadne ťažké sa prinútiť vyjsť z tej postele 😀
ale aj večer som skôr ko,chodím spávať okolo 21-21:30 ak nezaspím pri zaspávaní s deťmi 🙂 teraz je to asi aj tehotenstvom
ale momentálne je to lepšie, že ráno synátor vezme dcérku do obývačky, kde jej číta alebo sa hrajú a nechajú ma ešte aspoň poležať si 😎