Pracujúce maminy, podnikateľky a tie, ktoré chcú pracovať
Ahojte kočky. Zakladám túto tému pre tie, ktoré pracujú alebo podnikajú alebo tie, ktoré ešte nezačali, ale chcú. V tejto téme by som sa rada venovala praktickým radám, tipom a príbehom tých z Vás, ktoré to nemali ľahké, no napriek tomu dokážu zladiť prácu s deťmi. A hlavne také, ktoré podporia maminy, ktoré takýto krok zvažujú, rozhodujú sa. Toto je moja priama reakcia na tému, či sme spokojné s RP vo výške 194,7 Eur. A reakcia na to, že chcem podporiť maminy, ktoré hľadajú spôsob ako byť spokojná. Nechcem podporovať cicanie štátu a fňukanie. Preto ak ste tu také, ktoré so mnou zdielate názor, rada Vás tu uvidím.
@zabka8423 mozem ti poslat vzorku, ale iba intimku...denne su vlastne takmer to iste zlozenie, ale hrubsie a dlhe..nie je v tom ziadny gel, ani nic....len anionovy pruzok...su priedusne, dobre saju....ak chces, tak mi napis adresu do IP a v utorok idem na postu, tak by som ti poslala tu vzorku
@zabka8423 Skvela tema! Ja som sa pokusila rozprudit podobnu diskusiu asi pred pol rokom, ale nerozbehlo sa to az tak.
Zijem v zahranici v malej dedinke kde nic nie je, ale od aprila do oktobra su tu mrte turistov, co kupia kazdu blbost a kazdy lapac prachu, obchodiky v dedinke su samozrejme tvrda mafia 🙂 Naucila som sa malovat na sklo a vyrabat sperky, len si tu zatial neviem najst predajny kanal, lebo rec este neovladam tak dobre. Takze zatial aspon ucim cudzie jazyky, v lete a na jesen som bola dost vytazena, v decembri sa narodila dcerka, tak som musela stiahnut klientov na minimum - bohuzial jazyk sa neda ucit s babatkom na prse ked si mrnka :( Nemam tu ani rodinu ani nikoho, kto by mi ju postrazil, takze skor je pre mna vyhodnejsi nejaky home office doslova, alebo v lete bude aj vacsia a bude teplejsie mozem brat malu so sebou. Sem tam predam nejake nausky v ramci znamych, ale je to blbe s postovnym - posielat nieco na SR je drahe v pomere k cene tovaru a uz som rok na SR nebola kvoli tehotenstvu a potom po porode, takze tovar som tam zatial nemohla odniest. Ale aj tak by pre mna bolo zaujimavejsie predavat tu, lebo tu idu take serepeticky za nasobnu cenu. Dcerka je nenarocna, vela spi, volneho casu mam relativne dost.
ahojte, nie som živnostníčka ale snažím sa pracovať popri RD, som doma skoro 6 rokov (s prvou dcerou a hned nato s druhou) Mám trocha opačný problem ako väčšina z Vás. Manžel dobre zarába, takže niesme odkázaný na to, či pracujem popri RD alebo nie, ale ja som spokojná ked som maximálne vyťažená a niečo robím. Manželovi sa to velmi nepáči že pracujem, on chce aby som si to maximálne užila a že pracovať budem ked mi RD skončí, tak ak má niekto podobnú skusenosť budem rada 😉
Mimochodom, pokiaľ by mal niekto záujem podnikať a nevie zatiaľ v čom, ponúkame tzv. affiliate program... Jediná investícia je potom webová stránka, ktorej obsah vám dodáme 😉
@mirkakab tak u nás je to podobne, to čo manžel zarobí nám stačí. Ale neviem si predstaviť "nič" nerobiť, tiež som taký akčný človek a väčšinou kamošky okolo mňa to nechápu oni sú rady že nemusia robiť. Ale moja práca hlavne to čo sme začali robiť len koncom roka ma strašne baví a napĺňa. Pri tom neuveritelnom stereotype (a to pritom niesme stale v BA) je to pre mna vytrhnutie do "ozajstneho" pracovneho sveta 🙂 . Takže ťa uuuuuuplne chápem 😀 . Jediné v čom je teda rozdiel medzi nami že môj manžo s tým nemá problém, práve naopak ma podporuje.
tiez keby som nemusela robit, tak by som robila, nic nerobit neviem. obcas padam od unavy a potrebujem vypnut, ale tak dva dni a potom uz sa neviem dockat kedy zase zacnem riesit 🙂
@mirkakab ahoj, môj manžel zarobí dosť, na môj príjem nie sme odkázaný - ale ja osobne neviem nerobiť, potrebujem mať pocit, že tu som aj sama pre seba, potrebujem mať pocit, že sa nejak , aspoň v rámci možností, rozvíjam a asi najhlavnejší dôvod je, že chcem mať svoje peniaze, že nebudem používať tie od muža, nebudem si pýtať, nemusím vysvetľovať čo a prečo kupujem. Ale to je možno môj nejaký osobný blok, že nechcem pýtať.
Ale muž mi nebráni, naopak, podporuje ma.
som spokojna, tema plni ucel 🙂 juj, tesim sa z vas, kocky a som na vas hrda. na vsetky 🙂
@mataharyy znamená to, že aspon v našom prípade urobíš webovú stránku na produkt alebo služby tej firmy s ktorou si dohodnes affiliate. Je úplne jedno čo tá firma robí, ty sa staneš akoby prostredníkom teda sprostredkovateľom. A berieš za to províziu. Výhoda je to, že nemusíš byť ani odborník, ani pracne riešiť nákup, predaj, zmluvy, účtovníctvo, atď. Platíš si svoj web, prípadne reklamu a získavaš percento z predaja. Všetko ostatné rieši tá firma s ktorou sa dohodneš. Je to niečo ako franchising, pretože tie 2 subjekty ponúkajú to isté, ale rozdiel je v tom že pri franchisingu (to je napr. macdonald, rozne predajne tej istej znacky, napr. illy cafe atd.). Pri franchisingu si kupujes zmluvu (licenciu) a odvadzas urcite percento zo zisku. Pri affiliate si len sprostredkovatel. Trosku som sa zamotala, dufam ze si ma pochopila 😀 . Uplne laicky povedane, ked pride zakaznik na tvoj web a nieco si kupi, objednavka pride nam, musime ju celu vybavit a ty dostanes percento. 😉
idem spat babenky, dufam, ze zajtra nabehnu technici a spravia to, lebo si neviem predstavit byt este den obmedzena technicky 🙂 dobru noc
ale co, este si zapalim a kuknem snar. lebo sa mi snivala dost brutalna vec. som zvedava, co to znamena. bola 3. svetova. fuj, hnusne, no.
Dievcata vsetko vam zajtra poslem do IP, musim to napisat aby to bolo dostatocne zrozumitelne a vysvetlit aj nejake podrobnosti, tak asi si chvilku pri tom posedim. Ale urcite vam zajtra napisem 😉
no kocky, vyslo mi z celeho sna, ze stojim pred dolezitym rozhodnutim, ze ma caka tazke obdobie, budem mat radost a vyhram v loterii 😅 jaj sak zislo by sa. ale zrejme to moze byt tak, ze vyhram v loterii, budem mat radost a ked pojdem z tiposu, budu tam stat typci a ja sa budem tazko rozhodovat, ci im dam % z vyhry za ochranu 😀 😀 inak neviem, lebo tazke to mam stale, moj zivot nie je ruzovy uz niekolko rokov 😖
@liv1 No protože vím jak funguje mc donald´s (tedy franchising), tak zhruba tuším jak by to mohlo fungovat 😀 Tedy já si zaplatím libovolnou doménu, ty mi na tu doménu dodáš "obchod" tedy nějaký produkt který já nabízím, ale nekomunikuji s lidmi, to vše se pak řeší přes tebe? A ten "obchod" to je celková forma, nebo musím ještě zařídit vzhled a ty dodáváš jen ty produkty? A jak je to s obchodními podmínkami a rizikem pro mě (reklamace, nespokojenost... atp.)?
Tak po pravdě řečeno jsem k těmto věcem trochu skeptická 😅 A to hned na ŽL, nebo je tam možnost nějaké "zkušební doby"? No a v neposlední řadě, lze na tom něco vydělat (a to naprosto reálně, ne omáčka okolo 😅 ), aby to nebylo jako klikačky... A jaké jsou tam vstupní poplatky, pouze doména? Nebo předpokládám správně že i reklama a zviditelňování, aby každý nakupoval zrovna přes mou doménu? A není to něco jako "já seženu tebe, ty seženeš další a ten další sežene ještě další a z každého ti něco kápne..."? 😕 😅
@mataharyy ty si domenu vyberieš a stránku urobíš sama. My dodáme jej obsah. Na tebe je jej zviditelnenie. Stávaš sa sprostredkovateľ, takže tiež potrebuješ "byť videný". Cize realne zarobis tolko, aky web si urobis, na ake miesta ho dostanes vramci vyhladavania atd. Nie je to tovar, takze reklamacie nie su. Skušobná doba nie je, pretože tá nová stránka je tvoja, ak predáš tak ok, ak nie nezískaš ani ty ani my. Nie je to pyramída, je to affiliate pre pána krála 😀 😀 😀

@happy8051 tak my uz robime na tretom 🙂